Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo sezonu otvorio osvajanjem Superkupa!

Stadion Maksimir, Superkup, 6.7.2013.

GNK Dinamo – HNK Hajduk 5:2 nakon jedanaesteraca (1:1 nakon 90 minuta) (1:0 poluvrijeme)

Gledatelja: 13.000

Suci: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek), Borut Križarić (Čakovec), Siniša Premužaj (Varaždin), Tihomir Pejin (D. Miholjac)

Dinamo: Migliore - Jedvaj, Addy, Šimunić, Ibanez - Ademi - Soudani, Brozović (od 90. Kramarić), Husejinović (od 68. Antolić), Fernandes (od 77. Halilović) - Čop

Hajduk: Kalinić - Vršajević, Milić, Milović, Jozinović - Anđelković - Kouassi, Pašalić (od 69. Susic), Caktaš, Mujan (od 85. Mikanović) - Kiš (od 55. Tomičić)

Žuti kartoni: Addy (58.) / Jozinović (26.), Mikanović (87.)

Strijelci: 1:0 Čop (34.) / 1:1 Caktaš 11m (76.)

 

Dinamo je pred oko 13 tisuća gledatelja boljim izvođenjem jedanaesteraca došao do prvog trofeja u sezoni! Modri su bili bolji, zasluženo vodili pogotkom Duje Čopa, ali nisu uspjeli zabiti drugi pogodak što je Hajduk kaznio, izjednačio i odveo utakmicu u lutriju jedanaesteraca. Ipak, Dinamo je i tu bio sigurniji, bolji te tako došao do petog Superkupa!

Dinamo je derbijem protiv Hajduka službeno otvorio sezonu 2013./2014., a ako se "po jutru dan poznaje" – bit će ovo još jedna lijepa sezona za sve navijače Dinama. Modri su odigrali dobru utakmicu, posebno ako se uzme u obzir kako se radilo o prvoj utakmici, i potpuno zasluženo došli do pobjede i prvog trofeja.

Peti Superkup Modrih

Današnjom pobjedom Modri su došli do svojeg petog Superkupa te se tako u tom natjecanju po trofejima izjednačili s Hajdukom. Podsjetimo, Modrima je ovo impresivan 32. trofej u Republici Hrvatskoj (15 titula naslova prvaka, 12 Kupova i 5 Superkupova).

Modri su utakmicu otvorili u očekivanoj 4-1-4-1 formaciji s tri nova igrača u prvih jedanaest: Miglioreom na golu te Soudanijem i Fernandesom na krilima. Dinamo je na početku zaprijetio preko Ademija, no prvaci se u početnih 20-tak minuta utakmice nisu uspjeli nametnuti na terenu onako kako su nas naučili; točnije, razmazili. Gledali smo tako vrlo borbenu utakmicu, s nekoliko (pre)čvrstih startova igrača Hajduka da bi nakon pola sata igre Dinamo dostigao "radnu brzinu" koju – Hajduk nema.

Ipak, prije toga su Splićani imali krasnu priliku kada je u 17. minuti Pašalić nakon pogreške u zadnjoj liniji ostao sam ispred našeg vratara, ali Argentinac je sjajno reagirao i zaradio golemi pljesak te već u prvoj utakmici i "simpatije" tribina. Ubrzo su i drugi novi igrači u dresu Dinama pokazali što znaju pa je tako prvo Soudani u 29. minuti krasno prošao po desnoj strani i pucao pored vratnice da bi pet minuta kasnije upisao prvu asistenciju u plavom dresu.

Ibanez se približio Sammiru

U današnjoj momčadi Dinama najviše nastupa u derbijima ima Sammir (23.) koji je, nažalost, ostao na toj brojci. Drugi po redu je Luis Ibanez koji je danas upisao 11. utakmicu protiv splitske momčadi te se tako približio Sammiru.

Igrala se 34. minuta kada je Soudani krasno "podvalio" loptu Čopu, ovaj je izašao sam ispred Kalinića i mirno poslao loptu u mrežu. Lijepi potez Soudanija i realizacija Čopa za vodstvo Modrih! Malo kasnije je strijelac Čop krasno proigrao Fernandesa, ovaj demonstrirao impresivnu brzinu i bez problema pobjegao svom čuvaru, izašao sam pred Kalinića koji brani njegov pokušaj loba.

Dinamo je, kao i prvom dijelu, malo laganije odigrao početak nastavka, ali i imao nekoliko solidnih prilika za povećanje prednosti. Aktivan je bio Soudani na desnoj strani koji je prvo prošao i pucao u Kalinića da bi par minuta kasnije isti igrač s ruba kaznenog prostora pucao tik uz vratnicu. S druge strane je Hajduk zaprijetio u 60. minuti kada je Migliore dobro obranio udarac Jozinovića.

Najveću priliku povećati prednosti Modri su imali u 67. minuti kada je Čop pucao iz blizine, ali i dosta iskosa, no udarac je otišao preko gola. Hajduk se branio i rijetko uopće prelazio na polovicu Modrih, ali jedna akcija u 75. minuti im se itekako isplatila. Kouassi se pokušao okrenuti u kaznenom prostoru, Addy je bio pored njega, Kouassi pada i sudac pokazuje na bijelu točku odakle Caktaš donosi izjednačenje.

Modri su do kraja imali nekoliko (polu)prilika, ali nije bilo pogodaka pa je pobjednika Superkupa morala odlučiti lutrija jedanaesteraca. Prvaci su s bijele točke bili 100 % precizni, a Migliore je okrunio lijepi debi. Šimunić, Čop, Halilović i Antolić za pobjedu su bili strijelci dok je Jozinović promašio cijeli gol, a udarac Tomičića obranio je naš vratar.

 

Čestitke igračima i stručnom stožeru na sjajnom otvaranju sezone, a sigurni smo kako je ovo tek prvi trofej koji će ove godine doći u vitrine našega kluba.

 

 

Kopirano!