Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Fantastičan preokret Modrih: 3 gola u deset minuta za 3 boda

Stadion u Kranjčevićevoj, Zagreb, 25.7.2014.

MAXtv Prva liga, 2. kolo

NK Lokomotiva – GNK Dinamo 3:4 (3:1)

Suci: Fran Jović, Ivica Modrić, Krunoslav Ambrinac, Dalibor Mlakar (svi Zagreb)

Gledatelja: 3500

Lokomotiva: Zelenika - Bartolec, Prenga, Ćalušić, Musa - Begonja, Pavičić, Šovšić - Pajač (od 62. Gorupec), Doležal (od 25. Kolar), Budimir (od 86. Gržan)

Dinamo: Eduardo - Leko, Sigali, Šimunović, Ibanez - Gonçalo (od 46. Ademi), Brozović, Antolić - Pjaca, Wilson (od 46. Soudani), Radonjić (od 65. Čop)

Žuti kartoni: Musa (65.), Budimir (69.) / Soudani (65.), Ibanez (69.)

Strijelci: 1:0 Budimir (14.), 2:1 Budimir (28.), 3:1 Budimir (39.) / 1:1 Ćalušić-ag (25.), 3:2 Pjaca (81.), 3:3 Soudani (89.), 3:4 Soudani (90.+4)

 

Dinamo i Lokomotiva odigrali su izvrsnu utakmicu u kojoj su Modri ipak pokazali više i na koncu zasluženo slavili. Gledatelji u Kranjčevićevoj su vidjeli čak sedam golova, niz lijepih poteza i fantastičan preokret Dinama u posljednjim sekundama utakmice. Domaćini su na poluvremenu imali 3:1, ali Pjaca s jednim i Soudani s dva pogotka u zadnjih deset minuta donijeli su prvacima tri boda.

Rotacija

Trener Dinama je i u ovoj utakmici odlučio rotirati pa su tako što zbog odmora odnosno ozljeda van kadra 18 igrača bili kapetan Josip Šimunić, branič Josip Pivarić i playmaker Paulo Machado. Naravno, nije bilo niti već dulje ozlijeđenih Taravela, Addyja, Hodžića, Fernandesa i Husejinovića.

Dinamo je utakmicu protiv Lokomotive, očekivano, počeo s nekoliko izmjena u odnosu na utakmicu u Litvi prije par dana. Van kadra za utakmicu tako su bili Šimunić i Machado, a u igri su bili Leko na beku, Sigali na stoperu te još nekoliko promjena od kojih je jedno bio i Wilson Eduardo. Trener Modrih je upozoravao kako su utakmice protiv Lokomotive uglavnom vrlo teške jer Lokosi žele igrati i upravo to je bio slučaj i večeras.

Modri su od početka dominirali, Lokomotiva je bila stisnuta na vlastitu polovicu, ali nije bilo konkretnih prilika. Iako je već prije isteka prve minute Wilson pucao nakon kornera, a nešto kasnije iz slične situacije i Šimunović, no nije bilo prave opasnosti za Zeleniku. S druge strane, čim je Lokomotiva prešla centar – domaćini su poveli. Budimir je odlično prošao lijevom stranom, ušao u kazneni prostor i silovitim udarcem pod prečku doveo domaćine u vodstvo. Nije to vodstvo promijenilo previše toga na terenu; Dinamo je i dalje dominirao, a Lokomotiva čekala svoju priliku iz prekida i (polu)kontri. Upravo je iz prekida umalo pao drugi pogodak, ali je Eduardo odlično obranio oštar ubačaj Pajača.

Ubrzo nakon toga pritisak se Modrima isplatio. Domaćini su bili jako pritisnuti, Ibanez je ubacio s lijeve strane, a Ćalušić pod pritiskom Brozovića poslao loptu u svoju mrežu. Nažalost, samo tri minute kasnije Lokomotiva je opet imala prednost. Bartolec je lijepo nabacio u kazneni prostor gdje je lopta sve preletjela i došla do Budimira na drugoj stativi koji je glavom šalje u mrežu.

Soudani i Pjaca za preokret

Soudani je još jednom u igru ušao na početku nastavka i - donio Modrima pobjedu. Sjajni Alžirac je zabio pogotke za 3:3 te onaj u posljednjim sekundama za pobjedu te tako još jednom bio heroj. Naravno, cijela momčad odigrala je odličan nastavak utakmice, a još jednom je posebno konkretan bio Pjaca koji je protiv svojeg bivšeg kluba u posljednjim minutama upisao pogodak i asistenciju.

Dinamo je stiskao, a Lokomotiva zabijala. Nakon novih deset minuta u kojima je Dinamo kružio s loptom oko obrane domaćina, Lokosi su odigrali brzu kontru i povećali na 3:1. U 39. minuti kapetan Musa sjajno je povukao loptu, ušao u kazneni prostor i krasnim dodavanjem u sredini pogodio Budimira kojem nije bilo teško glavom poslati loptu u mrežu za svoj hat-trick. Sadržajnih i zanimljivih 45 minuta zaključio je Ibanez krasnim udarcem iz prekida koji je zaustavila vratnica.

Očekivano, Modri su u nastavak ušli s izmjenama pa su tako u igru odmah ušli Ademi i Soudani. Upravo je Ari prvi zaprijetio udarcem iz daljine, a malo iza njega još opasniji je bio pokušaj Ibaneza kojeg Zelenika vadi ispod prečke. Dinamo je nastavio pritiskati pa je tako u 58. minuti Soudani pucao glavom, ali niti Alžirac nije bio precizan. Puno bolji bio je njegov udarac desetak minuta kasnije, ali Zelenika je sjajno reagirao i odbio Soudanijev pokušaj u korner.

Klupa Modrih je u 65. minuti napravila i treću izmjenu, a u igru je ušao najbolji strijelac Modrih Duje Čop. Dinamo je pokušavao sa svih strana, Modri su pucali, a uglavnom se igralo na 20-tak metara od gola Lokomotive, no teško je bilo proći kroz devet Lokosa na malom prostoru. Dapače, najbolje prilike su bile one – Lokomotive. Tako je Budimir imao priliku nakon loše reakcije obrane, a Šovšić na povratnu Gorupeca, ali nije bilo golova.

Srećom, bilo ih je na drugoj strani. Silan pritisak i brojni udarci Modrih morali su se isplatiti, a to se napokon dogodilo u 81. minuti. Brozović je ubacio, Soudani glavom spustio loptu za Pjacu koji je iz blizine šalje pod prečku. Dinamo je tada osjetio kako je upravo taj jedan pogodak dovoljan za "vodu u ušima" Lokosa, Modri su krenuli još više naprijed i minutu prije isteka regularnog vremena sjajni Pjaca prelazi u ulogu asistenta, a Soudani glavom šalje loptu u sami kut!

U tom trenutku, s otprilike pet minuta do kraja, vjerojatno bi svi na stadionu rekli da će Dinamo dobiti utakmicu. Modri su bili u naletu, domaćini su gledali prema sucu i čekali kraj, ali – nisu ga dočekali. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Soudani je prošao kroz gužvu igrača i udarcem desnom nogom zabio za potpuni preokret i veliko slavlje!

Naravno, Dinamo nije odigrao dobrih 45 minuta i sigurno će stručni stožer imati štošta za prigovoriti igračima, ali Modri se nisu predavali, pokazali su silnu želju, upornost i karakter te na kraju zasluženo slavili. Ovakve pobjede sjajne su za atmosferu i samopouzdanje, a upravo to će Modrima trebati na visokoj razini za nekoliko dana u Danskoj.

Kopirano!