Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Predstavljamo Dragovoljac: "Tu negdje", ali ipak na začelju

Dinamo će u 5. kolu domaćeg prvenstva ići na par kilometara udaljeno gostovanje u Kranjčevićevu gdje će ih ugostiti Hrvatski dragovoljac. Momčad iz Sigeta nije najbolje ušla u sezonu, no protiv Modrih nemaju apsolutno ništa za izgubiti te su zbog toga itekako opasni.

Nakon dvije sezone u društvu drugoligaša momci iz Sigeta vratili su se među najbolje hrvatske klubove. Na njihovu žalost, liga je ove godine dodatno smanjena što znači kako se itekako povećala kvaliteta stoga samo jedan bod i posljednje mjesto Dragovoljca nisu toliko iznenađenje. Iako Dragovoljac ima zanimljivu momčad u sezonu su krenuli kao momčad koja je ušla iz druge lige i kao takvi dobili ulogu glavnog kandidata tamo se i vratiti.

Dragovoljac i Dinamo utakmicu igraju u Kranjčevićevoj, početak je u 21:00, a cijene ulaznica su 30 i 40 kuna.

Naravno, Dragovoljac će napraviti sve kako bi pokazao da su te prognoze pogrešne i kako imaju kvalitetu dovoljnu za najbolji rang domaćeg nogometa. Sudeći po predstavama u prva četiri kola – definitivno su "tu negdje". Naime, tablica pokazuje da su zadnji i imaju tek jedan osvojeni bod protiv Slavena (kojem je to također jedini bod), no i u ostalim utakmicama su zaista bili blizu. Istra je odnijela bodove iz Sigeta u "knap" utakmici, a prošloga tjedna su se mogli i sretniji vratiti s Poljuda kada je Filip Jazvić promašio udarac s bijele točke i – zaradio suspenziju. Naravno, ne zato što je promašio kazneni udarac nego zato što ga uopće nije trebao pucati.

Tako će napadač propustiti utakmicu s Dinamom, no zato će prijetnja Modrima biti naš bivši napadač Ilija Sivonjić koji se nakon Kantride skrasio u Sigetu. Osim Sivonjića tu su i bivši veznjaci Hajduka Krešo Ljubičić odnosno Zadra Šime Gregov, a u zadnjoj liniji je "plod" naše Nogometne škole koji ipak nije ispunio golema očekivanja – Mislav Komorski. Naime, stoperu se predviđala velika karijera i sigurno mjesto u momčadi Modrih, no stvari se nisu razvile u tom smjeru i Komorski "novi početak" traži kroz Siget.

Što se tiče prvenstvenih utakmica u kojima je Dragovoljac ugostio Modre, takvih je kroz povijest bilo deset, a momčad iz Sigeta ima prilično dobru statistiku. Naime, Dinamo ima šest pobjeda, Dragovoljac dvije (istina, posljednju 1998.), a dvije utakmice završile su bez pobjednika. Posljednji put su Dragovoljci bili domaćini Modrima u Kranjčevićevoj u studenome 2011., Dinamo je upisao 6:0 pobjedu, a susret se pamti po prvom pogotku tada talentiranog mladića, a danas velike zvijezde i glavnog igrača Intera Matea Kovačića.

Modri su umorni od puta i europskog ispita te sigurno već mislima okrenuti prema play-offu Lige prvaka u kojem su tek saznali protivnika, a niti ne baš najkvalitetniji travnjak u Kranjčevićevoj im neće biti saveznik, ali Dinamo igra sjajno, niže pobjede i ništa osim pobjede protiv Dragovoljca niti "ne dolazi u obzir". Ovakve, "male utakmice" često sa sobom nose određenu mogućnost opuštanja što se može kazniti, ali Modri se dižu u formi, igraju sve bolje i žele samo pobjede.

MAXtv Prva liga, 5. kolo: NK Hrvatski dragovoljac - GNK Dinamo, 21:00, stadion u Kranjčevićevoj 

 

Kopirano!