Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Trener uoči Splita: Ekipa "grize", odlično radi i veselimo se utakmici

Dinamo u subotu u 17 sati protiv Splita igra prvu utakmicu na Maksimiru nakon dva mjeseca! Dan uoči susreta na konferenciji za medije trener Zoran Mamić otkrio je kako je u momčadi odlično raspoloženje i da jedva čekaju utakmicu.

- Drago mi je što smo pred prvom domaćom utakmicom u nastavku prvenstva. Veselimo se utakmici, konačno dobrom terenu i vjerujemo da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu te tako nastaviti formu iz Pule – kaže trener pa nastavlja s dobrim vijestima u vezi ozljeda: - Jedino Husejinović nije u treningu, a Brozović, Pivarić, Šimunović i Šimunić su normalno trenirali s ekipom tako da je stanje sve bolje. Naravno, ovi koji su dulje bili out vjerojatno neće konkurirati još za ovu utakmicu.

- Kod njega je, nažalost, problem ugovor s Genkom gdje je naša opcija kupnje za nas prevelika. Ta odšteta će vjerojatno biti i najveći razlog što ga nećemo otkupiti od Genka na kraju sezone – rekao je trener Modrih.

Svoje prve minute u dresu Dinama trebali bi sutra upisati Jeremy Taravel u obrani i Antonijo Ježina na golu: - Ako u posljednji trenutak ne dođe do problema oni će sutra igrati. Kažem, moram biti oprezan jer smo posljednjih mjeseci zaista imali puno problema s ozljedama, a kako je čvrsto i oštro bilo recimo jučer na treningu – sve je upitno – rekao je trener kroz smijeh pa objasnio: - U nekim igrama na treningu je sve "zvonilo": kosti i glave. Zaista je lijepo biti trener ovakve ekipe koja ovako "grize", radi i trenira.

Modre na domaćem otvaranju sezone čeka kvalitetan Split kojeg vodi Stanko Mršić, trener koji se često s Maksimira znao vraćati "dobro raspoložen": - Da, Stanko Mršić je trener koji je imao dosta uspjeha protiv Dinama jer vrlo dobro zna postaviti obrambenu varijantu. Ipak, mislim da mu kvaliteta momčadi Splita ne dozvoljava igrati tako jer imaju igrače koji žele nešto napraviti u ofenzivnoj fazi. Očekujemo da će i Split igrati malo drugačije od Istre tako da će i zbog toga biti kvalitetnija utakmica, ali što god nas bude čekalo – želimo utakmicu odraditi na pravi način i dobiti.

- Veselimo se utakmici, konačno dobrom terenu i vjerujemo da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu te tako nastaviti formu iz Pule, a ako je suditi po tome kako igrači rade na treninzima – bit će to dobra utakmica. Zaista je lijepo biti trener ovakve ekipe koja ovako "grize", radi i trenira.

Glavna tema je bila utakmica sa Splitom, ali trener je odgovorio i na pitanje u vezi Alena Halilovića te popisa izbornika Nike Kovača: - Njegov status? Alen je član Dinama, trenira, igra i ponaša se jako dobro. Što se tiče reprezentacije, vjerojatno bi u Hrvatskoj bio konsenzus svih nogometnih djelatnika i navijača za recimo 16-18 igrača; za toliko bi se apsolutno svi složili koji trebaju biti. Kada smo kod onih ostalih tu bi svatko imao neki svoj ukus. Za mene je neupitno da Alen sa svime što je postigao sa svojih 17 godina: najmlađi strijelac u povijesti Dinama i lige, najmlađi debitant za reprezentaciju i još niz takvih uspjeha zaslužuje biti u reprezentaciji zbog odgovornosti prema hrvatskom nogometu. Ja znam da kada to kaže netko iz Dinama, a pogotovo ako nosi prezime Mamić, da je to kontraproduktivno, ali to su činjenice. Sjetite se Ronalda koji je sa 17 godina bio na Svjetskom prvenstvu bez da je uopće nastupio; takvih je primjera jako puno – kaže trener Modrih pa dodaje: - Naravno, izbornik je taj koji odlučuje  i njegovi rezultati će pokazati je li u pravu ili nije, ali kao trener Dinama moram reći da mi je nerazumljivo da na spisku od 27 igrača nema nijednog igrača Modrih. To je poražavajući i razočaravajući podatak.

Za kraj je trener prokomentirao i navodni novi nalaz sportske inspekcije gdje se u nekim medijima čak "spominju poništavanja neregularnih sezona iza nas": - Koliko sam čuo, europske ekipe koje su igrale Ligu prvaka s nama su također u opasnosti da se sva ta natjecanja ponište. Bayern i tko je već osvojio ovih godina Ligu prvaka su čak u strahu da im se uzme trofej – kroz smiješak je odgovorio trener Modrih pa za kraj dodao: - Toliko se pisalo o toj sportskoj inspekciji, a nalaz koji smo mi dobili je rekao da je sve u redu osim nekih sitnih promjena koje smo napravili. Stvarno ne znam koliko puta bi trebali to sve komentirati.

Kopirano!