Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Pokisnuli Modri: Poraz u golijadi u Salzburgu

Salzburg Arena, Austrija, 23.10.2014.

Europska liga, skupina D, 3. kolo

FC Salzburg – GNK Dinamo 4:2 (2:0)

Suci: Serdar Gözübüyük, Hessel Steegstra, Davie Goossens, Charles Schaap, 1. DPS: Dennis Higler, 2. DPS: Jochem Kamphuis (svi Nizozemska)

Gledatelja: 12872

Salzburg: Gulacsi - Ankersen, Andre, Hinteregger, Ulmer (od 69. Lazaro) - Kampl, Ilsanker, Leitgeb (od 82. Keita), Bruno - Soriano, Alan (od 70. Sabitzer)

Dinamo: Eduardo - Pinto (od 64. Šimunović), Sigali, Šimunić, Pivarić (od 64. Vukojević) - Ademi, Brozović, Antolić - Machado (od 53. Pjaca) - Soudani, Henriquez

Žuti kartoni: Ilsanker (90.) / Sigali (44.)

Strijelci: 1:0 Alan (14.), 2:0 Alan (45.), 3:0 Andre (49.), 4:0 Alan (52.) / 4:1 Ademi (82.), 4:2 Henriquez (89.)

 

 

Dinamo je u 3. kolu Europske lige doživio 4:2 poraz u Salzburgu. Modri su odigrali dobrih 45 minuta, ali svejedno su na odmor otišli s dva pogotka zaostatka da bi na početku nastavka primili još dva brza gola i bio je to kraj priče. Modri su na kraju utakmice ipak zasluženo zabili preko Arijana Ademija i Angela Henriqueza i tako ublažili poraz.

Dinamo je u Salzburg došao dominirati i kroz igru doći do prilika, a znajući kako je Salzburg vrlo jak u sredini trener Mamić je odlučio složiti Modre u formaciju kao u Zadru; 4-3-1-2. U veznom redu su bili Ademi, Brozović i Antolić, a ispred njih je kao playmaker bio Machado; u vrhu napada su bile dvije špice. Očekivano, obje momčadi su od samog početka pokušale igrati onako kako jedino znaju: uzeti loptu u svoj posjed.

Utakmica bila pod upitnikom

Nakon službenog sastanka na dan susreta odigravanje utakmice bilo je pod znakom upitnika zbog izuzetno puno kiše koja nikako nije stala. Konačna odluka je pomaknuta za sat i pol prije početka susreta, na 19:30, kada je već nekoliko sati Salzburg bio bez padalina pa je glavni sudac Serdar Gözübüyük izašao na teren i odlučio kako će se utakmica ipak odigrati.

Tako smo prvih desetak minuta gledali vrlo izjednačenu utakmicu u kojoj se vidjelo kako su ofenzivni dijelovi obje momčadi vrlo kvalitetni, no nije bilo prilika sve dok, po puno puta viđenom receptu, Salzburg nije poveo. Ankersen je ubacio s desne strane, Alan skočio i glavom poslao loptu u mrežu. Na trenutak se činilo kao da će Eduardo obraniti udarac, no bio je prejak i lopta je završila u mreži; bilo je to u 14. minuti. Prva (polu)prilika i Salzburg je poveo.

S druge strane, Dinamo je samo četiri minute kasnije imao 100-postotnu priliku, ali nije zabio. Andre je krivo procijenio let lopte, Soudani je bio iza njega i krenuo potpuno sam prema golmanu, došao do kaznenog prostora i pucao, ali Gulasci nogom brani njegov udarac! Fantastična prilika za Modre, a promašaji takvih u Europi rijetko prođu nekažnjeno.

Salzburg nije bio bolji; dapače, Dinamo je imao nekoliko (polu)kontri i brzih izlazaka koji su itekako obećavali, no nedostajalo je zadnje dodavanje. Prijetili su Modri preko Brozovića koji je u 35. minuti dobro potegnuo s 20-ak metara, ali njegov udarac ide malo pored gola kao i onaj Antolića u 42. S druge strane, u prvoj minuti sudačke nadoknade – Salzburg je povećao prednost.

Kampl je s lijeve strane ušao u sredinu i na rubu kaznenog prostora pronašao potpuno samog Alana koji udarcem špicom šalje loptu u mrežu; 2:0 iz druge prilike. Dinamo je čak i nakon toga imao priliku vratiti se u utakmicu kada je Henriquez lijepo "podvalio" loptu za Antolića koji ulazi u kazneni prostor i puca, no njegov udarac ide pored gola.

Modri s tri u liniji

U 65. minuti klupa Dinama se odlučila za totalnu ofenzivu i promjenu taktike. Tako su iz igre izašli oba beka, a ušao Šimunović koji je bio treći stoper i Vukojević koji je dodatno ojačao sredinu terena.

Kasno primljeni pogodak sigurno je uzdrmao Modre jer nakon 45 minuta u Salzburgu sigurno nisu zaslužili na odmor otići s dva pogotka zaostatka, no što onda reći za ono što se dogodilo u samo sedam minuta nastavka? U 49. minuti Sorianov slobodnjak od živog zida završava u korneru kojeg ubacuje Leitgeb, a Andre utrčava na prvu vratnicu i glavom zabija za 3:0. Najgori mogući početak nastavka koji je za dvije minute ipak postao još gori.

Alan i Leitgeb su prošli po strani, kada se činilo da su izgubili loptu Leitgeb je daje za Alana koji se "prošetao" kroz kazneni prostor Dinama i poslao loptu u mrežu. Dinamo je u tim minutama izgledao vrlo loše, igrači Salzburga su prolazili na sve strane i kada je Eduardo zaustavio novog zicera Brune reagirala je klupa Dinama. U igru su ušli Šimunović i Vukojević, a izašli Pivarić i Pinto pa je Dinamo igrao s tri u zadnjoj liniji, bez bekova i s još jednim igračem u sredini, no večeras ništa nije moglo pomoći.

Istina, samo par minuta nakon izmjena Soudani je zabio pogodak, no sudac ga je poništio zbog zaleđa. Modri su pokušavali barem smanjiti i ublažiti rezultat, a nakon što je Vukojević promašio odličnu priliku to je i uspjelo Ademiju. Modri su  u 81. minuti odigrali lijepu akciju s puno kratkih dodavanja da bi na kraju Henriquez petom ostavio loptu Ademiju koji je lijevom nogom šalje pod prečku.

Dinamo je tada krenuo još prema naprijed, no prilike su imali – domaćini. Dapače, Salzburg je do kraja imao nekoliko čistih zicera, ali Eduardo je sjajnim reakcijama sačuvao mrežu. Upravo nakon jedne takve u 89. minuti Henriquez je krenuo u kontru, prošao dvojicu i rutinski zabio za 4:2. Četvrti sudac je pokazao da će se igrati čak pet minuta sudačke nadoknade, no rezultat se više nije mijenjao.

Dinamo je tako doživio drugi poraz u Europskoj ligi, a sljedeća utakmica je na rasporedu u nedjelju kada u 15 sati na Maksimir dolazi Osijek.

 

Kopirano!