Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Odlična najava sezone: Lijepa igra i pobjeda za kraj priprema

Prijateljska utakmica, Murska Sobota, 5.7.2014.

GNK Dinamo – FC Karpaty Lviv 2:0 (1:0)

Gledatelja: 50

Dinamo: Eduardo - Leko (od 46. Pinto), Sigali, Šimunović, Pivarić (od 46. Ibanez) - Ademi (od 62. Brozović), Andrijašević (od 46. Gonzalo), Machado (od 46. Ćorić) - Pjaca (o 46. Fiolić), Antolić, Čop (od 62. Radonjić)

Karpaty: Mysak – Habovda, Hitchenko, Balazhic, Miroshnichenko – Ksjonz,  Chachua, Khudobiak – Kopolovets, Martyniuk, Serhijchuk (drugo poluvrijeme: Ilujshenkov – Lobaj, Plastun, Novotrjasov, Bartulović -  Holodiuk, Strashkevych, Puchkovskyy – Ksjonz, Bohashvili, Vasin)

Žuti kartoni: Serhijchuk (40.), Vasin (86.)

Strijelci: 1:0 Čop (39.), 2:0 Brozović (73.)

 

Dinamo je u posljednjoj utakmici uoči početka sezone odigrao najboljih 90 minuta u Sloveniji i došao do zaslužene pobjede! Modri su cijelu utakmicu bili dominantna momčad i diktirali su ritam igre, a pogotke za pobjedu zabili su Duje Čop i Marcelo Brozović.

Dinamo je u svoju posljednju pripremnu utakmicu krenuo s "novim" veznom redom u kojem su od početka ispred Ademija bili Andrijašević i Machado, a svoje prve minute u dresu novog kluba upisao je i vratar Eduardo. Od samog početka se vidjelo kako su Modri svježiji nego u prve dvije utakmice, protok lopte je bio brži i precizniji, a bilo je i manje pogrešaka u predaji.

Još jednom je razigran bio Antolić koji je kreirao nekoliko opasnih situacija, a svakako je najopasniji pokušaj bio onaj u 22. minuti koji su branič i vratar Karpatyja zajedno skrenuli u prečku. Svoju najbolju predstavu u dresu Modrih odigrao je Machado koji je dijelio duge lopte suigračima, a nekoliko puta i sam opasno pucao, no Mysak je u 30. minuti sjajno obranio njegov udarac.

Modri se vraćaju kući

Iako je prvotni plan bio da se momčad sa slovenskog dijela priprema u Zagreb vrati u nedjelju povratak je pomaknut za dan odnosno večer ranije. Modri su, tako, nakon utakmice protiv Karpatyja krenuli prema Zagrebu.

Dinamo je dominirao i kontrolirao ritam igre, ali "gosti" su bili ti koji su imali sjajnu priliku u 33. minuti. Ksjonz je iskoristio rupu koja se otvorila u obrani Modrih, krenuo sam prema Eduardu kojeg je zaobišao, ali iza našeg vratara se vratio kapetan Leko i na gol crti izbio loptu! Sjajna reakcija Leke spasila je siguran pogodak, a nešto kasnije Dinamo je zasluženo poveo.

U 39. minuti Sigali je lijepim klizećim startom pokupio loptu na sredini, Leko krasnom dugom loptom u kaznenom prostoru našao utrčalog Andrijaševića koji je daje Čopu, a ovaj kroz noge vratara trese mrežu. Lijepa akcija za zasluženo vodstvo Modrih!

Dinamo je u nastavak utakmice ušao s nekoliko izmjena pa se Ademi pomaknuo prema naprijed, a iza njega i Ćorića bio je Gonzalo. Modri su i dalje bili dominantni i diktirali ritam igre, ali kao i u prvom dijelu – Karpaty je imao sjajnu priliku. U 61. minuti je Vasin dobio sjajnu dubinsku loptu i krenuo sam prema Eduardu koji sjajnom reakcijom brani njegov udarac, a potom natrčali Pinto izbija loptu u korner.

Dinamo je brzo odgovorio udarcem Radonjića s ruba kaznenog prostora, a u 74. minuti i povećao prednost. Radonjić je primio loptu na rubu kaznenog prostora, lijepo vidio utrčalog Brozovića te ga uposlio, a ovaj preciznim udarcem lijevom nogom s 12-13 metara šalje loptu u kut. Modri su do kraja imali još nekoliko opasnih situacija, no ostalo je 2:0; dovoljno.

Prvaci su tako na najbolji mogući način – lijepom igrom i zasluženom pobjedom – zaključili slovenski dio priprema i zadovoljni se vraćaju u Zagreb.

Kopirano!