Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uvjerljiva pobjeda: Odlični Modri "nokautirali" Vardar

Murska Sobota, 2.7.2015.,

Prijateljska utakmica

GNK Dinamo – FK Vardar 4:1 (2:1)

Sudac: Sašo Habjanič (Slovenija)

Dinamo: Eduardo (od 40. Ježina) - Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić - Ademi, Pamić - Soudani, Rog, Fernandes - Hodžić; drugo poluvrijeme: Ježina (od 81. Mikulić) – Matel, Benković, Musa, Barišić – Machado, Goncalo – Olmo, Gojak (od 115. Pinto), Cekici - Pjaca

Vardar: Pačovski - Mijuškovič, Grnčarov, Gligorov, Grozdanoski - Nikolov, Felipe - Hambardzumyain, Ivanovski, Velkoski – Blaževski (još su igrali: Pavlovič, Popov, Spirovski, Asani, Petkovski, Stojkov, Temelkov, Najdoski, Brdarovski)

Žuti kartoni: Eduardo (19.), Soudani (48.), Rog (59.) / Pačovski (19.)

Strijelci: 1:0 Soudani (9.), 2:1 Fernandes (51.), 3:1 Gojak (90.), 4:1 Najdoski-ag (102.) / 1:1 Blaževski (18.)

 

 

Dinamo je odigrao sjajnu utakmicu protiv makedonskog prvaka Vardara i došao do uvjerljive 4:1 pobjede. Modri su zahvaljujući golovima Soudanija i Fernandesa na odmor odnijeli prednost od 2:1 da bi u nastavku stvorili još više prilika i golom Gojaka te autogolom Najdoskog došli do zaslužene pobjede.

Dinamo u treću pripremnu utakmicu ušao u uobičajenoj 4-2-3-1 formaciji s Markom Rogom ispred Ademija i Pamića. Modri odnosno točnije Žuti su se od samog početka postavili dominantno na terenu, stisnuli i već u 9. minuti poveli. Taravel dao dugu loptu iz zadnjeg reda, Soudani odlično procijenio da branič Vardara neće biti dovoljno visok, primio loptu iza njega i potom je s 11-12 metara mirno i precizno poslao u kut.

Dva puta po sat vremena

Modri su treću prijateljsku utakmicu u Sloveniji igrali točno – dva sata. Naime, u dogovoru s makedonskim prvakom utakmica se igrala dva puta po 60 minuta pa je tako trener dignuo minutažu baš svim igračima.

Modri su nastavili stiskati da bi Vardar nakon 15-ak minuta igre ubacio u brzinu više, desetak minuta dignuo ritam i stvorio par prilika te zabio pogodak. Prvo je Eduardo odlično obranio udarac Hambardzumyaina koji  se ubacio iza leđa obrane da bi samo dvije minute kasnije, u 18. , Vardar izjednačio. Blaževski se oslobodio za udarac u kaznenom prostoru i preciznim udarcem pogodio donji kut.

Makedonski prvak nije tu stao i u 23. se tresao okvir gola kada je Hambardzumyain bio najviši nakon ubačaja Nikolova, ali nakon toga – igrao je opet samo Dinamo. Vardar je bio čvrst, crveno-crni su dobro stajali na terenu, ali Dinamo je ipak bio taj koji je diktirao ritam i vodio igru. Tako je prvo u 30. minuti Fernandes odlično prošao i poslao loptu malo pored vratnice da bi poslije njega nakon kornera prijetio i Šimunović.

Često su prijetnje Modrih dolaze s lijeve strane gdje je vrlo aktivan bio Pivarić koji je, na koncu, uvelike zaslužan i za pogodak i novo vodstvo. Igrala se 51. minuta kada je Piva prošao po strani i ubacio na drugu vratnicu gdje skače Soudani i glavom vraća loptu prema Fernandesu koji je također glavom sa 7-8 metara šalje u mrežu! Dinamo je nakon pogotka dao gas, u samo par minuta je Rog imao nekoliko lijepih poteza, ali prvo Pamić krasnim udarcem nakon prekida kojeg je Marko izborio pogodio prečku da bi potom na njegovo dodavanje Soudanijev udarac obranio Pačovski.

Drugo poluvrijeme, odnosno drugih sat vremena, igrala je potpuno nova momčad; osim Ježine koji je branio po 20 minuta prvog i drugog dijela. Jako dobro su Modri ušli u nastavak, bilo je puno kratkih i točnih dodavanja kojima su osvajali prostor te ulazili u završnicu. Odlično su kombinirali Cekici, Gojak, Pjaca i ostali pa su tako brzo došle i prve prilike.

Vrlo dobrih prvih i odličnih drugih sat vremena

Modri su bili bolja momčad i u prvom dijelu te na odmor otišli s vodstvom, no igrači koji su ušli u nastavku ipak su bili konkretniji, stvorili su desetak krasnih prilika i jednostavno bili nezaustavljivi za momčad Vardara koja je igrala u nastavku.

Tako je u 81. minuti Machado koji je igrao s kapetanskom trakom oko ruke povratnom poslužio Gojaka koji puca malo preko gola. Samo dvije minute kasnije – nova sjajna akcija! Pjaca, Gojak i Cekici su kombinirali, s nekoliko dodavanja izbacili obranu Vardara da bi na kraju Cekici ubacio prema Marku koji puca s 12-13 metara, ali vratar Vardara odlično brani i odbija njegov udarac u korner.

Modri su bili puno bolji, bilo je jasno kako je samo pitanje vremena kada će povećati prednost, a dogodilo se to u 90. minuti; pola sata prije kraja. Gojak je primio loptu na 20-ak metara, okrenuo se, došao na rub kaznenog prostora i lijevom nogom pogodio sami kut. Dinamo nije stao, Modri su svakih par minuta prijetili pa su tako pucali Pjaca i Goncalo prije nego je u 102. minuti nova lopta završila u mreži.

Cekici i Pjaca su krenuli sami na Najdoskog koji je klizećim startom pokušao presjeći dodavanje prema Pjaci i poslao loptu u svoj gol. Da nije Najdoski vrlo vjerojatno bi to napravio Pjaca koji je bio sam iza njega. Razigrani Modri nisu usporili, dapače, samo tri minute kasnije nezaustavljivi Pjaca prolazi kroz obranu Vardara i izlazi sam ispred Pavloviča koji brani njegov udarac.

Dinamo je tako protiv Vardara odigrao još jednu kvalitetnu utakmicu, prema naprijed sigurno i najbolju na ovim pripremama, te novom pobjedom nastavio s dobrim rezultatima. Modri u nedjelju protiv ukrajinske Zoryje igraju posljednju utakmicu na pripremama.

Kopirano!