Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Modri debitanti na Poljudu: Bolji smo i želimo pobjedu!

Dinamo će u subotu na Poljudu protiv Hajduka igrati 64. najveći hrvatski derbi, a nekoliko igrača Modrih prvi će puta osjetiti atmosferu derbija na Poljudu. Upravo iz tog razloga smo kratko popričali s nekima od njih, a svi se vesele utakmici i vjeruju u pobjedu Modrih.

Pola momčadi "friško" u derbiju

U aktualnoj momčadi Modrih danas se nalazi 15 igrača koji nisu nikada za prvu momčad Dinama upisali nastup na Poljudu: Soudani, Šimunović, Pinto, Fernandes, Husejinović, Pamić, Antolić, Sandomierski, Sare, Addy, Brodić, Kolar, Lima, Zelenika i Mikulić. Neki su na Poljudu bili s drugim klubovima (Pamić, Antolić), neki igrali u mlađim selekcijama (Šimunović, Kolar, Zelenika, Brodić i Mikulić), neki su u derbiju igrali za Hajduk (Lima), a neki su čak u najvećem derbiju domaćeg nogometa sjedili na klupi (Halilović, Antolić).  Naravno, niti ove se subote neće svi upisati među sudionike derbija, ali neki će ipak naći svoje mjesto na tom hvalevrijednom popisu.

- Igrao sam često pred punim tribinama, a i na našem stadionu je ove sezone bilo jako puno ljudi; posebno na europskim utakmicama. Već sam na utakmici Superkupa protiv Hajduka vidio kako je derbi nešto posebno i svakako se veselim lijepoj atmosferi, ali ono što nas zanima je pobjeda – priča nam Hilal Soudani koji je upisao fantastičnu asistenciju u osvajanju Superkupa na početku sezone, a pogodak za Alžir najbolja je najava derbija i početka Europa lige.

Više o najvećem hrvatskom derbiju svakako zna naš talentirani branič Jozo Šimunović: - Bezbroj puta sam u mlađim kategorijama igrao protiv Hajduka i kao kapetan vodio Dinamo do pobjeda; kod kuće i u gostima. Ipak, znam da će ovo biti nešto posebno jer seniori su ipak seniori – kaže mladi stoper pa optimistično zaključuje: - Vjerujem da smo bolji, imamo stvarno dobru momčad i želimo slaviti na Poljudu.

Slično kao suigrači razmišlja i Ivo Pinto koji je svojim odličnim igrama brzo "zacementirao" mjesto na desnom boku, a borbenom igrom i sjajnim prodorima zadobio brojne simpatije navijača: - Baš smo se zaželjeli utakmica tijekom ove stanke. Naravno, neki su igrali za svoje reprezentacije, ali često smo se čuli pa mi i oni kažu kako svi jedva čekaju derbi i početak Europa lige. Nisam igrao u Superkupu jer sam tek bio došao u Zagreb, ali se vidio poseban žar u toj utakmici – priča simpatični Portugalac te dodaje: - Veselim se utakmici u Splitu, volim utakmice o kojima se priča i piše par dana prije i poslije; to su pravi derbiji i to je nogomet. Što se tiče same utakmice, nema neke filozofije: bolji smo i želimo pobjedu te ćemo dati sve od sebe kako bismo do nje i došli te tako na najbolji način pozvali navijače u četvrtak na utakmicu Europa lige.

Općenito gledano, u ligaškim derbijima Dinamo je s 28 pobjeda bolji od Hajduka koji je 20 puta slavio dok je 15 derbija završilo bez pobjednika. Što se tiče posljednjeg derbija na Poljudu, odgađana utakmica igrala se 27. veljače, a Dinamo je golovima Krstanovića i Ibaneza slavio 2:1.

Pobjeda na Poljudu, pun stadion u četvrtak i pobjeda protiv Černomoreca – takav je "plan" Modrih za sljedećih tjedan dana. Krasno bi bilo kada bi se i ostvario.

 

Kopirano!