Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Modri uoči Astre: Želimo navijače, pravu atmosferu i - pobjedu

Dinamo u četvrtak u 19 sati utakmicom protiv Astre otvara Europsku ligu. Dan uoči velikog susreta na konferenciju za medije došli su trener Zoran Mamić i naš najbolji strijelac Duje Čop te rekli svoja očekivanja od utakmice.

Ulaznice

Sve o ulaznicama za utakmicu možete naći OVDJE.

- Čeka nas teška utakmica i kvalitetan protivnik na otvaranju Europske lige. Znate što želimo: krenuti s pobjedom i učinit ćemo sve kako bismo u tome uspjeli. Spremni smo, vjerujemo u našu snagu i kvalitetu, a pokazali smo već ove sezone da se možemo nositi s dobrim momčadima – rekao je trener na početku pa nastavio o Astri.

- Maksimalno ih respektiramo, jako puno smo ih analizirali, znamo njihove kvalitete i slabosti tako da ih izuzetno cijenimo, ali mislim da smo bolja momčad i da ćemo to potvrditi na terenu – priča trener pa detaljno analizira: - Mislim da je Enache najopasniji, ali imaju puno dobrih pojedinaca. Posebno u ofenzivnom dijelu gdje su im igrači jako brzi; općenito sam rijetko kada vidio momčad s toliko brzih igrača kao što ih ima Astra.

- Moramo napraviti najveću moguću svečanost od Europske lige jer je to nešto posebno za svakog igrača. Naravno, nadamo se i velikom broju gledatelja jer ova momčad to zaslužuje. Želim da navijači dođu u velikom broju, stvore pozitivnu atmosferu i klimu jer je to jako važno za igrače; bez toga nije lako.

Duje je odlično ove sezone krenuo protiv Rumunja i već zabio tri pogotka Petrolulu: - Tako je ispalo, a nadam se da će mi ići i protiv Škota i Austrijanaca. Prije toga nas čeka Astra, nadamo se tri boda koji bi bili odlični na početku i usmjerili bi grupu kako želimo. Idemo na pobjedu, ne razmišljamo ni o čemu drugome.

Atmosfera u svlačionici je odlična i momčad jedva čeka utakmicu: - Ovaj posljednji period je bio sjajan. Inače momčad radi odlično, ali zadnjih mjesec dana rade zaista posebno, ponašaju se sjajno, a atmosfera u momčadi je fantastična. Čak smo se šalili da ću morati iscenirati neki incident... Moje povjerenje u njih je ogromno jer oni to zaslužuju svojim ponašanjem.

Problema s ozljedom ima Jozo Šimunović kojeg vjerojatno neće biti protiv Astre, a prehlada koja je mučila Čopa je stvar prošlosti: - Mala prehlada me ne može izbaciti iz ovakve utakmice koju svi jedva čekamo – rekao je Duje uz smiješak pa nastavio: - Momčad je spremna, jedva čekamo početak Europske lige i vjerujemo u sebe da možemo napraviti dobar rezultat.

Modri su se odlično pripremili za utakmicu protiv Astre: - Znamo puno toga; gledao sam ih uživo na kraju prošle sezone u finalu Kupa, a gledali smo jako puno utakmica od ove godine. Analizirali smo ih i vjerujemo da ćemo znati iskoristiti njihove mane koje imaju. Naravno, imaju jako puno vrlina, u rangu su najboljih rumunjskih momčad, ali učinit ćemo sve kako bismo pobjedom otvorili Europsku ligu – kaže trener dok Duje dodaje: - U Astri je najveća snaga momčadska igra, a ne toliko pojedinci. Odlično su organizirani i opasni u kontrama, ali pripremili smo se dobro i znat ćemo se postaviti na terenu.

- Inače momčad radi odlično, ali zadnjih mjesec dana rade zaista posebno, ponašaju se sjajno, a atmosfera u momčadi je fantastična. Moje povjerenje u njih je ogromno jer oni to zaslužuju svojim ponašanjem – pohvalio je trener ekipu.

Veliki broj novinara i interes medija jasno pokazuje kako se u četvrtak na Maksimiru igra velika utakmica: - Europske utakmice su uvijek nešto posebno, nije isto igrati naše prvenstvo i europska natjecanja; koliko god je nama naše prvenstvo najvažnije. Moramo napraviti najveću moguću svečanost od Europske lige jer je to nešto posebno za svakog igrača. Naravno, nadamo se i velikom broju gledatelja jer ova momčad to zaslužuje – kaže trener pa nastavlja:

- Imamo problem Maksimira koji se nadam da smo riješili pobjedom protiv Petrolula, ali stadion i atmosfera nisu kakvi ovaj klub i momčad zaslužuju. Želim da navijači dođu u velikom broju, stvore pozitivnu atmosferu i klimu jer je to jako važno za igrače; bez toga nije lako. Uz sve te probleme koje imamo stalno govorim igračima da nemamo alternativu i momčad će znati odgovoriti na pravi način.

Trener Modrih ima puno vjere u svoju momčad: - Proljeće? To ćemo vidjeti na kraju, ali ja mislim da Dinamo dugo nije imao bolju momčad, a na meni i mojem stručnom stožeru je da to potvrdimo na terenu. Svjestan sam da ovime stavljam pritisak na sebe, ali ovdje sam deset godina i po meni je ovo najbolja momčad koju smo ikada imali. Želimo pravi rezultat i iskorak, a to bi bio prolazak skupine.

Za kraj je trener odgovorio na pitanje o tome koliko je u europskim utakmicama važna "kilometraža" koju Modre naprave po utakmici: - Naravno, vodimo računa i o tome, ali nije nam to primarno iako sam siguran da je naša momčad dobro fizički pripremljena. Mi dominiramo, lopta je u našem posjedu i pretrčani kilometri nisu najvažniji, a činjenica da puno golova zabijamo u zadnjoj četvrtini utakmice pokazuje karakter, ali i da smo dobro fizički pripremljeni. Uostalom, sjećam se da smo u Ligi prvaka bili dominantni u pretrčanim kilometrima, a rezultati su bili nikakvi tako da to očito ne znači previše - zaključio je trener.

 

Kopirano!