Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

"Čopovo proljeće": Duje je zaslužio Svjetsko prvenstvo

Napadač Dinama Duje Čop zabio je u posljednjem kolu nova dva pogotka s kojima je prešao brojku od 20 prvenstvenih pogodaka. Osim što je tim golovima na listu momčadi koje je "srušio" ove godine dodao i svoj drugi bivši klub, RNK Split, Duje je po tko zna koji puta potvrdio kako zaslužuje mjesto među putnicima na Svjetsko prvenstvo.

Pet kola prije kraja prvenstva Duje je zabio 21 prvenstveni pogodak čime je prešao "magičnu brojku od 20 golova po sezoni". Posljednji napadač Dinama kojem je to pošlo za nogom bio je Eduardo da Silva prije točno 7 godina.

Moderan nogomet je sve samo ne jednostavna igra i postoji "mali milijun" parametara koji pokazuju koliko je igrač dobar odnosno koristan za svoju momčad. Tako i napadači danas strašno puno trče, rade pritisak na obranu, otvaraju prostor, sudjeluju u igri i bezbroj drugih stvari, ali ipak je kod napadača brojka pod "golovi" nešto važnija od ostalih. Ta brojka pored Čopa u natjecateljskim utakmicama glasi: 31.

Duje je ove godine zabio 21 pogodak u prvenstvu, 7 u Kupu i dodao je 3 u europskim utakmicama. Naš napadač posebno impresivno igra u nastavku sezone u kojem iz kola u kolo svojim golovima ruši protivnike. Naime, Duje je u zadnjih 9 prvenstvenih utakmica zabio čak 13 golova! Dodamo li toj brojci i jedan iz Kupa te čak 4 u 3 utakmice turskih priprema onda je definitivno jasno kako je Duje zaista "procvjetao" na proljeće.

- Duje odlično trenira i radi svaki dan te se to itekako vidi po njegovim igrama. Po meni bi prvi strijelac domaćeg prvenstva morao imati mjesto u reprezentaciji jer je to jedino normalno. Mi svi živimo od hrvatskog nogometa i moramo raditi promociju naše lige, a ako najbolji strijelac ne zaslužuje biti na Svjetskom prvenstvu onda ne znam što dodati – rekao je bezbroj puta na komentar o sjajnim igrama svog napadača trener Zoran Mamić.

Naš napadač kaže kako ne razmišlja o brojkama koji mu itekako govore u prilog: - Ne opterećujem se previše s titulom najboljeg strijelca ili brojkama, ali naravno da bi meni kao napadaču to bila potvrda dobre sezone koju sam imao. Na kraju ću podvući crtu i vidjeti koliko sam zabio – kaže Duje koji na pitanje o reprezentaciji uvijek odgovara "oprezno": - Samo izbornik će odlučiti je li meni mjesto u Brazilu ili nije. Normalno da se nadam nastupu u reprezentativnom dresu jer je to san svakog klinca koji igra nogomet, ali to hoće li se i kada to dogoditi zna samo Niko Kovač.

Duje u zadnjih mjesec dana sezone ne može niti izboriti niti izgubiti odlazak na Svjetsko prvenstvo. On je svojim igrama ove sezone već odavno izborio mjesto među putnicima.

I zaista... Odluka je samo na izborniku koji je, kao i njegovi pomoćnici, nekoliko puta uživao gledao utakmice Dinama te imao priliku vidjeti Čopa na djelu. Svakako je imao što vidjeti. Do kraja sezone ostalo je još mjesec dana tijekom kojih će Modri odigrati 7 utakmica: pet u prvenstvu i dvije finala Kupa. Duje do kraja sezone može zabiti još 3, 5, 7, 12 golova ili nijedan, ali u svakom slučaju – to ne bi niti trebalo biti presudno.

Realno, Duje u zadnjih mjesec dana sezone ne može niti izboriti niti izgubiti odlazak na Svjetsko prvenstvo. On je svoje mjesto među putnicima već odavno izborio.

Kopirano!