Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Trener uoči Zagreba: Momčad će pokazati više nego dosad

Modre u nedjelju u Kranjčevićevoj čeka utakmica protiv Zagreba, a dan uoči susreta trener Modrih Zoran Mamić na konferenciji za medije, očekivano, najmanje je pričao o gradskom derbiju.

- Čeka nas prvenstvena utakmica nakon teškog poraza. Naravno da je bolje u pozitivnom raspoloženju čekati utakmicu nego ovako, ali moramo tom bolnom porazu pogledati u oči i izaći još jači. Ako ćemo odustati onda nismo niti zaslužili više. Moramo krenuti dalje – rekao je trener u uvodu pa se sjetio prve utakmice sa Zagrebom: - Zagreb nam je na Maksimiru uzeo dva boda, a mi smo promašili puno šansi. Oni su poletna, rastrčana momčad i ne smijemo im dozvoliti igrati, a mi moramo igrati s puno emocija i želje.

Zagreb ove sezone bilježi dobre rezultate: - Dobro stoje na ljestvici i igraju dobro; neugodan su protivnik svakome kada im se dozvoli igrati jer svakako znaju igrati. Što se tiče gospodina Medića, definitivno je pokazao da ima smisla za trenerski posao – kazao je trener i to je više-manje bilo sve o gradskom derbiju. Ostatak neuobičajeno dugačke konferencije za medije bio je posvećen utakmici sa Salzburgom i drugim temama.

Od svakoga uzeti nešto

- Gledao sam što Salzburg radi bolje od nas i pokušat ćemo to ugraditi u našu igru. Naravno, ne smijemo odustati od naše ideje jer se ne može tako raditi, ali od svakoga možemo nešto naučiti i uklopiti u naš stil igre – rekao je trener.

Nizala su se pitanja našem treneru; za početak "koji je limit ove momčadi" na što je trener rekao: - Puno više od onoga što su pokazali; to nije pravo stanje. Siguran sam da će momčad pokazati više nego dosad. Naravno, protivnici nisu tako jaki kao Salzburg, ali cijenimo svakoga. Treba krenuti od sebe i uložiti puno više. Čega? Svega što čini utakmicu... Psihološka priprema, emocije, dodatna energija – sve to mora biti na višem nivou. Igrači dobro rade, ne mogu se previše žaliti jer više-manje ispunjavaju zadatke, ali mogu i moraju bolje.

U četvrtak navečer treneru, kao i svakome tko voli Dinamo, nije bila ugodna noć: - Naravno da nije bilo lako i ugodno, ali s time treba suočiti i zapeti još jače. Rekao sam već da svatko tko se prihvati bilo kakvog posla svjestan je da neće uvijek biti bajno i lijepo; trenerski posao je takav i nosi poraze i pobjede. Savjeti? Imam neke ljude koje cijenim i s kojima se čujem i razgovaram; potražim savjet ili ideju odnosno razmjenu mišljenja.

Henriquez će ostati u Dinamu

- On će ostati u Dinamu i ne znam što bi se trebalo dogoditi da on ne bude naš igrač i nakon ove sezone. Imamo sve potpisano s njim i Manchesterom i trebala bi nam "cigla pasti na glavu" da ga ne kupimo. Cijena? Već je dogovorena i mislim da je apsolutno nemoguće da bude manja – kaže trener.

"Što nedostaje Dinamu" bilo je iduće pitanje: - Fali rezultat koji svi silno želimo, a koji što se tiče Europe trenutno nemamo – kaže trener pa na "komentare u medijima" odgovara ovako: - Ne mogu komentirati ničiji komentar jer nijedan nisam čuo niti pročitao. Pogledao sam samo utakmicu, a portale i novine nisam čitao. Pretpostavljam da se radi o uvijek istima, ali svejedno ne mogu shvatiti trenere koji se petljaju, a bili su ovdje i znaju da je potpuno drugačija percepcija izvana i kada ste s tim igračima svaki dan. Koliko su pogledali treninga, utakmica i koliko znaju što se događa unutra? To je nemoguće znati izvana i zato osobno neću nikada tako komentirati.

Smatra li trener da se pogriješilo u selekciji igrača: - Ako je to točno, a ja mislim da nije, onda sigurno ja snosim odgovornost. Iako ne bježim od odgovornosti siguran sam da to nije točno i da su ovi igrači kvalitetni. Machado? Zdrav je, ali nije bio dobar i igrali su bolji od njega. On će biti u kadru protiv Zagreba.

Opatija i priče o ostavci

- U našim uvjetima i okruženju gdje jesmo mislim da je bilo moralno odgovoriti sa "da" na pitanje "da li bi dali ostavku da ste ispali od trećeligaša". Da smo u Njemačkoj, Engleskoj ili Francuskoj ne bih to tako napravio, ali nisam više nikada o tome razmišljao; niti sada razmišljam tako – objasnio je trener.

Ponovno su Modri primili neobične golove: - Da, obrana je i ovu utakmicu napravila dosta grešaka, ali u ovoj utakmici jako zamjeram veznim igračima koji su dozvolili okomite odnosno "smrtonosne" lopte. Ako detaljno analiziramo golove onda ćemo vidjeti da su golovi došli na te načine – priča trener koji je uoči utakmice imao drugačiji dojam.

- Dojam pomoćnih trenera i svih na zagrijavanju je bio da ćemo "ići kao avioni", a onda počne utakmica i jako puno griješimo. Rekao sam već nakon utakmice da igračima nedostaje samopouzdanja i to je nešto na čemu moramo raditi – kaže trener Modrih koji unatoč brojnim pitanjima o "imenima" ne želi napadati igrače preko medija: - Mislim da je apsolutno pogrešno "prati" igrači u medijima. Mislim da to ne radi nijedan pametan trener, a naravno da sam im u svlačionici rekao što mislim. Inače, mislim da nije normalno nakon dva-tri mjeseca reći da netko "je" ili "nije". Netko se nikada ne prilagodi i možda će biti gori, a možda će biti i bolji. U svakom klubu na svijetu pa i onim najvećima je nemoguće nakon tako kratkog perioda donijeti takvu odluku.

Trener je do kraja, kao i svake sezone, najavio detaljnu analizu na kraju prve polusezone i mogući dolazak novih igrača iz Hrvatske i inozemstva.

Kopirano!