Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Trener Mamić: Derbi uvijek nosi posebnu dozu nervoze i naboja

U subotu se na Maksimiru igra najveći derbi hrvatskog nogometa kada u goste prvacima dolazi Hajduk. Dinamo je deseti put zaredom prvak, Hajduk je treći s 35 bodova manje, no trener Modrih Zoran Mamić upozorava na oprez i želi od svoje momčadi još jednu utakmicu na visokom nivou.

- Čeka nas po imenima najveći derbi hrvatskog nogometa. Nažalost, Hajduk trenutno nije u posebno kvalitetnom stanju, no bez obzira na to međusobne utakmice nose dozu nervoze, naboja i drugačije energije tako da može otići u oba smjera. Vjerujem u kvalitetu i formu svoje momčadi, želimo igrati dobro i ostvariti pobjedu koju silno želimo – rekao je trener Modrih uoči derbija (subota, 17:00)

- Čeka nas po imenima najveći derbi hrvatskog nogometa. Nažalost, Hajduk trenutno nije u posebno kvalitetnom stanju, no bez obzira na to međusobne utakmice nose dozu nervoze, naboja i drugačije energije tako da može otići u oba smjera. Vjerujem u kvalitetu i formu svoje momčadi, želimo igrati dobro i ostvariti pobjedu koju silno želimo – rekao je trener Dinama dan uoči utakmice pa dodao kako osim ozlijeđenih Antolića i Muse odnosno "kartoniranog" Šimunovića svi ostali konkuriraju za utakmicu.

Modri su osigurali naslov prvaka, a Hajduk se bori za treće mjesto, no trener ne podržava tezu kako "rezultat nije bitan": - Ne bih rekao da nije bitan rezultat; svaka utakmica je bitna, a posebno derbi. Igrači Hajduka će se "bacati" na glavu, htjeti se pokazati na Maksimiru i odličnom terenu te dokazati da 35 bodova razlike nije realno stanje.  S druge strane, mi se želimo potvrditi i još jednom pokazati da smo najbolji tako da nas čeka zanimljiva utakmica. Svi znamo kakav je nogomet, ne zna se unaprijed tko će dobiti i može jedna momčad biti puno bolja, a izgubiti zbog puno razloga.

Trener Modrih je na klupi "doživio sve moguće rasplete" derbija; od prekinute pa neodigrane utakmice do 5:0 u Kupu i fantastičnog preokreta na Poljudu. Ipak, jedna utakmica, kao i svim navijačima Dinama, ostat će u vječnom sjećanju: - Pobjeda od 5:0 u Kupu je sigurno bila fantastična i nešto što nikada neću zaboraviti, no svaka utakmica i trenutak u kojem se igrala ima svoju specifičnost. Veseli me što sam bio sudionik lijepih trenutaka i što smo ostvarili dobre rezultate – kaže trener pa se osvrnuo na negativne komentare i atmosferu koja, nažalost, često prati derbi.

- Sigurno da nivo na kojem će se igrati derbi nije kakav svi mi želimo, ali mislim da to nije naša krivnja. Svi klubovi, pa i Hajduk, bi trebali težiti doći bliže Dinamu, a ne da se mi spuštamo. Svi skupa trebamo graditi odnose, biti konstruktivniji jer inače ne možemo ići naprijed. Kod nas ima puno previše negative, a jako rijetko se promoviraju pozitivne stvari kojih, siguran sam, ima puno više nego što se čini prateći medije.

Bilo je to sve o derbiju, a do kraja je trener odgovarao na pitanja o raznim temama. Za početak o momčadi s kojom će Modri krenuti na pripreme: - Definirali smo momčad za iduću sezonu, presretan sam s kadrom kojeg imamo, a kada nam dođu Schifo, Barišić i igrači s posudbe bit ćemo još bolji. Posudbe mladih igrača? Naši juniori će iduće godine igrati Ligu prvaka, B momčad skoro sigurno igrati drugu ligu, U17 će, vjerujemo, igrati Svjetsko prvenstvo... Tako da nam treba velik broj igrača i teško mi je reći hoće li netko ići na posudbu.

Derbi Dinama i Hajduka igra se u subotu, 16. svibnja, u 17 sati, a cijene ulaznica su vrlo prihvatljive: 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad. Više o radnom vremenu blagajni možete pročitati OVDJE.

Što se tiče mogućeg dolaska Emira Spahića ta opcija je sve manje realna: -To je još otvoreno, ali mislim da to neće tako biti još dugo i da ćemo brzo zatvoriti tu priču; kroz desetak dana. Ima dosta detalja, treba vidjeti kakva je situacija s njegovom suspenzijom, u kakvom je stanju jer ne trenira, pitanje financija, koliko godina, kakvo je njegovo razmišljanje i slično... Izvršni predsjednik je razgovarao s njim i opet će, a mogu reći da on danas nije bliže Dinamu nego kada ste me prošli put to pitali.

S druge strane odlazak Ognjena Vukojevića je gotovo sigurna stvar: - Ne vidim ga od sljedeće sezone u Dinamu, a i on je izrazio želju za promjenom sredine. Ogi je imao peh da na njegovoj poziciji igra Arijan Ademi koji je po meni jedan od ključnih igrača i dokapetan pa nije dobio minutažu kakvu igrač njegovog renomea zaslužuje – rekao je trener Modrih pa zaključio: - Moram naglasiti da se Ogi odnosio izuzetno pozitivno cijelu sezonu, kapa mu do poda jer je potvrdio kakav je čovjek.

Kopirano!