Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Ruben Lima potpisao za Dinamo!

OSOBNI KARTON

Ime i prezime: Ruben Alexandre Rocha Lima

Datum i mjesto rođenja: 3.10.1989., Lisabon (Portugal)

Bivši klubovi: Benfica, Aves, Vitoria, Beira Mar (svi Por), Hajduk Split

Pozicija: lijevi bočni, zadnji vezni

Portugalski lijevi bočni Ruben Lima novi je igrač Dinama! 23-godišnjak u Dinamo dolazi kao slobodan igrač te će pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji.

Modrima se danas ostvarila višegodišnja želja kada je Ruben Lima potpisao četverogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom. Naime, radi se o igraču kojeg su Modri nekoliko puta tijekom posljednjih godina pokušali dovesti da bi se u srpnju 2013-te posao napokon i ostvario.

- Sretan sam što sam se dogovorio s Dinamom i došao u Zagreb. Posljednjih godina sam igrao u Hajduku i dobro znam što Dinamo znači odnosno kakvi su ciljevi kluba te sam uvjeren kako mogu pomoći. Modri imaju odličnu momčad i znam da je jaka konkurencija na svim pozicijama, tako i na mojoj, ali vjerujem i sebe i da se mogu izboriti za minutažu – rekao je novi igrač Dinama.

Ruben Lima prošao je nogometnu školu Benfice s kojom je i potpisao prvi profesionalni ugovor, ali nije zaigrao u crvenom dresu nego je par godina proveo na posudbama prije nego odlazi u Beira Mar te potom u Hajduk. Dobrim igrama, ali i odnosom prema radu te ponašanjem van terena Portugalac je čak u Splitu zaslužio i kapetansku traku Hajduka. Lima može igrati na poziciji lijevog bočnog, ali i u sredini veznog reda: - Ja sam lijevi bočni, ali mogu igrati koju god poziciju mi trener kaže. Golman? Može - odgovorio je novi igrač Modrih na hrvatskom i nasmijao okupljene novinare.

- Doveli smo kvalitetnog igrača, stranca koji je već bio u Hrvatskoj, razumije jezik i snalazi se ovdje tako da će njegovo vrijeme prilagodbe biti znatno kraće nego kod ostalih stranaca. Smatramo da je Ruben pravi igrač koji će pojačati konkurenciju i donijeti kvalitetu našoj momčadi – rekao je sportski direktor Zoran Mamić pa na pitanje "znači li dolazak Lime da Ibanez ili Pivarić mogu otići" odgovorio: - Sada imamo tri igrača za tu poziciju i ukoliko za jednog od njih dvojice dođe ponuda koja zadovoljava klub i igrača onda možemo razgovarati o odlasku.

Lima je u Dinamo došao kao slobodan igrač te se odmah priključuje Modrima na treninzima i konkurira za sastav.

Kopirano!