Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Fantastičan i povijesni preokret Modrih: U 20 minuta do tri gola i pobjede

Stadion Poljud, Split, 31.8.2014.

MAXtv Prva liga, 8. kolo

HNK Hajduk – GNK Dinamo 2:3 (1:0)

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Tomislav Petrović (Valpovo), Miro Grgić (Osijek), Dalibor Conjar (Osijek), 1.DPS: Domagoj Vučkov (Rijeka), 2. DPS: Tihomir Pejin (D. Miholjac)

Gledatelja: 15000

Hajduk: Kalinić - Vršajević (od 76. Nižić), Maloča, Milović, Milić - Anđelković, Sušić, Caktaš (od 69. Bradarić) - Kouassi, Mezga (od 53. Bašić), Maglica

Dinamo: Eduardo - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Vukojević (od 59. Henriquez), Brozović, Antolić - Soudani (od 90. Goncalo), Pjaca (od 46. Ćorić), Čop

Žuti kartoni: Vršajević (10.), Caktaš (32.), Anđelković (45.), Maglica (61.), Sušić (74.), Milić (86.), Bradarić (90.) / Šimunović (61.), Šimunić (90.)

Strijelci: 1:0 Sušić (8.), 2:0 Milić (49.) / 2:1 Čop (72.), 2:2 Čop (90.), 2:3 Henriquez (90.+4)

 

Dinamo je odigrao fantastičnu utakmicu, bio uporan i u zadnjih 20 minuta okrenuo vodstvo Hajduka, zabio čak tri pogotka i odnio pobjedu u Zagreb!! Modri su bili dobri i prvih 60 minuta, no Hajduk je zabio dva s(p)retna pogotka, no Modri se nisu predavali i prvo je Duje Čop zabio dva pogotka, a potom Angelo Henriquez u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu!!!!

Dinamo je dobro otvorio utakmicu na Poljudu, ušao u derbi bez straha i autoritativno se postavio na terenu, no već u 8. minuti dogodilo se najgore moguće – vodstvo domaćina. Nije to bila akcija niti rezultat pritiska; dapače, bio je to prvi puta da su domaćini ozbiljno prešli na polovicu Modrih, prošli po desnoj strani, a onda je Sušić ušao u kazneni prostor i fantastičnim udarcem u suprotne rašlje donio domaćinima veliko slavlje.

Devetorica na tribini

Podsjetimo, na team buildingu na Poljudu bilo je 27 igrača pa je tako čak devet igrača suigrače bodrilo s tribine. U loži Poljuda bili su Addy, Ademi, Taravel, Perić, Husejinović, Wilson, Machado, Fernandes i Boras te navijali za Dinamo.

Pogodak je malo uzdrmao Modre, trebalo im je par minuta kako bi se ponovno posložili, a u tom periodu je Hajduk mogao čak i povećati vodstvo, ali Eduardo je zaustavio pokušaj Mezge; bilo bi ipak previše i nezasluženo.Modri su, pak, lijepu priliku imali u 13. minuti kada je Antolić pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta od bloka ide tik uz lijevu vratnicu. Prijetili su Modri i udarcem Vukojevića iz daljine, no prava prilika došla je nakon nešto manje od pola sata.

Spojili su Modri nekoliko brzih dodavanja, prošli kroz sredinu da bi na kraju Soudani iz prve gurnuo za Čopa koji je bio sam na desetak metara, ali lopta prolazi našem najboljem strijelcu preko noge. Dinamo je stiskao, a nova velika prilika došla je u 35. minuti. Kalinić je teško pogriješio, Soudani mu uzeo loptu i dao povratnu za Brozovića koji sa 7-8 metara puca, ali Maloča izbija loptu s gol-crte.

Nastavili su Modri stiskati do kraja prvog dijela, prijetili su Brozović i Antolić dobrim udarcima, ali Kalinić je sve odbijao u kornere. Upravo prije prijetnje Antolića na samom kraju prvih 45 minuta domaćini su lako mogli ostati s igračem manje nakon što je Caktaš klizećim startom s leđa na centru srušio Antolića, a veznjak Hajduka je već imao žuti karton.

Modri su u nastavak ušli s jednom promjenom, a u igru je umjesto Pjace ušao 17-godišnji Ćorić. Nažalost, slično kao u prvom dijelu: Hajduk je prvu priliku pretvorio u pogodak. Domaćini su izborili skraćeni korner, Caktaš je ubacio, a obrana Modrih loše očistila i na koncu Milić udarcem s desetak metara šalje loptu u mrežu. Bilo je to 2:0 nakon samo nekoliko minuta igre u nastavku.

Dva slobodna dana

Momčad je nakon povratka iz Splita dobila dva slobodna dana. Modri iza sebe imaju veliki broj utakmica u relativno kratkom periodu, a s obzirom na reprezentativnu stanku i dva tjedna bez utakmica stručni stožer je igračima dao dva dana za odmor. Zaslužili su!

Dinamo je pokušao odmah odgovoriti preko Soudanija čiji udarac u 52. minuti pogađa – prečku. Modri su ubrzo shvatili kako nemaju više što čekati pa je umjesto Vukojevića u igru ušao Henriquez; ofenzivnije nije moglo. Prvaci su bili bolji, igralo se uglavnom na polovici Hajduka, a upravo je Ćorić često prolazio i radio višak, no domaćini su se dobro branili i nije bilo lako proći.

Ipak, niti to nije moglo trajati vječno. U 72. minuti tako je Ćorić majstorski podvalio loptu za Soudanija, ovaj ubacuje na drugu stativu gdje Čop spretno reagira i lijepim udarcem šalje loptu u suprotni kut. Dinamo je nastavio stiskati, domaćini nisu mogli izaći sa svoje polovice, a Modri se nisu predavali, uporno su napadali i bili nagrađeni. U prvoj minuti sudačke nadoknade Soudani je dao prizemnu loptu u kazneni prostor gdje majstorski reagira Čop, utrčava i šalje još jednu loptu iza leđa Kalinića.

Modri su nastavili, nisu bili zadovoljni niti remijem i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade dolaze do potpuno zaslužene pobjede!!! Opet je Soudani prošao, ubacio na drugu stativu gdje je ovoga puta bio Henriquez i glavom od poda zabija prvi pogodak u dresu Dinama; na najboljem moguće mjestu u najbolje moguće vrijeme!!!

Što reći? Kakva utakmica, kakav derbi, kakva pobjeda... Nezaboravna večer na Poljudu! Velika čestitka momčadi i stručnom stožeru na fantastičnoj pobjedi!

Kopirano!