Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Napustio nas je Vlatko Marković, počivao u miru

U dubokoj boli i žalosti obavještavamo cjelokupnu javnost da nas je u 77. godini života napustio bivši igrač i trener Dinama, dugogodišnji nogometni djelatnik i legenda modrog kluba Vlatko Marković.

Posljednjih godinu dana bivši se igrač i trener borio s Alzheimerovom bolešću, a bitku za život izgubio je nakon upale pluća koja je dodatno pogoršala njegovo zdravstveno stanje.

Vlatko Marković bio je igrač i trener Dinama, a dugo godina bio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Vlatko Marković velik je dio karijere proveo u modrome klubu. Od 1958. do 1966. godine nastupao je za prvu momčad kao jedan od ključnih obrambenih igrača. On nije samo uspješno igrao u obrani već je bio dobar igrač i u napadu.  Vlatko je bio borben i hrabar, odlično je igrao glavom i imao je odličan pregled igre. Tijekom karijere u Dinamu odigrao je 252 utakmice i postigao četiri pogotka. Za vrijeme igračke karijere bio je i reperezentativac, a za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 16 utakmica.

Vlatko Marković nije u Dinamu proveo samo dio igračke karijere već je u nekoliko navrata vodio Dinamo kao glavni trener. Za vrijeme prvog mandata (1978. - 1980.) Vlatko je s modrim klubom 1980. godine osvojio Kup Jugoslavije nakon vrijedne pobjede nad Crvenom Zvezdom 1:0 u Zagrebu te remija 1:1 u Beogradu. U kasnijim mandatima, u sezoni 1983.-1984. te 1990.-1992., Vlatko je ostvario još nekoliko uspjeha.

Kao kruna njegove karijere van terena bilo je golemo priznanje kada je 1998. izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Kroz niz godina savez je učinio kvalitetnijim, 2001. mu je osigurao i dom u Rusanovoj te je 2012. godine proglašen počasnim predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza.

GNK Dinamo na čelu s Upravom, igračima i stručnim stožerom ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg Vlatka.

Kopirano!