Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dobra igra i krasni golovi "klinaca" za remi

Prijateljska utakmica, 24.1.2015.

Pinatar Arena, Murcia, Španjolska

GNK Dinamo – FSV Frankfurt 2:2 (0:1)

Suci: Francisco Javier Sanchez Conesa, Danijel Cayuela Cervantes, Juan Alberto Martinez Canavate (svi Španjolska)

Dinamo: Eduardo (od 31. Ježina) (od 61. Mikulić) – Pinto (od 46. Matel), Sigali (od 46. Vukojević), Gonçalo, Pivarić – Antolić (od 46. Taravel), Machado (od 46. Ćorić), Gojak (od 46. Olmo) – Fiolić (od 46. Cekici), Pjaca (od 46. Fernandes), Hodžić (od 46. Henriquez)

Frankfurt: Pirson - Ballmert, Kaffenberger, Oumari,, Bitroff - Roshi, Kruska, Burdenski, Golley - Kapllani, Toski (još su igrali: Balitsch, Schlicke, Konrad, Kauko, Engels, Huber, Schorr, Pellowski, Belegu, Grifo)

Strijelci: 1:1 Cekici (59.), 2:1 Ćorić (79.) / 0:1 Toski (27.), 2:2 Konrad (88.)

 

Dinamo je protiv FSV Frankfurta odigrao vrlo dobru utakmicu koja je na kraju završila bez pobjednika 2:2. Modri su u prvoj pripremnoj utakmici pokazali puno toga dobroga, a svakako posebno veseli odlična igra mladih igrača i krasni golovi Cekicija i Ćorića.

Nakon zimske pauze, priprema u Zagrebu i nešto duljih u Rovinju Modri su u Španjolskoj odigrali prvu utakmicu ove godine, a protivnik je bio FSV Frankfurt. Naravno, na pripremnim utakmicama rezultat nije u prvom planu već kako momčad izgleda na terenu i, kao i uvijek, da ne bude ozljeda. Dinamo je izgledao dobro, čak vrlo dobro uzme li se u obzir termin utakmice, naporni treninzi i dug period bez utakmica.

Dvije ozljede, dvojica po 90 minuta

Trener Modrih planirao je igrati po 45 minuta s dvije momčadi, no zbog lakših ozljeda prvu prijateljsku utakmicu su propustili Arijan Ademi i Mario Musa. Zbog toga su Josip Pivarić i Gonçalo bili jedini igrači koji su odigrali svih 90 minuta; Piva na lijevom boku, a Gonza  po poluvremenu na stoperu odnosno zadnjem veznom.

Modri odnosno Žuti su dominirali, imali više loptu u svojem posjedu, a gotovo cijelu utakmicu su visoko pritiskali protivnika; segment igre na kojem trener Zoran Mamić i njegovi suradnici inzistiraju. Dinamo je imao nekoliko lijepih akcija i pokušaja, a posebno veseli što su one najbolje došle iz uigranih kombinacija iz prekida. Prije toga u 9. minuti je danas zadnji vezni Antolić pokrenuo akciju, Hodžić osvojio dosta prostora da bi na kraju Fiolić našao Machada čiji udarac s 12-13 metara iskosa ide preko gola.

Petnaestak minuta kasnije Modri su prijetili iz prekida kada je Antolić nabacio na drugu vratnicu, Sigali skočio i prebacio prema Hodžiću čiji udarac s gol crte izbija Bitroff. Tri minute kasnije, u 27. minuti, Frankfurt je s(p)retno poveo. Roshi je ubacio s desne strane, lopta se odbila te promijenila smjer i prevarila Gonçala da bi sretno došla do Toskija koji je šalje u mrežu. Modri su nastavili dominirati, ali do odmora se rezultat nije mijenjao.

U nastavku su u igru ušli gotovo svi novi igrači, a Dinamo je bio još opasniji u ofenzivnom dijelu. Posebno je impresivno bilo gledati trojac "klinaca" Ćorić, Olmo i Cekici koji su sjajno kombinirali i lakoćom prolazili kroz obranu Frankfurta. Prvo je zaprijetio Olmo udarcem koji brani Pellowski, u 54. minuti Ćorić iz prekida nabacuje na glavu Henriqueza da bi u 59. Dinamo izjednačio nakon fantastičnog poteza Cekicija.

Krilni napadač Modrih je uzeo loptu na strani, nanizao nekoliko igrača te došao na 20-ak metara u sredinu i krasnim udarcem pogodio sami kut; krasan potez za zasluženo izjednačenje. Dinamo je tada još ubrzao, već spomenuti trojac je driblinzima i potezima često dobivao pljesak s obje klupe, a Ćoro je u 79. minuti pokazao zašto ne postoji popis talentiranih igrača na kojem nije u samom vrhu.

Cekici mu je dao loptu s desne strane, a Ćorić s 22-23 metara iskosa naciljao i krasno pogodio suprotni kut! Neobranjiv udarac za golemi pljesak i potpuno zasluženo vodstvo.

Modri su do kraja imali još nekih prilika, izuzetno je razigran bio Ćorić koji je dijelio lopte "kao rukom", a iako se činilo kako je bliže novi pogodak Dinama nego onaj Frankfurta – igrači su crnim dresovima su izjednačili. Konrad je potegnuo s 20-ak metara, lopta je prošla kroz gužvu i završila u samom kutu.

Naravno, nakon jedne prijateljske utakmice je teško i nema smisla donositi zaključke, no protiv Frankfurta se jasno vidjela ideja kako treneri Modrih žele da Dinamo igrao. Modri su dominirali veći dio utakmice, lijepo kombinirali, a naravno da dva krasna pogotka i općenito igra najmlađih igrača posebno veseli.

Kopirano!