Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Trener uoči Hajduka: Riječi "umor" i "derbi" ne idu u istu rečenicu

Modri u nedjelju u 19 sati na Poljudu igraju derbi utakmicu protiv Hajduka. Dan uoči susreta, na team-buildingu na Kornatima, popričali smo s trenerom Zoranom Mamićem o velikoj utakmici koja je pred ekipom.

- Dinamo će igrati onako kako jedino i znamo igrati: kroz kontrolu i posjed se nametnuti kao dominantna momčad i tako doći do prilika. Mi smo Dinamo i uvijek idemo po pobjedu.

- Čeka nas, uz dužan respekt kvaliteti Rijeke i ostalih hrvatskih klubova, po tradiciji najveća utakmica hrvatskog nogometa. Veselimo se punom stadionu i momčad jedva čeka početak utakmice – priča nam trener na početku razgovora pa nastavlja o stanju u momčadi: - Ne moram niti govoriti kako je atmosfera fantastična, a što se tiče ozljeda repove iz utakmice protiv Petrolula vuku Ademi i Machado te su upitni za utakmicu. Pokušat ćemo ih osposobiti, ali danas je vrlo teško reći hoće li biti spremni.

Modrima je derbi na Poljudu zadnja utakmica u vrlo napornoj seriji, a poslije koje slijedi reprezentativna stanka: - Odigrali smo puno utakmica na visokom nivou tako da se momčad dosta trošila, ali za utakmicu protiv Hajduka to neće biti bitno. Riječi "umor" i "derbi" ne idu u istu rečenicu jer će svaki igrač koji dobije priliku igrati naći u sebi dodatnu snagu i dati sve od sebe – kaže trener Mamić i priča o Hajduku.

- Dobra i agresivna momčad koja upravo kroz taj pritisak i agresiju dolazi do dobrih rezultata; posebno kod kuće. Najbolji igrači? Prije svega su kvalitetan kolektiv i kao takve ih cijenimo, ali naravno da u nogometu uvijek iskoče pojedinci. Tako trenutno u Hajduku zaista impresivno brani Kalinić koji po utakmici ima "rukometni broj obrana", stoperi im dugo igraju zajedno, u veznom redu dobro igraju Sušić i Caktaš, a Kouassi, Gotal i Maglica su opasni u završnici. Ma to je Hajduk... Dobri su, ali vjerujem u svoju momčad.

Kakvu utakmicu očekuje trener Modrih: - Nažalost, povijest nam govori da su derbiji na Poljudu uvijek takvi da ima manje nogometa, a puno prekršaja, rasprava i ostalih stvari. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije, a Dinamo će igrati onako kako jedino i znamo igrati: kroz kontrolu i posjed se nametnuti kao dominantna momčad i tako doći do prilika. Hajduk? Oni također igraju uvijek slično, ali ne bih pričao previše o njima. Bitno je kako ćemo se mi postaviti.

Igrači: "Jedva čekamo početak"

- Jedva čekamo početak utakmice! U dobroj smo formi, napunili smo se samopouzdanjem pobjedom i prolaskom u grupnu fazu Europske lige te sam uvjeren kako smo spremni za pravu utakmicu na Poljudu. Neće biti lagano, nikada nije protiv Hajduka, ali mislim da smo bolja momčad i idemo to pokazati na terenu – rekao je strijelac krasnog pobjedničkog pogotka protiv Petrolula Domagoj Antolić.

Modre, prema najavama, očekuje pun Poljud; je li to motiv više: - Naravno da je. Igranje u pravoj atmosferi i pred punim stadionom je motiv za svakoga; čak i kada publika ne navija za tebe. U takvoj atmosferi je svima lakše igrati i siguran sam da će moja momčad znati reagirati – kaže trener pa nastavlja o igraču koji dobro poznaje tu atmosferu, a igra u velikoj formi. Naravno, to je Duje Čop: - Da, Duje je ove sezone nastavio gdje je stao prošle, redovito zabija golove i naravno da se svi navijači Dinama nadaju kako će seriju nastaviti na Poljudu. Naravno, imamo još puno igrača koji mogu zabiti i siguran sam da je svima, pa i Duji, manje bitno tko će zabiti samo da izborimo dobar rezultat.

Što bi bio "dobar rezultat": - Ovo su najgora pitanja (smijeh, nap.a.) Zapravo, puno je logičnije na to odgovoriti nakon utakmice kada se vidi kakav je bio susret jer tek onda se može reći je li rezultat dobar ili ne; ovisno o tome kako smo igrali. Ovako prije utakmice ću samo reći: mi smo Dinamo i uvijek idemo na pobjedu.

Za kraj smo trenera pitali smatra li da će ova neuobičajena priprema utakmice na Kornatima dati igračima dodatnu snagu: - Mislimo da hoće. Na Kornatima smo bili zapravo sam jedan dan, ali momčad se lijepo opustila, maknula od svega i napunila za veliki derbi – zaključio je trener.

Kopirano!