Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Sjajna igra i golovi napadača za uvjerljivu pobjedu

Prijateljska utakmica, La Manga, 21.1.2014.

GNK Dinamo – Odds BK 4:0 (2:0)

Dinamo: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić - Antolić, Machado, Ćorić - Pjaca, Fernandes, Henriquez; drugo poluvrijeme: Ježina - Matel, Gonçalo, Vukojević, Taravel - Ademi, Gojak, Olmo - Fiolić, Cekici, Hodžić

Odds: Rossbach - Eriksen, Bergan, Hagen, Grogaard - Berg, Jensen, Nordkvelle - Riski, Akabueze, Johnsen (još su igrali: Ruud, Jonassen, Gashi, Samuelsen, Kitolano, Occean, Zekhini)

Žuti kartoni: Henriquez (44.)

Strijelci: 1:0 Henriquez (24.), 2:0 Fernandes (34.), 3:0 Hodžić (52.), 4:0 Hodžić (87.)

 

Dinamo je u drugoj pripremnoj utakmici u Španjolskoj upisao uvjerljivu 4:0 pobjedu protiv norveškog Oddsa. Modri su bili dominantni cijeli susret, a već su na odmor golovima Henriqueza i Fernandesa odnijeli prednost da bi u nastavku još jedan napadač, Hodžić, prvo lijepim udarcem glavom pogodio mrežu za 3:0 te na samom kraju i za konačnih 4:0.

Dinamo je protiv norveškog Oddsa odigrao još jednu odličnu utakmicu, čak i bolju nego protiv Frankfurta. Kao da Modri između te dvije utakmice nisu imali niz napornih treninga... Ovoga puta je trener Modrih Zoran Mamić odlučio drugačije podijeliti minutažu pa je tako na terenu u prvom dijelu bila, ako to možemo tako reći, "prva momčad".

Dinamo je odigrao odličnu utakmicu i golovima Henriqueza i Fernandesa u prvom odnosno Hodžića u drugom dijelu došao do uvjerljive 4:0 pobjede. Naravno, u prijateljskim utakmicama rezultat nije u prvom planu, no sigurno da je pozitivno za atmosferu upisati ovako uvjerljivu pobjedu, ali ono što posebno veseli i ohrabruje je igra koju su, još jednom, prikazali Modri.

Odds je u prvih desetak minuta pokazao da je kvalitetna momčad i kako treće mjesto i finale Kupa nisu bili slučajnost, ali kada su se Modri "posložili" i zagrijali – na terenu je postojao samo Dinamo. Dinamo je dominirao terenom, odlično su funkcionirali kapetan Antolić na zadnjem veznom, Machado malo ispred njega te Ćorić kao "dirigent" i bilo je samo pitanje kada će dobra igra donijeti prilike i golove.

Ipak, prvu veliku priliku imali su "gosti" kada je Riski fantastično "potegnuo" iz slobodnog udarca na 22-23 metra točno po sredini, prebacio živi zid i pogodio sami kut, ali Eduardo se majstorski protegnuo i rukom obranio udarac koji su mnogi već vidjeli u golu. Zaista fantastična obrana našeg vratara bila je upozorenje koliko Odds može biti opasan ako im se dozvoli. Srećom, Modri su im zaista rijetko otvarali prostor.

Nakon nekoliko (polu)prilika u 24. minuti Modri su zasluženo poveli. Ćorić je napravio "nered" na desnoj strani, lopta dolazi do Pivarića koji preciznom prizemnom loptom nalazi Henriqueza koji klizećim udarcem šalje loptu u prvi kut! Lijepa akcija Modrih za vodstvo samo je prvacima dala krila pa je deset minuta kasnije već bilo 2:0.

Pivarićev udarac od bloka ide u korner, Ćorić je krasno ubacio iz kuta, pogodio u sredini Fernandesa koji se oslobodio za prostor i nogom poslao loptu u mrežu; 2:0 nakon nešto više od pola sata igre. U nastavku je na terenu bila skoro cijela nova momčad; točnije, ostao je tek Taravel koji se pomaknuo na lijevog bočnog. Nova momčad, ali iste navike. Dinamo se ponovno postavio kao dominantna momčad i vrlo brzo povećao prednost.

Dok su u prvoj utakmici Pivarić i Gonçalo igrali 90 minuta ovoga puta je ta uloga pripala Taravelu. Francuski branič igrao je stopera u prvom dijelu odnosno lijevog bočnog u drugom.

Prvo je jako blizu svog drugog pogotka na ovim pripremama bio Endri Cekici koji se oslobodio za udarac, naciljao i silovito uzdrmao prečku, ali već u 52. minuti bilo je 3:0. Bila je to još jedna dobra akcija Modrih koju je završio Taravel centaršutom na glavu Hodžića koji pogađa drugi kut za svoj prvi pogodak u dresu Dinama. Modri su i dalje bili bolja momčad, ali nisu imali toliko izraženih prilika kao u prvom dijelu.

Nekoliko puta su odlično kombinirali Olmo, Cekici i ostali, a upravo je mladi Španjolac prijetio i udarcima iz daljine. Lijepu priliku za svoj drugi pogodak imao je na samom kraju i Hodžić, no brzu i preciznu akciju Modrih nije završio na željeni način. Ipak, ono što mu nije pošlo za nogom u 85. minuti uspjelo je samo dvije minute kasnije. Fiolić je osvojio loptu na desnoj strani, projurio i sjajnom povratnom poslužio Hodžića koji je šalje u kut. Neobranjivo za konačnih 4:0!

Dinamo je tako pokazao odličnu igru i upisao uvjerljivu pobjedu nakon koje će trener itekako imati razloga za zadovoljstvo. Naravno, u prijateljskim utakmicama rezultat nije u prvom planu, no sigurno da je pozitivno za atmosferu upisati ovako uvjerljivu pobjedu, ali ono što posebno veseli i ohrabruje je igra koju su, još jednom, prikazali Modri.

Kopirano!