Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo II – Croatia Zmijavci 1:0

Barišić pogodio za šestu uzastopnu pobjedu u Kranjčevićevoj

Autor fotografije: Sanjin Strukic/Pixsell

Efektna minijatura Gabrijela Rukavine i Ivana Šaranića za pogodak Bartola Barišića čime su potpisali čak šestu uzastopnu pobjedu Dinama II na terenu u Kranjčevićevoj u dvobojima Druge HNL. Ove su nedjelje plavi u ogledu 19. kola pobijedili Croatiju iz Zmijavaca s 1:0 u iznimno zanimljivoj i otvorenoj utakmici uz nekoliko obećavajućih prilika pri čemu su domaći dvaput uzdrmali okvir gola, a jednom i gosti.

Rukavina je u 41. minuti na suparničkoj polovici na lijevoj strani odigrao efektan dupli pas sa Šaranićem. U nastavku akcije Rukavina mu je ponovno prosiljedio loptu, Šaranić utrčao u kazneni prostor, zavrnuo u sredinu, a Barišić glavom zakucao u mrežu.

Već na otvaranju utakmice dvaput se tresao okvir gola. Prvo je Marko Čovo u 3. minuti potegnuo s 18 metara, ali lopta je okrznula vanjski dio Dinamove vratnice, kod samih rašlji. Šest minuta kasnije Barišić je na drugoj strani, nakon udarca iz kuta, glavom poslao loptu na gornji dio grede.

Tri minute potom silovito je gađao i maksimirski kapetan Mario Ćuže s desne strane, ali je lopta prohujala malo preko gola.

Posebno je raspoložen bio Martin Baturina, kreator Dinamovih akcija, koji je samo dan ranije zaigrao i za prvu momčad protiv Šibenika u HT Prvoj ligi i postigao svoj prvi pogodak za seniorku družinu plavih u službenim utakmicama zaokruživši pobjedu na 3:0. Upravo je Baturina u 16. minuti zgrabio loptu na suparničkoj polovici, proigrao Barišića koji usred kaznenog prostora u obećavajućoj situaciji nije najbolje zahvatio loptu pa ju je vratar Tomislav Adolf Tomić bez poteškoća uhvatio. Tri minute kasnije opet je Baturina uzeo loptu na lijevoj strani, u driblingu prošao trojicu, ali se, umjesto udarca, odlučio na dodavanje koje su gosti uspjeli spriječiti.

Croatia je zaprijetila u 31. minuti kad je Ivor Krešić ubacio s desna, Luka Knežević snažno gađao glavom, a vratar Nikola Čavlina ipak obranio neugodan udarac.

Plavi su sredinom drugoga dijela, u razmaku od desetak minuta bili nadomak drugom pogotku. Prvo je Šaranić u 65. minuti ukrao loptu na desnoj strani usred kaznenog prostora, ali ju je sa sedam metara poslao uza sami suprotni donji kut. Minutu kasnije Ćuže je projurio lijevim krilom, prošao trećinu terena, suparničke braniče, utrčao u kazneni prostor, ali nije imao snage za snažan udarac pa je lopta opet završila u Tomićevim rukama.

Šaranić je u 73. povukao napad desnom stranom i sa svoje polovice pod pritiskom, u padu, poslao sjajno u for Barišiću, on zavrnuo na drugu vratnicu, Ćuže vješto primirio loptu i silovitim udarcem uzdrmao gredu. Pet minuta potom Petar Sučić na rubu je kaznenog prostora tražio poziciju za udarac, prošao trojicu braniča i sjajno proigrao Ćužu čiji je plotun s lijeva završio pored suprotnih rašlji.

U sljedećem kolu, 12. ožujka, Dinamo II gostuje na riječkoj Kantridi protiv Opatije.

 

Zagreb, 6. ožujka 2022.

Druga HNL, 19. kolo

Dinamo II – Croatia Zmijavci 1:0

Stadion Kranjčevićeva

Dinamo II: Čavlina – Hrvoj, Gyamfi, Braun, Daničić – Soldo; Ćuže (85. Vukotić), Šaranić (79. Brekalo), Baturina (60. Tomek), Rukavina (60. Sučić) – Barišić (79. Laća)

Trener: Damir Krznar

Croatia Zmijavci: Tomić – Krešić (46. Todorić), Mate Šuto, Marko Šuto (62. Dujmović), Jović – Čovo, Šabić; A. Šuto (78. Bešlić), Bushaj, Knežević – Jonjić (24. Petrović, 62. Ante Ćapin I)

Trener: Jure Srzić

Sudac: Oliver Romić (Osijek)

Strijelac: 1:0 Barišić (41.)

Kopirano!