Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Prva utakmica u Španjolskoj:

Stvarali prilike i promašivali

Photo by: gnkdinamo.hr

La Manga, Španjolska, 26.1.2016.

Prijateljska utakmica

GNK Dinamo – Stromsgodset 0:2 (0:1)

Gledatelja: 200

Dinamo: Eduardo – Matel (od 29. Stojanović), Benković, Schildenfeld, Pivarić – Pavičić, Antolić – Soudani, Šovšić, Fernandes – Henriquez; drugo poluvrijeme: Ježina – Stojanović, Goncalo, Soldo, Musa – Rog, Machado – Olmo, Ćorić, Brekalo – Hodžić

Stromsgodset: Pettersen – Lindquist, Madsen, Hoibraten, Parr – Abu, Moen, Nguen – Hamoud, Kastrati – Sorum; još su igrali: Ovenstad, Gjerstrom, Bredeli, Boateng, Johansen, Valsvik, Storflor, Pedersen, Jaronsinski, Saetra

Žuti kartoni: Stojanović (29.), Šovšić (32.), Goncalo (78.) / Gjerstrom (59.)

Strijelci: 0:1 Kastrati (40.), 0:2 Pedersen (55.)

 

 

Dinamo je u prvoj utakmici u Španjolskoj odigrao dobrih 90 minuta, imao više prilika i dominirao, ali norveški Stromsgodset je bio izuzetno konkretan i zabio dva pogotka za 2:0 pobjedu.

Trener Modrih Zoran Mamić u prvoj je utakmici u La Mangi odlučio složiti dvije momčadi gdje su svi dobili po 45 minuta dok je onih ostalih 11 igrača na terenu pored imalo – trening.

Modri su drugoga dana španjolskih priprema odigrali prvu utakmicu, a trener je odlučio na teren poslati dvije ekipe. Obje su, naravno, igrale u 4-2-3-1 formaciji i jasno se vidjela ideja u igri pa su tako Modri igrali s puno kratkih dodavanja, držali posjed i dominirali na terenu, no Stromsgodset je bio izuzetno ubojit u ofenzivnom dijelu.

Dinamo je bolje krenuo, ali prvu priliku su imali gosti i to nakon kornera hrvatskog prvaka. Nguen je krenuo u kontru i od centra se sjurio prema Eduardu, no na kraju mu je pobjegla lopta i završila u rukama vratara. S druge strane razigran je bio Šovšić koji je u 18. minuti pripremio priliku Fernandesu, ali njegov udarac s 11-12 metara iskosa nogom brani Pettersen.

Modri su dominirali i više se igralo na polovici Stromsgodseta, ali par minuta prije odlaska na odmor pokazali su koliko su konkretni prema naprijed. Osvojili su loptu na sredini terena i povukli kontru, Hamoud je ubacio na drugu stranu gdje je Kastrati bio sam i silovitim udarcem poslao loptu u mrežu.

U nastavak utakmice je Dinamo krenuo s potpuno novim sastavom i mladim snagama u ofenzivnom dijelu s Ćorićem kao kapetanom. Modri su bili rastrčani i kratkim dodavanjima su se nametnuli, no Stromsgodset je nakon samo deset minuta još jednom pokazao koliko su dobri u kontrama. Ovoga puta je Storflor ubacio s desne strane, a u sredini krasnim udarcem iz voleja mrežu trese Pedersen.

Nažalost, nije moglo bez ozljeda pa je tako igru držeći se za ložu već nakon pola sata napustio Matel dok se ozbiljnija čini ozljeda Pivarića koji je izašao malo prije kraja prvog dijela. O svemu ćemo više znati u idućim danima.

U posljednjih pola sata utakmice Dinamo je nastavio stiskati, imali su hrvatski prvaci niz prilika i čak pogodili i spojnicu, no lopta nije htjela u gol. Za početak je u 64. minuti Rog prekrasnim udarcem s 22-23 metra gađao rašlje i pogodio – spojnicu. Par minuta kasnije opet je Rog u suradnji s Musom stvorio priliku za Brekala koji puca pored gola, a isti igrač malo kasnije prolazi po strani, no nije našao Hodžića u sredini. Olmo se također našao u par izglednih situacija, no niti on nije poslao loptu u mrežu.

Dinamo je tako porazom otvorio španjolski dio priprema, no rezultat tako i tako nije bio u prvom planu; posebno ne u ovoj fazi u kojoj se nalaze prvaci. Modri su odigrali dobru utakmicu, jasno se vidjela ideja u igri, stvorili su puno prilika i ono što treba popraviti jest – realizacija.

 

Copied!