Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Gradski derbi: Lokosi slavili na početku, Dinamo na kraju

Stadion u Kranjčevićevoj, 17.4.2015.

MAXtv Prva liga, 29. kolo

NK Lokomotiva – GNK Dinamo 1:2 (0:0)

Suci: Goran Gabrilo (Split), Goran Perica (Šibenik), Robi Kezele (Rijeka), Ivan Vučković (Zagreb)

Gledatelja: 1500

Lokomotiva: Sluga - Perić, Prenga, Mrčela (od 62. Marić) - Bartolec, Leko, Begonja, Mamić (od 84. Ceraj) - Kolar (od 46. Gržan), Rukavina, Brčić

Dinamo: Eduardo - Vukojević, Šimunović, Taravel - Matel, Ademi, Machado, Pivarić (od 60. Fernandes) - Ćorić (od 46. Pjaca) - Soudani (od 74. Olmo), Henriquez

Žuti kartoni: Prenga (58.)

Strijelci: 1:2 Gržan (77.) / 0:1 Soudani (54.), 0:2 Henriquez (68.)

 

Dinamo je u prvoj utakmici 29. kola domaćeg prvenstva odigrao dobru utakmicu i upisao zasluženu 2:0 pobjedu protiv Lokomotive. Susret je počeo "feštom" domaćina i padobrancima povodom potpisivanja sjajnog sponzorskog ugovora, no bili su to jedini razlozi za slavlje igračima i navijačima Lokomotive jer igrao je samo Dinamo; barem prvih 70 minuta. Modri su bili puno bolji već u prvom dijelu, no nisu uspjeli zabiti da bi u nastavku zasluženo vodstvo donio Soudani, a "poduplao" ga Henriquez. Ipak, Dinamo je neobjašnjivo pao zadnjih 20-ak minuta u kojima su domaćini uspjeli smanjiti rezultat preko Gržana, ali na kraju tri boda zasluženo idu u Maksimir.

Modri su u Kranjčevićevu došli dobrom igrom se dodatno napuniti samopouzdanjem uoči uzvratne utakmice polufinala Kupa protiv Rijeke pa je tako Dinamo od samog početka zagospodario terenom. Trener Mamić još jednom je postavio momčad u 3-4-1-2 formaciju s Ćorićem kao playmakerom iza "povratnika" Soudanija i Henriqueza dok su na bokovima bili Matel odnosno Pivarić.

Slijedi uzvrat protiv Rijeke

Modri nemaju puno vremena za odmor jer ih idući tjedan ponovno čekaju dvije utakmice. Posebno će zanimljiva biti ona prva koja se igra u srijedu na Kantridi, a naravno da se radi o uzvratnoj utakmici polufinala Kupa. Podsjetimo, Dinamo ima prednost 2:1 iz prve utakmice.

Dinamo je dominirao, Lokomotiva se branila i čekala svoje prilike iz (polu)kontri. Naravno, na malom i dosta teškom terenu za igru u Kranjčevićevoj lopta nije išla dovoljno brzo da bi se često napravio višak protiv zgusnute obrane domaćina tako da su rijetke bile prave prilike. Ipak, Dinamo ih je svejedno napravio više nego dosta da je već na odmor lako mogao ići s nekoliko pogodaka prednost.

Tako je u 11. minuti nakon prodora Matela s desetak metara pucao Ćorić, no Sluga odlično "vadi" njegov udarac ispod prečke. Ako je ova obrana bila odlična kako onda opisati onu u 19. minuti? Naime, Ćorić je spustio loptu za Soudanija, ovaj puca, a odbijena lopta dolazi do natrčalog Pivarića koji silovito puca sa 7-8 metara, ali domaći vratar fantastičnim refleksom odbija njegov udarac u korner.

Dinamo je stiskao, bokovi Modrih bili su izuzetno ofenzivni i često u kaznenom prostoru Lokosa, a općenito su veći dio prvog dijela igrači proveli na polovici domaćina. Nove šanse stigle su u 23. odnosno 24. minuti kada je prvo Bartolec s gol crte izbio udarac Ademija da bi iz tog kornera Vukojević glavom poslao loptu u – prečku.

Domaćini su imali rijetke prilike, tek neke pokušaje bijega u kontrama, ali obrana Modrih gdje je opet pravovremen i čvrst u duelima bio mladi Šimunović je lako izlazila na kraj s tim pokušajima. Modri su odigrali znatno bolje i konkretnije nego u Koprivnici, no trener Modrih je htio još bržu i konkretniju igru pa je već na početku nastavka u igru ušao Marko Pjaca.

Upravo je Pjaca bio jedan od igrača zaslužnih za potpuno zasluženo vodstvo koje je stiglo u 54. minuti. Modri su imali seriju kornera, a taman kada su domaćini mislili da su se obranili prvaci su visokim pritiskom napravili brzi reposjed, vratili već izgubljenu loptu koju Pjaca daje do Machada, a ovaj šalje odličnu prizemnu loptu na drugu stativu gdje je akciju pratio Soudani i desnom nogom poslao loptu pod prečku. Ovo niti Sluga nije mogao obraniti. Nakon primljenog pogotka domaćini su se dosta otvorili, imali nekoliko poluprilika koje su mogle završiti i bolje za njih, no zapravo nije bilo prave prijetnje za Eduarda.

Rođendanski tjedan

Veselo je ovoga tjedna bilo u svlačionici Dinama gdje su čak trojica igrača proslavili rođendane. Naime, prvo je u ponedjeljak 21 godinu napunio Angelo Henriquez da bi dan kasnije punoljetan postao Ante Ćorić. Tjedan rođendana zaključio je Jeremy Taravel koji je upravo na dan utakmice protiv Lokosa proslavio 28. rođendan. Naravno, još jednom svima čestitamo i želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha!

S druge strane Dinamo je u stotinjak sekundi imao dva čista zicera! Prvo je Pjaca u 64. minuti s lijeve strane sam izašao pred Slugu i pucao pored gola da bi manje od dvije minute kasnije Henriquez sjajno izdržao dva duela, prošao kroz obranu Lokomotive i došao pred Slugu, no i njegov udarac ide pored vratnice. Ipak, bilo je jasno kako je Dinamo u tim trenutcima jako blizu pogotka, obrana Lokomotive nije imala rješenja i u 68. minuti na semaforu je pisalo 2:0.

Bila je to još jedna akcija kroz sredinu obrane domaćina, Pjaca je dao na desnu stranu za Soudanija koji na drugoj stativi nalazi samog Henriqueza, a našem najboljem strijelcu nije bilo teško zabiti za povećanje prednosti. Činilo se tada kako će Dinamo mirno do kraja sačuvati i možda čak i povećati zasluženu prednost, ali uslijedio je neočekivani pad pa su u 77. minuti Lokosi zabili i učinili završnicu zanimljivom.

Rukavina je izbjegao zaleđe, ubacio se iza obrane Modrih i izašao sam ispred Eduarda te nesebično poslužio Gržana kojem je preostao tek najslađi dio posla – puknuti loptu u praznu mrežu. Naravno, do kraja je bilo 15-ak minuta, a novi rezultat nije dozvolio opuštanje pa je Dinamo tražio novi pogodak. Tako su prijetili ušli Fernandes i Olmo, prvi udarcem u vanjski dio mreže, a drugi nakon duplog pasa s Pjacom, no rezultat se nije mijenjao. Treba biti iskren pa reći da se mogao promijeniti i na drugoj strani gdje su domaćini imali nekoliko opasnih centaršuteva i prilika u kojima, srećom, nisu dobro reagirali.

Dinamo je tako došao do impresivne dvadeset i prve prvenstvene pobjede ove sezone i na najbolji mogući način najavio sljedeću utakmicu: uzvratni susret polufinala protiv Rijeke na Kantridi.

 

Kopirano!