Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Jurčić: Neće biti puno promjena jer respektiramo Split

Dan prije nove utakmice, ovoga puta protiv Splita na Maksimiru (subota, 3.8., 21:00), trener Dinama Krunoslav Jurčić stigao je na konferenciju za medije i najavio kako neće biti puno promjena u sastavu, ali i mogući debi Rubena Lime.

O Sammiru

Drago nam je što se vraća s oporavka i od nedjelje počinje trenirati; prvo sam s loptom, a onda s ekipom ovisno o tome kako će se osjećati jer ključan je trenutak kada počne udarati loptu, tu znaju nastati problemi kod ove ozljede. Povratak na teren? Idealno bi bilo kada bi odigrao koju utakmicu prvenstva prije play-offa Lige prvaka, u koji čvrsto vjerujem, ali teško je to reći kada nije bio s nama nego na rehabilitaciji. On je igrač koji je definitivno "šlag na torti" našoj igri, njegov potez nosi dozu "majstorstva" i žao mi je što niste gledali naše pripremne utakmice na kojima je bio sjajan i odlično se nadopunjavao s Fernandesom, Soudanijem i Čopom.

- Iako smo mi veliki dio koncentracije posvetili Europi, moramo se itekako koncentrirati na domaće prvenstvo. Posebno kada dolazi Split koji ima velike ambicije – rekao je trener na početku pa nastavio: - Nisu krenuli u sezonu kako su željeli i pokušat će se čupati na nama, a mi moramo maksimalno ozbiljno ući u utakmicu.

U sastavu Modrih neće biti Arijana Ademija koji je dobio neugodan udarac protiv Sheriffa pa iako je pregled pokazao kako ništa nije puknulo nije spreman za utakmicu: - Ući ćemo u sitne rotacije, ali ne kao dosada jer moramo održavati formu igrača. Kažem, neke ćemo igrače odmoriti za srijedu, ali neće biti velikih promjena jer respektiramo Split. Golman? Zelenika je ušao u kontinuitet dobrih utakmica i reakcija pa nemamo razloga ništa mijenjati; posebno ne dok ne dođemo u ugodniju situaciju gdje ćemo moći Gregu dati priliku.

Pohvalio je trener kako Sandomierski trenira: - Vidi se da je jako dobar vratar s odličnom tehnikom koja krasi brojne poljske golmane. Inače, u posljednje vrijeme su zaista stvorili nekoliko vrhunskih vratara, a Greg je u tom rangu – kaže trener pa nastavlja o još jednom novom igraču – Rubenu Limi: - On će već protiv Splita biti u kadru igrača za utakmicu iako je od one naše zadnje utakmice s Hajdukom bio van treninga. Naravno da je to hendikep, ali odradio je sada mini ciklus treninga i jednostavno nemamo vremena za neke veće pripreme nego ga moramo uvoditi kroz utakmice.

O Ibanezu

- Imali smo izuzetno kvalitetan odnos i on je igrač i osoba koju bi svaki trener poželio. Izuzetno je napredovao ovdje, otišao je u veliki klub i njegov odlazak nikako nije korak na niže. Racing je top klub u Argentini, vratio se doma što mu sigurno puno znači i želim mu da jednoga dana zaigra za hrvatsku reprezentaciju.

Što se tiče gostiju, Stanko Mršić koji sada vodi Split je prošle godine s Osijekom ostao neporažen od Modrih te čak jedini svladao prvake: - Dinamu se pamte samo porazi, a pobjede svi zaboravljaju; to je "prokletstvo" ovoga kluba; meni i svakom drugom treneru – kaže trener Modrih uz smiješak pa nastavlja: - Stanko sada ima ekipu koja je dosta snažna i mora pokazati ofenzivan nogomet što je znatno drugačije od momčadi koje je dosad imao gdje se branio i čekao priliku iz kontre; Split ima drugačije složenu ekipu. Naravno, jako ga cijenim kao trenera, a njegov staž dovoljni govori o kvaliteti.

Trener očekuje kako će se gosti unatoč kvaliteti ipak više orijentirati na obranu: - Ne očekujem izdanje Splita iz prva tri kola gdje su igrali dosta ofenzivno s puno napadača; sutra će to biti obrambena varijanta.

Jurčić se osvrnuo na posljednje tri utakmice u kojima je Dinamo stvorio puno prilika, ali realizirao tek dvije: - Treba reći i kako u te tri utakmice nismo primili nijedan gol, ali realizacije me svejedno jako brine. Baš smo neki dan pričali kako nas lakoća realizacije dijeli od onih "pravih", vrhunskih momčadi. Ako uzmemo u obzir da smo nova ekipa, posebno u napadu gdje čak niti Čop nije igrao na proljeće zbog ozljede onda se to ipak može razumjeti. Kažem, trebali smo na Kantridi voditi 2:0 na poluvremenu, a Sheriff dobiti 3:0, ali bit će bolje. Važno je da se šanse stvaraju, a onda će realizacija biti bolja što će igrači dulje biti zajedno – zaključio je trener Modrih.

 

Kopirano!