Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Predstavljamo Salzburg: Napadački impresivni, a iza čvrsti

Dinamo će u 3. kolu skupine D Europske lige gostovati u Salzburgu kod istoimenog domaćina. Austrijski prvak i osvajač Kupa nakon dvije odigrane europske utakmice ne zna za poraz, a u susret ulazi i kao vodeća momčad domaćeg prvenstva tako da će Modri morati odigrati sjajnu utakmicu kako bi izvukli pozitivan rezultat.

Brojna podrška Modrima

Dinamo će u Austriji imati podršku oko 1000 navijača; toliko ih je kupilo vaučere i ulaznice preko kluba. Naime, očekivano je postajao veliki interes za gostovanje Modrih u Salzburgu pa će tako dio stadiona predviđen za navijače Dinama biti lijepo popunjen. Naravno, obzirom na veliki broj Hrvata koji žive i rade u Austriji lako je moguće kako se gol(ovi) Dinama, za koje se nadamo da će ih biti, neće slaviti samo na dijelu za navijače Dinama.

Pred Modrima su dvije utakmice protiv Salzburga, a prva će se igrati u Austriji. Modre na Salzburg Areni (klub i stadion se zbog Uefinih marketinških prava zovu bez imena glavnog sponzora u europskim natjecanjima) čeka pun stadion i kvalitetna momčad, a brojke momčadi koju od ljeta vodi Adi Hütter su zaista impresivne. Salzburg je vodeća momčad austrijskog prvenstva, u 12 odigranih kola imaju 9 pobjeda, ali ono što svakako upada u oči je gol razlika 43:12.

Drugim riječima, Salzburg u prosjeku zabija skoro četiri gola po utakmici, a da stvar bude dodatno impresivna dovoljno je pogledati prošlu sezonu. Naime, Salzburg je osvojio prvenstvo sa skoro 20 bodova prednosti, ali je u 36 utakmica zabio čak 110 golova; više od tri po utakmici u cijeloj sezoni što jasno potvrđuje koliko su opasni i efikasni prema naprijed kao i stil igre.

Naravno, nakon ovakvih brojki ne treba posebno naglašavati kako im je upravo napad najjači dio momčadi. Unatoč tome što je Salzburg za velikih 15 milijuna eura napustio Mane koji je prošle sezone zabio 23 pogotka i asistirao za tek nešto manje momčad ne trpi u napadačkom dijelu; dapače. Sjajno igra nezaustavljivi Jonatan Soriano koji ima 14 golova u 12 nastupa dok su izuzetno opasni njegovi suigrači u napadu: Sabitzer na lijevom krilu, Alan u vrhu napada te ponajviše sjajni Slovenac Kampl na desnoj strani.

Dakako, Salzburg je kvalitetan i u sredini te zadnjoj liniji, a čak i oni često idu prema naprijed i to ne samo kod prekida. Salzburg voli dominirati u igri, teže igri s puno kratkih dodavanja i pokušavaju dosta toga napraviti kroz sredinu tako da će se upravo tamo voditi velika bitka; možda čak i ključna. S druge strane, Dinamo je tu izuzetno jak i svakako ima snage i kvalitete odgovoriti austrijskom prvaku.

Modri su u prošlom kolu odigrali odličnu utakmicu na Celtic Parku, ali se u Zagreb vratili sa sjajnim dojmom i, nažalost, minimalnim porazom. Nitko ne bi imao ništa protiv kada bi u Salzburgu bilo obrnuto.

Skupina D Europske lige, 3. kolo: FC Salzburg – GNK Dinamo, Salzburg Arena, 21:05

Kopirano!