Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Prijateljska utakmica:

Remi protiv Celja za kraj prvog dijela priprema

Photo by: gnkdinamo.hr

Prijateljska utakmica, Rovinjsko selo, 21.1.2016.

GNK Dinamo – NK Celje 0:0

Gledatelja: 200

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Dinamo: Ježina – Stojanović, Goncalo, Soldo, Pivarić – Knežević (od 31. Machado), Antolić (od 31. Moro) – Soudani, Ćorić (od 31. Rog), Olmo (od 31. Brekalo) – Henriquez; drugo poluvrijeme: Šemper – Matel, Benković, Schildenfeld, Musa – Moro (od 61. Pavičić), Machado (od 61. Šovšić) – Lovren, Rog (od 61. Gojak), Brekalo (od 61. Fintić) - Hodžić

Celje: Jurhar – Krajcer, Klemenčić, Pišek, Hadžić – Čirjak, Miškić – De Souza, Pajač, Brlečić – Omoregie (još su igrali: Jurhar, Rožej, Šporn, Travner, Ilić, Bašić)

 

Posljednjeg dana priprema u Rovinju i uoči odlaska prema Zagrebu Modri su odigrali i svoju prvu utakmicu ove godine. Protivnik je bio Celje, momčad iz sredine ljestvice slovenske lige, a Modri su bili dosta bolja momčad, imali čak i priliku s 11 metara, no utakmica je završila bez golova.

Dinamo je posljednjeg dana priprema u Rovinju odigrao i prvu prijateljsku utakmicu protiv Celja u kojoj su hrvatski prvaci bili dosta bolja momčad i stvorili niz prilika te čak i promašili kazneni udarac, ali nije bilo golova.

Modri su od početka zaigrali u standardnoj 4-2-3-1 formaciji, a trener Dinama dao je priliku svim zdravim igračima s Ćorićem kao polušpicom odnosno mladim Soldom na stoperu, Kneževićem u sredini i Olmom na krilu. Dinamo je od početka zagospodario terenom, bio bolja momčad i stvorio dovoljno prilika da je već na odmor mogao odnijeti prednost.

Kapetan Antolić bio je kreator prve prilike već iz 4. minute kada je našao Olma, ali ovaj puca u golmana. Modri su visoko stiskali i radili reposjed što i jedna od stvari na kojima su izrazito radili na treninzima i to se svakako i vidjelo već na prvoj utakmici.

Nakon jedne takve situacije i brzo osvojene tek izgubljene lopte Ćorić je u 15. minuti imao sjajnu priliku kada je uspio pucati pored golmana, ali ne i zatresti mrežu. Pola sata igre trebalo je za prvog čistog zicera kojeg je rastrčani Stojanović namjestio Henriquezu koji je pobjegao obrani, ali i pucao pored gola. Upravo tada su krenule i prve izmjene pa su na teren ušli Rog, Machado, Moro i Brekalo.

Ovaj posljednji, brzonogi Brekalo, odmah je pokazao kako se radi o sjajnom krilu jer je bio nezaustavljiv. Prije nego je sam bio u čistoj situaciji Modri su u par minuta imali krasne dvije šanse, ali prvo je Soudani pucao pored gola, a nešto kasnije i Machado dok su obojica imali suigrače u boljim pozicijama. U 40. minuti Brekalo je ponovno pobjegao obrani, projurio lijevom stranom, ali i pucao malo preko gola.

Zbog manjih problema s ozljedama odnosno oporavka od istih u današnjoj utakmici trener Mamić nije mogao računati na Sosu, Borovca, Pjacu, Fernandesa, Taravela, Sigalija i Eduarda.

Modri su u nastavak utakmice ušli s gotovo kompletnim novim sastavom, a posebno vrijedi istaknuti povratak Schildenfelda nakon dugačke pauze zbog ozljede. U nastavku je Dinamo nastavio dominirati, a prilike je otvorio Hodžićev udarac glavom koji je otišao malo iznad gola. Ubrzo je Dinamo imao najbolju moguću priliku kada je Brekalo osvojio loptu, a potom njegov centaršut rukom zaustavio Souza i Modri su imali kazneni udarac.

Machado je stavio loptu na bijelu točku i pucao, ali vratar Mujčinović čita njegov udarac, pogađa stranu i brani. Nova prilika stigla je ponovno iz prekida, ovoga puta iz slobodnog udarca s 20-ak metara, kojega pod prečku šalje Lovren, ali raspoloženi Mujčinović opet brani. Dinamo je imao još nekoliko lijepih prilika dok je s druge strane prijetio Pajač, no rezultat se nije mijenjao.

Dinamo je utakmicom protiv Celja zaključio ovaj dio priprema, momčad će do kraja tjedna trenirati u Zagrebu, a potom u ponedjeljak krenuti na drugi dio priprema u Španjolsku.

Copied!