Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Šimunić: Vodila me isključivo ljubav prema narodu i domovini

Dan nakon sjajne pobjede nacionalne reprezentacije nad Islandom te plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu hrvatski reprezentativac i kapetan Dinama Josip Šimunić odlučio je prokomentirati svoje skandiranje s navijačima na maksimirskom stadionu u slavlju nakon utakmice, a u kojemu se izvikivala rečenica "Za dom spremni".

- Kao Hrvata koji je rođen i odrastao van svoje domovine meni je dom asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu; sve ono što smo pokazali na terenu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. I to su bili jedini razlozi koji su me u trenutku emocija ponijeli i zbog kojih sam započeo spomenuto skandiranje s navijačima - objasnio je kapetan Dinama i igrač s najviše nastupa za Hrvatsku u povijesti Lijepe naše.

Navedeno je skandiranje, naime, izazvalo brojne reakcije od strane medija zbog rečenice koja je, nažalost, iako sama po sebi ne sadržava ništa uvredljivo ili čak huškački, prepoznatljiva u negativnom političkom kontekstu. Točnije, ustaškom.

- Strašna mi je pomisao da bi me netko mogao stavljati u kontekst poticanja bilo kakvog oblika mržnje ili nasilja. Ne želim ispasti patetičan, ali kao Hrvata koji je rođen i odrastao van svoje domovine meni je dom asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu; sve ono što smo pokazali na terenu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. I to su bili jedini razlozi koji su me u trenutku emocija ponijeli i zbog kojih sam započeo spomenuto skandiranje s navijačima – započeo je kapetan Modrih te pojasnio izražene emocije nakon utakmice.

- Maksimir, Zagreb, Hrvatska – to je moj dom za koji sam se u nogometnom kontekstu, na terenu uvijek "bacao na glavu" i davao svoj maksimum. Ostvarili smo veliki uspjeh do kojeg smo teško došli te smo svi bili oduševljeni. Za mene nema polovičnih emocija ni polovične borbe, a posebno kad nosiš nacionalni dres. Jučer sam se na svoj način, kao nogometaš, borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi.

- Ako je bilo tko shvatio moje uzvike drukčije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom – zaključio je igrač s najviše nastupa za Hrvatsku u povijesti Lijepe naše.

Kopirano!