Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Predstavljamo Aalborg: Dupla kruna kao upozorenje

Nakon što su Modri prošli litvanski Žalgiris već ih idući tjedan čeka prva utakmica 3. pretkola protiv danskog Aalborga. Koliko je kvalitetna momčad prvaka Danske? Osvojen naslov prvaka nakon nekoliko godina čekanja, a potom i Kupa za prvu duplu krunu u povijesti svakako su dovoljna upozorenja. Naravno, jedino mjerilo će biti ono što pokažu na terenu.

Aalborg BK

Osnovan: 1885.

Trofeji: 4 prvenstva, 3 Kupa

Sezona 2013./2014.: Osvajači prvenstva i Kupa

Trener: Kent Nielsen

Vrijednost momčadi: 9,23 mil eura (izvor: transfermarkt.de)

Stadion: Nordjyske Arena, 14 000 mjesta

Kuglice su Modre u 3. pretkolu Lige prvaka odvele u Dansku gdje je prvenstvo, pomalo neočekivano, osvojio Aalborg. Kopenhagen je bio favorit, ali Aalborg je sa sigurnih šest bodova prednosti osvojio naslov da bi kasnije dodali i Kup te potvrdili kako ništa nije bilo slučajno. Momčad Kenta Nielsena igra brz i moderan nogomet u kojem svaki igrač točno zna što mu je činiti: disciplina i brzina su im svakako jače strane.

Tko su igrači koji će prijetiti Modrima? Nema previše poznatih imena niti skupih igrača, a bome niti stranaca; tek jedan, Litavac Spalvis. Ističe se ime 196 centimetara visokog napadača Nicklasa Heleniusa, igrača kojeg su prije koju godinu prodali u Aston Villu da bi se vratio na posudbu u redove matičnog kluba. Jedna od jačih karika je svakako lijevi bočni Jakob Ahlmann koji je u kadru reprezentacije kao i iskusni mu 30-godišnji kolega Rasmus Würtz koji igra zadnjeg veznog. Upravo je Würtz taj koji pokreće većinu napada Aalborga i daje precizne duge lopte bekovima koji izlaze vrlo visoko i prava su snaga momčadi. Naravno, kada netko drugi igra na njegovoj poziciji jednostavno preuzme istu ulogu.

Uspješni u Europi

Aalborg se sezoni 1995./1996. plasirao u skupine Lige prvaka te tako bio prva danska momčad koja je to uspjela. Isto su natjecanje igrali i u sezoni 2008./2009. kada su bili treći ispred Celtica, a iza Manchester i Villarreala te natjecanje u proljeće nastavili u Kupu Uefa.

Koliko je dobro toliko je i loše što Aalborg nije doveo previše pojačanja uoči nove sezone. Naime, nisu dovela zvučna nova imena pa će snimke njihovih utakmica iz prošle sezone Modrima poslužiti u pripremi susreta, ali s druge strane je itekako upozorenje što su smatrali da su toliko kvalitetni da im pojačanja – nisu potrebna. Nisu imali niti previše odlazaka, ali među njima je Kasper Kusk, krilni napadač Danske i danas Twentea koji je prošle sezone zabio i namjestio po 17 golova te će sigurno itekako nedostajati.

Aalborg je prošle sezone pokorio Dansku, ali na početku sezone su izgledali znatno lošije nego kako su mjeseci prolazili; ne bi bilo loše kada bi tako bilo i ove sezone. Naime, ispali su već u 2. pretkolu Europske lige protiv Dile Gori iz Gruzije. Kako je vrijeme prolazilo tako su bili sve kvalitetniji, držali se vrha u domaćem prvenstvu da bi u 25. kolu preuzeli vrh od Midtjyllanda i osvojili titulu.

Aalborg je sigurno kvalitetna momčad; kao što su i svi u pretkolima Lige prvaka. Momčad se nije previše mijenjala, uigrani su i dobro se poznaju, a dva trofeja prošle sezone dokaz su njihove kvalitete. Ipak, Modri se dižu iz utakmice u utakmicu i protiv prvaka Danske će ići po pobjedu i prolaz.

Kopirano!