Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Predstavljamo Osijek: Ni sami ne znaju koliko mogu

Dinamo u petak, 12. srpnja, domaćom utakmicom protiv Osijeka kreće u obranu naslova prvaka Hrvatske. Momčad iz grada na Dravi na noge prvaku dolazi s dosta upitnika i vjerojatno niti sami nisu sigurni koliko su kvalitetni, no ono što je sigurno jest da na Maksimir ne dolaze s bijelom zastavom.

Nakon prilično loše sezone, osvajanja osmog mjesta i tek par kola prije kraja osiguranog ostanka u ligi Gradski vrt je očekivano napustio Stanko Mršić, a na mjesto glavnog trenera vratio se Osječanima dobro poznati Tomislav Steinbrückner. Strateg Osijeka je uoči najtežeg mogućeg gostovanja na otvaranju sezone i sam iskreno priznao kako će se tek u službenim utakmicama vidjeti koliko je zapravo Osijek dobar, no sudeći po pripremnim susretima – mogu biti itekako opasni.

Većinom zbog financijske situacije pomlađena momčad Osijeka odigrala je sedam pripremnih utakmica i dosta oscilirala u izvedbi pa se isto može očekivati i u službenim utakmicama. Naravno, to ih čini itekako opasnima za sve protivnike jer se nikada ne zna  kada i kome mogu "otrgnuti" bod(ove).

 

Utakmica između Dinama i Osijeka igra se u petak, 12. srpnja, od 21:00. Naravno, već za ovu utakmicu vrijede godišnje ulaznice za novu sezonu koje vrijede za sve za javnost otvorene domaće utakmice Dinama, a cijene su im: sjever dolje 250 kuna, istok 400 kuna i zapad dolje 550 kuna. Više o ulaznicama pogledajte OVDJE. Vidimo se na Maksimiru!

Kao i uvijek, Osječani su sastav popunili mladićima iz vlastitog pogona koji su prošle sezone bili juniorski prvaci Hrvatske, a na početku sezone će im svakako nedostajati kapetan Ivo Smoje. Ipak, igrači kao što su Perošević, Josip Barišić, Šorša, sjajni vratar Mikulić i ostali svakako zaslužuju poštovanje.

Pogledamo li u povijest, Dinamo i Osijek na Maksimiru su odigrali 33 prvenstvene utakmice u kojima je Dinamo dobio čak 25 puta, sedam puta nije bilo pobjednika, a Osijek je jednom kući odnio sva tri boda. Ipak, dvije prošlosezonske "nule" na Maksimiru i poraz u Osijeku svakako pozivaju na oprez, a dodamo li tome i remi protiv Intera u 1. kolu prošlog prvenstva onda je jasno da Modri moraju biti pravi. Kada smo već kod zanimljivosti onda pod takve svakako spada i ona kako je ovo prvi puta u nezavisnoj Hrvatskoj da u sastavu prve momčadi Dinama nema nijednog igrača koji je prethodno nastupao za Osijek.

Otvaranje sezone je uvijek teško jer momčad nije u pravoj formi, a teško je prosuditi i odakle prijete opasnosti kod protivnika, no Dinamo u ovu utakmicu ulazi samo s jednim ciljem – pobjeda. Modri jedva čekaju početak službenih utakmica, a prošlotjedno osvajanje trofeja samo je dodatno dignulo atmosferu u svlačionici. Protiv Osijeka Dinamo želi početi pobjednički niz u novoj sezoni koji će trajati što dulje.

MAXtv Prva liga, 1. kolo: GNK Dinamo – NK Osijek, Maksimir, 21:00

Kopirano!