Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Vraća se Ćorić: Još uvijek se naježim kada se sjetim pobjede na Poljudu

Veznjak Dinama Ante Ćorić još nije niti punoljetan, a već je u karijeri prošao mnogo toga. Od inozemstva, povratka u Zagreb i dolaska u Dinamo, sjajnog početka seniorske karijere, ali potom i neugodne ozljede koja ga je nekoliko mjeseci udaljila s terena. Danas, na početku novih priprema, Ante pozitivno gleda prema naprijed, veseli se svakom treningu i jedva čeka početak sezone.

Najdraža utakmica

- Kao klinac sam s tatom išao na Maksimir na derbije i to je ipak nešto posebno. Evo sada kad sam se sjetio te utakmice i preokreta opet sam se naježio cijeli. Prvi puta sam tada igrao pred toliko gledatelja, gubili smo 2:0 i na kraju okrenuli i dobili utakmicu. Bilo je to stvarno nešto posebno što neću nikada zaboraviti.

- Kak se ono kaže? Što te ne ubije ojača te, jel' tako – kaže kroz smiješak uvijek dobro raspoloženi i nasmijani Ante. Uostalom, radi se o dječaku koji ima tek 17 godina, a njegovom talentu i kvalitetama divi se cijeli nogometni svijet: - Jako sam sretan što se opet mogu igrati s loptom i što sam se vratio treninzima s ekipom. Imao sam ja treninge tijekom oporavka od ozljede, ali ipak je drugačije trenirati s ekipom i biti potpuno zdrav.

Prisjetio se neugodne ozljede koju je zaradio dok je bio s mladom reprezentacijom: - Dominik Livaković, koji mi je bio cimer na reprezentaciji, mi je ušao na treningu i tada su počeli moj problemi sa zglobom. Sjećam se da sam u tom trenutku pomislio čak da mi je puknula noga, no čim sam stao na nju su te najcrnije misli nestale. Naravno da mi je bilo krivo i žao, a ništa bolje se nije osjećao niti Dominik. Stalno mi se ispričavao, nosio mi je sve u sobu i baš se vidjelo da mu je iskreno žao – kaže Ćoro pa uz smijeh dodaje: - Naravno da nije bilo namjere, a ako sam nešto naučio iz toga onda je to da se golmani ne "prodaju lažnjaci"; imam i "čepove" na nozi koji me podsjećaju na to.

Modri se u Rovinju pripremaju za proljeće od kojega Ante očekuje samo jedno: - Očekujem što manje ozljeda i da budem spreman; to mi je najvažnije i ako to bude u redu onda sam siguran da će i ostalo doći. Naravno, volio bih dobiti što više minuta i iskoristiti ih na što bolji način.

Na jesen si sjajno krenuo, igrao i zabio u velikoj pobjedi protiv Astre pa su stigle ozljede: - Da, bilo je stvarno sve super i ta ozljeda me malo, kak bi to rekao, usporila. Ipak, sada sam spreman i tek sam na početku karijere tako da jedva čekam početak prvenstva i utakmica. Ma veselim se svakom trenutku – priča nam Ante koji u sjećanju ipak najviše ima jednu utakmicu: naravno, fantastičan preokret i pobjedu Dinama na Poljudu gdje je upravo on ušao u nastavku i bio sjajan.

O ozljedi i budućnosti

- Kak se ono kaže? Što te ne ubije ojača te. Jako sam sretan što se opet mogu igrati s loptom i što sam se vratio treninzima s ekipom. Očekujem što manje ozljeda i da budem spreman; to mi je najvažnije i ako to bude u redu onda sam siguran da će i ostalo doći.

- To je ipak Hajduk, derbi je derbi i to neću nikada zaboraviti. Kao klinac sam s tatom išao na Maksimir na derbije i to je ipak nešto posebno. Evo sada kad sam se sjetio te utakmice i preokreta opet sam se naježio cijeli. Prvi puta sam tada igrao pred toliko gledatelja, gubili smo 2:0 i na kraju okrenuli i dobili utakmicu. Bilo je to stvarno nešto posebno što neću nikada zaboraviti.

Ante ima tek 17 godina i u mnogo klubova bi bio uvjerljivo najmlađi igrač, no u Dinamu to nije slučaj jer je na pripremama s prvom momčadi niz mladića: - Fiolić, Cekici, Gojak, Olmo... Ima nas jako puno koji smo tu negdje oko 18 godina i naravno da je to super stvar. Prije svega za klub i momčad jer se mi mladi cijelo vrijeme maksimalno trudimo i dajemo sve od sebe, a naravno da i za nas jer imamo priliku trenirati s najboljima i napredovati. Svi dečki su talentirani i odlični dečki, a jaka je konkurencija i treba se boriti za minute.

Uz treninge, utakmice i obaveze vezane uz nogomet Ante je uspješan i tamo gdje njegovi vršnjaci najviše borave – u školi: - Idem u dopisnu ekonomsku jer ne stignem baš ići na nastavu. Ocjene? Nije super, ali prolazim s četiri – kaže skromni i simpatični mladić.

Kopirano!