Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Odlična igra i gol Čopa za pobjedu na kraju

Prijateljska utakmica, Antalya, Turska, 31.1.2014.

GNK Dinamo – FC Pogon 1:0 (0:0)

Gledatelja: 50

Dinamo: Sandomierski - Leko, Addy, Šimunić, Lima - Ademi, Antolić, Cleyton (od 46. Halilović)- Soudani (od 67. Beqiraj), Fernandes (od 71. Murić), Čop (od 83. Brodić)

Pogon: Janukiewicz - Fraczczak, Dabrowski, Hernani, Lewandowski - Aka, Bak, Lawa, Taku - Malecki, Robak (još su igrali: Koj, Kun, Rogalski, Kozlowski, Jaloszynski, Marczuk, Walski, Papara, Rudol, Kort)

Žuti kartoni: Čop (77.) / Taku (21.)

Strijelac: 1:0 Čop (66.)

 

Dinamo je odigrao još jednu dobru utakmicu na pripremama, ali ovoga puta "naplatio" dobru igru i upisao zasluženu pobjedu. Modri su bili puno bolja momčad, imali niz sjajnih prilika da bi na koncu slavili novim golom Duje Čopa.

Par dana prije povratka u Zagreb Modri su protiv poljskog Pogona odigrali svoju posljednju pripremnu utakmicu uoči nastavka sezone. Modri i dalje imaju velikih problema s ozljedama pa i nije bilo puno mogućnosti dodatno odmarati neke igrače; jednostavno, igrali su oni koji su zdravi(ji). Hrvatski prvak dobro je otvorio utakmicu, dominantno se postavio na terenu i od samog početka bio momčad koja je diktirala ritam igre i – stvarala prilike.

Pola momčadi na tribini

Dinamovi veliki problemi s ozljedama se nastavljaju i dalje pa je tako gotovo cijela jedna momčad utakmicu između Dinama i Pogona gledala s tribine. Brozović, Husejinović, Pamić, Pavičić, Pinto, Pivarić, Šimunović i Taravel suigrače su bodrili pored terena.

Dinamu je trebalo desetak minuta da bi dominaciju pretvorio u prilike, a kada su krenule opasne situacije ispred gola Pogona – nisu stale sve do odlaska na odmor. Prvu veću priliku stvorili su u 15. minuti Fernandes i Čop, ali nije bilo prave završnice. Par minuta kasnije po desnoj su strani prošli Leko i Soudani, no opet je na pravom mjestu bio branič Pogona. U 19. minuti milimetri su dijelili Modre od vodstva kada je Fernandes odlično prošao po strani, ušao u kazneni prostor i prošao još jednog igrača te pucao, ali pogodio vratnicu.

Prilike su se redale jedna za drugom: Cleyton je našao Soudanija koji puca s ruba kaznenog prostora u 28. minuti, dvije minute kasnije Soudani ne prima dobro loptu u idealnoj situaciju, a u 35. razigrani Leko sjajno prebacuje stranu za Fernandesa, na koncu Soudani puca, ali nije precizan. Minutu kasnije – novi zicer. Čop je sve sjajno napravio, pobjegao čuvarima i došao na rub kaznenog prostora te pucao pored vratara, ali i pored gola.

Dinamo je u nastavak ušao s Halilovićem u sredini umjesto Cleytona, nastavio biti bolja momčad i zasluženo došao do prednosti. Ipak, prije toga su Poljaci zabili iz odbijanca nakon slobodnog udarca, ali pomoćni sudac je označio zaleđe. Poljaci su se u 63. minuti još jednom "izvukli" kada je Fernandes glavom spustio za Čopa što obrana izbija, ali tri minute kasnije – nije bilo spasa.

Posljednja pripremna utakmica

Utakmica protiv Pogona bila je zadnja Modrih na pripremama u Turskoj i uopće prije nastavka prvenstva. Modri se iz Turske vraćaju u nedjelju oko podneva, a prva sljedeća utakmica igra se već u četvrtak, 6.2. protiv Istre 1961 u Puli.

Addy je na desnoj strani dao za Soudanija, ovaj u prazan prostor gura Čopa koji ulazi u kazneni prostor, majstorski "u prazno" šalje svog čuvara i lijevom nogom šalje loptu u mrežu. Potpuno zasluženo su Modri došli do prednosti koji su itekako zaslužili i puno prije. Prvaci nisu tu stali i malo nakon pogotka je još jednom sjajni Antolić u idealnu priliku gurnuo Fernandesa koji juri po strani, ali nije točno predao Beqiraju u sredini.

U posljednjih 20-tak minuta Modri su imali još nekoliko prilika povećati prednost, najbolju Murić u 81. minuti kada mu je udarac blokiran na putu prema golu te par minuta kasnije kada su naši fantastični "klinci" Murić i Halilović složili priliku, ali novih golova nije bilo.

Modri su tako novom dobrom predstavom, ali ovoga puta i rezultatom zaključili pripreme u Turskoj te se u nedjelju vraćaju u Zagreb.

 

Kopirano!