Novo pojačanje: El Soudani potpisao za Dinamo!

27. 05. 2013.

Novo pojačanje: El Soudani potpisao za Dinamo!

Osobni karton

Ime i prezime: El Arbi Hillal Soudani

Datum rođenja: 25.11.1987.

Bivši klubovi: ASO Chlef (Alžir), Vitoria Guimaraes (Portugal)

Reprezentacija: 13 nastupa

Pozicija: napadač

Dinamo je dobio još jedno pojačanje! Nakon Juniora Fernandesa za Modre je potpisao i 25-godišnji Alžirac El Arbi Hillal Soudani. Dojučerašnji napadač portugalske Vitorije Guimaraes za taj je klub odigrao 20 utakmica i postigao 9 golova. Prije dvije godine je bio i prvak Alžira te najbolji strijelac lige. Za reprezentaciju Alžira postigao je sedam golova u 13 nastupa, od čega je čak šest zabio u službenim utakmicama. Talentirani napadač odsad će svoje nogometno umijeće pokazivati u modrome dresu.

-Vjerujemo da smo dobili kvalitetnog igrača. O tome svjedoče i brojne pohvale na njegov račun od strane struke i vjerujemo da će svoju kvalitetu potvrditi i u Dinamu – izjavio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Svoje uzbuđenje ne krije ni El Soudani-Jako sam sretan što sam ovdje. Čuo sam već puno toga o Dinamu i svjestan sam velikih ambicija ovoga kluba. Uistinu čvrsto vjerujem da ću već na početku sljedeće sezone pokazati zašto me Dinamo želio i opravdati povjerenje svih. Jasno, vjerujem i da ću sa svojim novim suigračima slušati himnu Lige prvaka na Maksimiru – izjavio je dobro raspoloženi alžirski reprezentativac nakon potpisivanja 4-godišnjeg ugovora. Već u utorak Soudani odlazi iz Zagreba na okupljanje reprezentacije Alžira gdje ga dočekuje izbornik Vahid Halilhodžić, bivši trener Modrih koji o svom reprezentativcu ima samo riječi pohvale.


Foto: www.gnkdinamo.hr