Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Europski Dinamo krasnim pogotkom Brozovića do pobjede u Danskoj

Nordjyske Arena, Aalborg, Danska, 30.7.2014.

Aalborg BK – GNK Dinamo 0:1 (0:0)

Gledatelja: 9438

Suci: Danny Desmond Makkelie, Davie Goossens, Bas van Dongen, Martin Van den Kerkhof (svi Nizozemska)

Aab: Larsen - Kristensen, Petersen, Thelander, Mathiasen - Wichmann, Risgard (od 46. Thomsen), Augustinussen, Enevoldsen (od 71. Helenius) - Jacobsen, Spalvis (od 71. Christensen)

Dinamo: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Machado - Soudani (od 77. Andrijašević), Antolić (od 69. Gonçalo), Čop (od 46. Pjaca)

Žuti kartoni: Pivarić (33.)

Strijelci: 0:1 Brozović (49.)

 

Zacrtano – ostvareno! Modri su uoči utakmice u Danskoj rekli kako žele zabiti gol i, ako je moguće, dobiti utakmicu: uspjeli su oboje! Dinamo je odigrao čvrstu utakmicu, kakva je i bila potrebna da se dobije momčad kao što je Aalborg i pogotkom Marcela Brozovića u 49. minuti došao do pobjede i prednosti uoči uzvrata na Maksimiru.

Modri su sate i sate uoči utakmice protiv Aalborga proveli u analize danskog prvaka, a uvijek su se naglašavali snažni bokovi kao najjača napadačka snaga momčadi. Ipak, u početnim minutama utakmice domaćini su nekoliko puta lako prošli po stranama, ubacivali u sredinu i "sijali" nervozu. Srećom, najbliže pogotku bili su u 3. minuti kada je Jacobsen pobjegao obrani Modri, ali Eduardo i vratnica brane njegov pokušaj.

Europski Dinamo

Dinamo je u Danskoj odigrao jako zrelu, kvalitetnu i pravu europsku utakmicu. Naravno, ništa nije gotovo, u Zagrebu se ima igrati novih teških 90 minuta, ali Dinamo je večeras pokazao da je bolja momčad od Aalborga. Zapravo, Dinamo je u Danskoj pokazao da je stvarno dobra momčad i uz pravu atmosferu i podršku može svašta. Bolja pozivnica od ovakve pobjede zaista nije moguća.

Kako je vrijeme prolazilo tako su se Modri posložili na terenu, bolje su zatvarali bokove, a u sredini su se nametnuli naši vezni igrač i Dinamo je kontrolirao igru. Nije tu bilo nekih opasnih napadačkih akcija, dapače. Modri su kružili s loptom po zadnjoj liniji, domaćini su se u ritmu pomicali u linijama, a čim bi dobili loptu sjurili bi se prema golu Dinama.

Hrvatski prvaci imali su nekoliko (polu)prilika u prvom dijelu pa su tako pucali Soudani u 40. i par minuta kasnije Antolić, ali najbolju priliku promašio je Alžirac u 28. minuti. Modri su imali prekid, Antolić je ubacio na Pivarića koji glavom vraća loptu u sredinu gdje je Soudani prima na prsa i – promašuje. S druge strane, uvjerljivo najbolju priliku prvog dijela promašio je u 36. minuti Enevoldsen koji je "za milimetar" zakasnio na drugu vratnicu i poslao loptu pored gola.

Dinamo je u nastavak ušao s Pjacom umjesto Čopa, a već u 47. minuti Soudani je povukao kontru i pucao malo preko gola. Srećom, bila je najava pogotka i vodstva Dinama! Modri su imali kontru četiri na tri koju nisu dobro odigrali i kada se činilo da je prilika propala Antolić povratnom nalazi Brozovića koji prekrasnim udarcem pogađa sami kut i od vratnice šalje loptu u mrežu! Majstorski odmjereni udarac Broza za veliko slavlje Dinama.

Uzvrat u srijedu

Uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i Aalborga igra se iduću srijedu, 6. kolovoza, od 20:45 na Maksimiru. Naravno, za tu utakmicu također vrijede godišnje ulaznice.

Modri su u minutama nakon vodstva dodatno stisnuli, imali nekoliko prilika u kojima ih je tek mirnoća u završnici dijelila od drugog pogotka. Domaćini su se provukli i umalo odgovorili u 60. minuti kada je odličnu priliku imao Augustinussen čiji udarac glavom ide pored gola. Modri su se, očekivano, malo povukli, a domaćini su morali napasti pa se otvaralo dosta prostora iza njihove zadnje linije.

U 67. minuti tako se otvorila odlična prilika kada je Soudani povukao kontru, a Machado ušao u kazneni prostor i lijevom nogom pucao u prvi kut, no Larsen sjajno brani njegov pokušaj. Domaćini su do kraja pokušali stisnuti, ali Dinamo je znao odgovoriti. U igru su ušli Gonçalo i Andrijašević, dali Modrima potrebnu svježinu u sredini terena i hrvatski prvaci su mirno priveli utakmicu kraju. Čak su par minuta prije kraja Pivarić i Pjaca odigrali krasnu akciju i zabili drugi pogodak, ali pomoćni sudac ga je poništio zbog zaleđa.

Dinamo je u Danskoj odigrao jako zrelu, kvalitetnu i pravu europsku utakmicu; onakvu kakve Modri u prošlosti često nisu znali okruniti adekvatnim rezultatom. Ovaj Dinamo to itekako dobro zna. Naravno, ništa nije gotovo, u Zagrebu se ima igrati novih teških 90 minuta, ali Dinamo je večeras pokazao da je bolja momčad od Aalborga. Zapravo, Dinamo je u Danskoj pokazao da je stvarno dobra momčad i uz pravu atmosferu i podršku može svašta. Bolja pozivnica od ovakve pobjede zaista nije moguća.

Kopirano!