Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Fantastični Modri "petardom" otvorili Europsku ligu za početak iz snova

Stadion Maksimir, 18.9.2014.

Europska liga, 1. kolo skupine D

GNK Dinamo – FC Astra 5:1 (3:0)

Suci: Leontios Trattou, Michael Soteriou, Athinodoros Ioannou, 1. DPS: Christos Nicolaides, 2. DPS: Demetris Masias, Sotiris Viktoros (svi Cipar)

Gledatelji: 10383

Dinamo: Eduardo - Pinto (od 72. Machado), Sigali, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić (od 77. Ćorić) - Soudani, Wilson, Čop (od 67. Henriquez)

Astra: Lung - Pliatsikas, Youssef, Oros, Junior - Yahaya, Laban - Enache (od 57. Chitu), Budescu, William - Fatai (od 65. Bukari)

Žuti kartoni: Čop (4.), Antolić (38.), Soudani (56.), Ademi (90.) / Oros (36.), Pliatsikas (90.)

Strijelci: 1:0 Soudani (17.), 2:0 Soudani (24.), 3:0 Soudani (45.+1), 4:0 Henriquez (70.), 5:1 Ćorić (90.+3) / 4:1 Chitu (82.)

 

Dinamo je pobjedom otvorio Europsku ligu! Modri su odigrali sjajnu utakmicu, dominirali i potpuno zasluženo već na odmor otišli s 3:0 zahvaljujući hat-trickuvečeras sjajnog Soudanija. U nastavku je na drugu asistenciju Antolića za 4:0 još jednom zabio Henriquez, a iako su gosti smanjili rezultat "točku na i" stavio je 17-godišnji Ante Ćorić krasnim pogotkom u sudačkoj nadoknadi!

Hvala navijačima i vidimo se opet

Modri su zvali navijače, njih se večeras skupilo više od 10 tisuća koji su stvorili jako lijepu atmosferu i bodrili Dinamo, a Modri ih nisu razočarali. Dapače, Dinamo je odigrao izvrsnu utakmicu, borili su se od početka do kraja, stvarali šanse, zabijali golove i ostvarili toliko željenu pobjedu, a sve to publika je znala nagraditi pljeskom; za vrijeme utakmice i golemim na kraju. Pljeskom koji je sve rekao...

Kakva utakmica Modrih! Dinamo je najavio da će od početka krenuti po pobjedu, a već nakon prvih par minuta bilo je jasno kako su mislili ozbiljno. I to jako... Dinamo je zagospodario terenom, Modri su bili čvrsti u duelima, rastrčani po terenu, ali momčad je imala "glavu i rep". Jednostavno se s tribine vidjelo kako su Modri puni samopouzdanja i da su bolja momčad od Astre.

Modrima je trebalo 15-tak minuta za zasluženo vodstvo, a ono je došlo nakon prve krasne akcije na utakmici. Pinto je osvojio loptu i krenuo u napad, prebacio na Wilsona koji potom vraća loptu na desnu stranu otkuda Pinto ubacuje u sredinu, a tamo Soudani visoko skače i krasnim udarcem glavom zabija za vodstvo; bilo je to u 17. minuti.

Pogodak je samo Modrima dao krila, Dinamo je nastavio napadati pa je ubrzo vratar Astre krenuo po novu loptu u mrežu. Modri su imali dosta kornera, a ovaj u 24. minuti izveo je Antolić opet na glavu Soudanija koji se još jednom naklonio za – 2:0. Nije moglo bolje. Naravno, Dinamo je nakon fantastičnog početka malo usporio i pričekao da se gosti otvore.

Derbi već u nedjelju

Modri nemaju previše vremena za odmor jer ih već za tri dana čeka nova teška utakmica – Rijeka na Kantridi. Dinamo će derbijem protiv drugoplasirane Rijeke završiti prvu četvrtinu prvenstva, devet kola, a naravno da bi bilo krasno kada bi Modri u "drugu rundu" ušli kao vodeća momčad lige.

Niti u takvoj igri Astra nije mogla stvoriti priliku iz igre, ali je zato Youssef iz blizine pucao glavom odnosno Budescu iz slobodnog udarca, no prvi je pucao pored gola, a pokušaj drugoga je sjajno obranio Eduardo. Modri su na kraju poluvremena još jednom ubacili u brzinu više i – opet zabili. Prvo je Brozović prijetio udarcem iz daljine, a bilo je to samo najava pogotka u sudačkoj nadoknadi.

Brozović je odličnim dodavanjem prebacio zadnju liniju i našao Wilsona koji ubacuje u sredinu gdje Soudani iz blizine, ovoga puta nogom, zabio za svoj hat-trick. Prekrasan kraj fantastičnog poluvremena Modrih. Naravno, Dinamo u nastavak ušao u istom sastavu, a nakon nekoliko pogrešaka sudaca od kojih je svakako najveća kada su zaustavili Čopa koji je išao sam prema golu zbog nepostojećeg zaleđa – Dinamo je opet zabio.

Prije pogotka je Wilson imao nekoliko lijepih pokušaja što je Lung obranio, ali u 70. minuti je opet vratar gostiju bio nemoćan. Antolić je majstorski uposlio Henriqueza koji je tek bio ušao u igru, a Čileanac prima loptu na vrhu kaznenog prostora i lijepim udarcem u sami kut zabija za nevjerojatnih 4:0!

Fantastične izmjene

Trener Modrih Zoran Mamić potpuno je pogodio sa izmjena jer su Angelo Henriquez i Ante Ćorić ušli s klupe i upisali se u strijelce.

Modri niti tada nisu stali, nastavili su napadati, ali gosti su bili ti koji su zadnji zabili. Kapetan Budescu je u 82. minuti ubacio u sredinu gdje je lijepo utrčao Chitu i poslao loptu u prvi kut. Ipak, bila je ovo večer u kojoj su dominirali Modri i hrvatski prvak je morao "staviti točku na i". Dogodilo se to u sudačkoj nadoknadi  i to na najljepši mogući način. Naime, fantastični 17-godišnji Ante Ćorić primio je loptu u kaznenom prostoru, lako se riješio svog čuvara i majstorski poslao loptu u suprotnu malu mrežicu; pogodak kakav može zabiti samo majstor kao mladi Ante. Bilo je 5:1 za Dinamo!

Bila je ovo krasna večer na Maksimiru! Modri su zvali navijače, njih se večeras skupilo više od 10 tisuća koji su stvorili jako lijepu atmosferu i bodrili Dinamo, a Modri ih nisu razočarali. Dapače, Dinamo je odigrao izvrsnu utakmicu, borili su se od početka do kraja, stvarali šanse, zabijali golove i ostvarili toliko željenu pobjedu, a sve to publika je znala nagraditi pljeskom; za vrijeme utakmice i golemim na kraju. Pljeskom koji je sve rekao...

Što reći nego – hvala svima i vidimo se opet!

Kopirano!