Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Remi u posljednjoj probi: Prvi pogodak Marka Roga

Prijateljska utakmica, Murska Sobota, 5.7.2015.

GNK Dinamo – FC Zorya  2:2 (0:0)

Sudac: Sašo Habjanič (Slovenija)

Dinamo: Eduardo - Pinto (od 46. Matel), Šimunović, Taravel, Pivarić - Ademi, Machado - Soudani, Ćorić, Fernandes - Pjaca; od 60. minute: Ježina - Matel, Benković, Musa, Barišić - Goncalo, Pamić - Olmo, Rog, Cekici - Pjaca

Zorya: Ševčenko - Gordijenko, Kamenyuka, Sivakou, Pyliasky - Grechyshkin, Malinovski - Khomchenoskyy, Opanasenko, Petriak – Ljubenović (još su igrali: Checher, Kalinin, Lipartia, Lukanov, Yarmash, Budkivskyi, Banasevych)

Žuti kartoni: Malinovski (29.)

Strijelci: 1:1 Soudani (55.), 2:2 Rog (76.) / 0:1 Khomchenoskyy (53.), 1:2 Lipartia (66.)

 

Dinamo je u posljednjoj pripremnoj utakmici odigrao 2:2 protiv ukrajinske Zoryje. Modri su u "generalnoj probi" odigrali još jednu dobru utakmicu u kojoj su dva puta gubili, ali se vrlo lijepim golovima Soudanija i potom prvijencem Roga vraćali u igru.

Pjaci kapetanska traka

Izlaskom Arijana Ademija nakon sat vremena igre kapetansku traku oko ruke stavio je Marko Pjaca. Mladom Zagrepčaninu to je sigurna bila velika pohvala i čast, ali i dokaz njegove kvalitete kao i značenja za ovu momčad Modrih.

Dinamo je dosadašnje tri utakmice na pripremama igrao protiv vrlo kvalitetnih momčadi, no onu posljednju, kako je i logično, igrao je protiv ipak najkvalitetnijeg protivnika – ukrajinske Zoryje. Momčad koja je prošle sezone završila na četvrtom mjestu i koja u sastavu ima niz igrača posuđenih iz Shakhtara bila je itekako kvalitetan protivnik koji je Modrima "simulirao" itekako zahtjevnu europsku utakmicu.

Modri su, pak, htjeli igrači to ili ne bili pod dojmom svega što se posljednjih dana događalo u Sloveniji i Zagrebu. Naravno, stručni stožer igračima je pokušao usmjeriti pažnju samo na teren, no i igrači su "samo ljudi" i naravno da i na njih utječe sve što se događa oko kluba. Upravo će to, fokusirati momčad samo na teren i da izbace iz glave sve drugo što se događa biti jedan od ključnih zadataka u periodu koji dolazi, a izuzetno je bitan za klub.

Ipak, unatoč svemu tome Dinamo je odigrao kvalitetnu utakmicu koju su bolje otvorili "gosti" i već u 9. minuti Malinovski krasnim udarcem iz slobodnjaka s 20-ak metara pogađa spojnicu. Dinamo nije dugo čekao s odgovorom pa je u samo par minuta razmaka nekoliko puta pucao ponovno razigrani Fernandes. Kako je vrijeme odmicalo tako je Dinamo sve više preuzimao kontrolu igre, a nakon pola sata svi igrači bili su na polovici ukrajinske momčadi.

Tako je nakon kornera glavom prijetio Pjaca, s nekoliko prodora istaknuo se i Ćorić, a u 37. minuti svi su bili uvjereni da će Dinamo dobiti kazneni udarac osim – glavnog suca. Pjaca je ponovno prošao i iskosa htio ubaciti prema sredini gdje je bio sam Soudani, a lopta evidentno pogađa Sivakoua u ruku. Sudac je stavio zviždaljku u usta i na iznenađenje svih, iz nepoznatih razloga, nije svirao kazneni udarac. Cijela klupa Dinama je skočila, čak su i igrači Zoryje stali na terenu jer su bili sigurni da će sudac pokazati na bijelu točku, no on se nije na to odlučio.

Gotove pripreme

Dinamo je ovom utakmicom završio pripreme u Sloveniji, momčad je nakon utakmice odmah krenula prema Zagrebu gdje će zasluženo imati dva slobodna dana, a na trening se vraćaju u srijedu ujutro.

Dinamo je, za razliku od prve tri utakmice, gotovo u istom sastavu ušao u nastavak jer je u igru ušao tek Matel umjesto Pinta. Modri su nastavak otvorili dalekometnim udarcem Ćorića da bi nakon desetak minuta došli i golovi. Prvo onaj Zoryje u 53. minuti nakon što je na povratnu loptu na 14 metara natrčao Khomchenoskyy i iz prve pucao, a udarac pogađa nekoga, mijenja smjer i završava u mreži. Srećom, nije se dugo trebalo čekati na odgovor Dinama i zasluženo izjednačenje.

Samo dvije minute kasnije Modri su odigrali krasnu brzu akciju u kojoj su sudjelovali Pjaca, Ćorić i Fernandes prije nego je na kraju preciznim udarcem sa 16 metara Soudani pogodio sami kut za 1:1. Nakon sat vremena igre na teren je ušla gotovo cijela nova momčad, a u igri je ostao tek novi kapetan Pjaca u špici i, naravno, Matel koji je ušao na poluvremenu. Nova momčad brzo je stvorila prvu priliku kada je Pjaca prošao i proigrao Roga, ali njegov udarac još jednom brani raspoloženi vratar Ševčenko.

Kada se činilo da je Dinamo stisnuo – Zorya je opet povela. Gosti su brzo odigrali na desnoj strani da bi lopta došla na lijevu do Lipartije koji "poteže" s ruba kaznenog prostora i Zorya vodi 2:1. Dinamo se, naravno, nije predao, Modri su stiskali i u 76. minuti je stiglo novo izjednačenje. Nezaustavljivi Pjaca je po tko zna koji puta prošao, poslužio Roga koji krasnim udarcem sa 17 metara pogađa kut za svoj prvi gol u dresu Dinama. Modri su dodatno stisnuli pa je tako Olmo koju minutu kasnije silovito pucao, no udarac od bloka ide preko gola.

Dinamo je ovom utakmicom završio pripreme u Sloveniji, momčad je nakon utakmice odmah krenula prema Zagrebu gdje će zasluženo imati dva slobodna dana, a na trening se vraćaju u srijedu ujutro.

Kopirano!