Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Izvršni predsjednik GNK Dinamo o rezultatima sportske inspekcije

Izvršni predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić u petak se na izvanrednoj konferenciji za medije osvrnuo na završni izvještaj sportske inspekcije koja je nešto više od tri mjeseca bila u klubu te na članak pun neistina u Večernjem listu na istu temu.

 

- Zamislite što bi Dinamo bio da ima sve četiri komponente potrebne za uspjeh: navijače koji su uvijek uz klub, potrebni komfor na stadionu, pozitivne medije i djelatnike u klubu odnosno sportske rezultate. Teško je ovako raditi kada nas ciklički nekoliko puta godišnje "udaraju". Pa znate koliko je šteta nanesena danas Dinamu među svim ljudima koji su otvorili Večernji list? Ne da se ljudima čitati tekstove, analize nego pogledaju naslov i što su vidjeli? Laž i neistinu. 


Sportska inspekcija je zaključila kako po članku 24. stavku 6. Zakona o sportu Dinamo nije "na vrijeme dostavio potrebna izvješća" što je, naravno, istina. Dinamo zaista nije na vrijeme podnio sve potrebne izvještaje te je zbog toga odmah platio financijsku kaznu koju predviđa Prekršajni zakon. Naravno, izuzetno je bitno spomenuti kako u samim izvještajima nije bilo ništa sporno već se samo radilo o zakašnjeloj predaji zbog koje je Dinamo platio kaznu.

Sportska inspekcija je našla još neke nepravilnosti, ali radi se tek o proceduralnim sitnicama koje će GNK Dinamo urediti. Naime, posljednja Skupština i dorade Statuta GNK Dinamo su od 10.2.2013. dok su posljednje dorade i dopune Zakona o sportu rađene 22. srpnja iste godine; znači, nekoliko mjeseci kasnije. Upravo iz tog razloga u statutu kluba postoje sitnice koje se trebaju izmijeniti, a sama činjenica što se GNK Dinamo nije niti žalio na odluke sportske inspekcije dovoljno govore.

Dinamo tako u statutu mora promijeniti stavke određenih članaka:

- umjesto "Skupština ima maksimalno 80 članova" se mora propisati točan broj članova

- umjesto "Izvršni odbor ima od 9 do 16 članova" se mora propisati točan broj članova

- mora se točno propisati iz kojih struktura se bira koliko članova (koliko će članova skupštine činiti bivši i sadašnji igrači, bivši i sadašnji  treneri, zaposlenici, povjerenici kluba te osobe koje povjerenici predlože)

Što se pak tiče "pravomoćno osuđenih osoba u Izvršnom odboru kluba" naravno da nije ugodno da je bilo koji od naših članova bio predmetom istrage pravosudnih tijela, ali nije točno da Boris Vidić ne smije biti član jer je on uvjetno osuđen. Naime, u statutu kluba, kao i u članku 13. Zakona o sportu, jasno piše kako član tijela u klubu ne može biti osoba koja je "pravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci, a nije primijenjena uvjetna osuda". Drugim riječima, ako se radi o uvjetnoj kazni onda ne postoji zabrana rada; po statutu kluba i Zakonu o sportu.

Iz svega navedenog potpuno je jasno kako GNK Dinamo ima razloga za ponos nakon izvještaja sportske inspekcije koja je više od tri mjeseca vršila nadzor nad klubom. Zakašnjelo predani izvještaji zbog kojih je klub platio financijsku kaznu te "kozmetičke izmjene" statuta GNK Dinamo – to je sve.

Kao i uvijek, u Dinamu se posluje u skladu i propisu sa svim zakonima Republike Hrvatske te propisima UEFA-e. Koliko god to neke, očito, smetalo te se trude prikazati drugačije.

Kopirano!