Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Predstavljamo Split: Pojačani, ambiciozni i ranjeni

Igrači hrvatskog prvaka nemaju odmora i već ih u subotu čeka nova utakmica i to novi derbi kada na Maksimir dolazi ambiciozni i pojačani Split.

Ritam "utakmica svaka dva-tri dana" nastavlja se kada ovu subotu (21:00) Dinamo ugošćuje Split. Modri su odlično ušli u sezonu te nakon osvajanja Superkupa počeli nizati dobre rezultate, a Split čekaju s omjerom pet pobjeda i remijem prošloga vikenda na Kantridi. Ono što je također vrlo bitno su igre na terenu odnosno način na koji je Dinamo došao do ovih rezultata pa tako zadnje dvije utakmice, protiv Rijeke i Sheriffa, potvrđuju što je trener Jurčić govorio uoči sezone: da će Dinamo biti najbolji početkom kolovoza odnosno kada to bude najpotrebnije.

Ipak, Dinamu neće biti lako protiv jake momčadi Splita koju od ove sezone vodi iskusni Stanko Mršić. Na Park mladeži su uoči sezone "sletjeli" bivši reprezentativci Mate Bilić i Tomislav Dujmović, iz Osijeka je stigao brzonogi Ibriks iz Splita opasni Roce te još nekoliko igrača. Ono što je posebno važno bio je ostanak, odnedavno novog reprezentativca, Ante Rebića koji zbog suspenzije neće igrati protiv Modrih. Također, vrlo vjerojatno neće biti niti Ercega koji ima problema s ozljedama. Ipak, Splitovci i bez spomenute dvojice imaju itekako opasnu momčad i znat će kazniti svaku i najmanju pogrešku.

Posebno će gosti biti oprezni nakon rezultatski uvjerljivog, ali po igri nezasluženog 3:0 poraza od Hajduka prije tjedan dana. Mršiću i njegovim igračima sve je išlo po planu u 1. kolu kada su uz dobru igru dobili Slaven, u 2. kolu su kući odnijeli bod s uvijek teškog gostovanja u Puli, no tada je došao prvi neočekivani rezultat – poraz u gradskom derbiju. Upravo će zbog toga biti vrlo oprezni na Maksimiru i vjerojatno igrati znatno zatvorenije kako bi izbjegli drugi poraz u nizu.

ULAZNICE

Dinamo je i za ovu utakmicu stavio vrlo pristupačne cijene ulaznica pa tako na sjever možete za 5, istok 10, a zapad dolje 15 kuna. Utakmica počinje u 21:00, nema kiše, a više neće biti niti tako vruće. Više o ulaznicama pogledajte OVDJE. Vidimo se na Maksimiru!

Što se tiče sastava s kojim će Mršić krenuti na Maksimiru jasno je kako će biti dosta promjena. Naime, mnogi igrači koji su krenuli, da se poslužimo rječnikom formule 1, "s boljih startnih pozicija u sezonu će morati u boks" pa bi tako moglo biti dosta promjena. Od stoperskog para preko veznog reda i ofenzivnih igrača – trener Mršić s mnogima nije bio zadovoljan stoga možemo očekivati "novi Split" na Maksimiru.

Osim što gosti ne bi željeli ponoviti rezultat od prošlog vikenda, nikako ne bi željeli ponoviti ni igru ni rezultat sa svojeg prošlog gostovanja kod prvaka. Naime, Modri su u svibnju ove godine slavili 2:0, no odigrali su sjajnu utakmicu, potpuno nadigrali i tada ambiciozne goste te ih dodatno udaljili od Europe koja je Splitu, na koncu, ostala samo san. Unatoč toj pobjedi i sjajnom preokretu te 4:2 pobjedi u kolovozu 2012. Dinamo i nema posebno dobar omjer protiv Splita: po dvije pobjede i isto toliko neriješenih. Ipak, treba naglasiti kako su ta dva remija rezultati zadnjih kola u kojima je Dinamo u oba slučaja već odavno bio osigurao naslov prvaka.

Dinamo igra odlično, diže se u formi te iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije, a uz domaće pobjede niže i europske uspjehe. Naravno, utakmica sa Splitom je važna, no čak i više u kontekstu utakmica sa Sheriffom i dizanja samopouzdanja odnosno atmosfere nego što su bitni sami bodovi. Split ima jako dobru momčad, iskusnog stratega koji je prošle godine s Osijekom pokazao kako zna zaustaviti Modre, ali Dinamo je u naletu, niže dobre rezultate i uspjehe pa im nikako nije u planu zaustaviti se na Splitu.

MAXtv Prva liga, 4. kolo: GNK Dinamo – RNK Split, 3.8., Maksimir, 21:00

 

Kopirano!