Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo sa stilom do devetog uzastopnog naslova prvaka!

Stadion Maksimir, 22.4.2014.

MAXtv Prva liga, 32. kolo

GNK Dinamo – NK Hrvatski dragovoljac 5:0 (1:0)

Suci: Fran Jović (Zagreb), Igor Krmar (Zagreb), Ivica Modrić (Zagreb), Marko Matoc (Zaprešić)

Gledatelja: 1515

Dinamo: Ježina - Leko, Šimunović, Šimunić (od 74. Capan), Pivarić - Ademi, Pavičić (od 56. Husejinović), Brozović - Soudani (od 65. Ćorić), Halilović, Čop

Hrvatski dragovoljac: Pušeljić - Kluk, Mrčela, Gregov, Špehar - Lesjak, Ljubičić - Jazvić, Zlatar (od 63. Rašić), Doležal (od 76. Babić) - Božić (od 46. Jajčinović)

Žuti kartoni: Pavičić (24.), Čop (72.) / Lesjak (77.)

Strijelci: 1:0 Pavičić (28.), 2:0 Čop (50.), 3:0 Soudani (62.), 4:0 Halilović (64.), 5:0 Husejinović (90.)

 

Dinamo je prvak Hrvatske za sezonu 2013./2014.!! Modri su odigrali još jednu odličnu utakmicu, potpuno dominirali i golovima Pavičića, Čopa, Soudanija, Halilovića i Husejinovića četiri kola prije kraja pobjedom 5:0 osigurali impresivni deveti uzastopni naslov prvaka!!

Modri osigurali naslov

Dinamu je ovo impresivni deveti uzastopni naslov prvaka u Hrvatskoj, ali fantastična je i brojka - 16. Naime, Modri su danas osvojili svoj 16. naslov od ukupno 23 odigrana prvenstva. Što reći nego: totalna dominacija uvjerljivo najboljeg hrvatskog nogometnog kluba.

Dinamo je od samog početka u utakmicu krenuo kako prvaci i trebaju: čvrsto, organizirano i napadački po pobjedu. Naravno da teza "bod je dosta za naslov prvaka" ništa nije značila Modrima, a gosti iz Sigeta nisu mogli parirati pa su prvaci u prvih 20-tak minuta stvorili niz odličnih prilika te je samo pitanje bilo "kada će Dinamo povesti?". Idemo redom... Već nakon pet minuta Soudani je odlično prebacio obranu, našao Čopa koji utrčava i prebacuje istrčalog Pušeljića, ali greda zaustavlja našeg najboljeg napadača. Niti 50-tak sekundi kasnije prvi puta je zaprijetio i Halilović, no vratar gostiju dobro reagira.

Pokušavao je Ademi iz daljine, a već u 8. minuti Čop i Soudani su zamijenili uloge za novu sjajnu priliku: najbolji strijelac je idealno poslužio Alžirca koji puca pored gola. Tako je Dinamo sve više stiskao, Pušeljić sjajnim reakcijama branio pokušaje Pivarića, a Soudani neprecizno završio situaciju "dva na jedan", no u 28. minuti Dinamo je zasluženo poveo. Bila je to nova krasna akcija u kojoj je Halilović povukao i našao Čopa na rubu kaznenog prostora, a ovaj fantastičnim dodavanjem iz prve nalazi Pavičića koji utrčava u šesnaesterac i prebacuje istrčalog Pušeljića.

Povratak Husejinovića

Nešto više od pola sata utakmice protiv Dragovoljca odradio je Said Husejinović! Podsjetimo, naš vezni igrač je prije šest mjeseci teško ozlijedio križne ligamente koljena, bio na operaciji i višemjesečnom oporavku da bi se danas napokon vratio tamo gdje mu je mjesto: na teren! Niti pet minuta kasnije Sajo je pokazao koliko je nedostajao kada je sjajno povukao akciju za treći pogodak, a u sudačkoj nadoknadi se i sam upisao u strijelce!

Dinamo niti tu nije stao. Modri su nastavili dominirati, igralo se gotovo isključivo na polovici gostiju, a posjed lopte od 68 – 32 u korist Dinama na poluvremenu je sve govorio. U takvoj igri je Pavičić mogao 15-tak minuta nakon svog prvog seniorskog pogotka u dresu Dinama zabiti i drugi, ali Pušeljić je pred kraj prvog dijela upisao još jednu sjajnu obranu.

U nastavku sve po starom osim što su ovoga puta Modri prilike pretvarali u pogotke; ne sve, ali puno više nego u prvom dijelu. Tako je već u 50. minuti Brozović odlično uposlio Čopa koji majstorski prebacuje Pušeljića i šalje loptu u mrežu za svoj već 22. prvenstveni pogodak. Deset minuta kasnije Čop je upisao i drugu asistenciju na današnjoj utakmici. Tek ušli Husejinović odlično je povukao u 62. minuti i dao Čopu koji bježi svom čuvaru te u sredini idealno poslužuje Soudanija koji zabija za 3:0!

Sljedeći napad – novi krasan potez i 4:0! Halilović je primio loptu na rubu kaznenog prostora i preciznim udarcem poslao loptu u sami kut. Dinamo je nastavio s prilikama, u igru su ušli i "djeca" Capan (19) odnosno Ćorić (17), a da bi cijela priča bila još ljepša konačnih 5:0 postavio je u sudačkoj nadoknadi povratnik Husejinović.

Dinamo je ovom pobjedom došao na 77 bodova i tako četiri kola prije kraja osigurao novi naslov prvaka. Čestitka čelnicima kluba, aktualnoj momčadi i cijelom stručnom stožeru na čelu s trenerom Zoranom Mamićem kao i svim igračima te gospodi Kruni Jurčiću i Branku Ivankoviću odnosno njihovim suradnicima koji su svi sudjelovali o osvajanju novog naslova.

Kopirano!