Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo II – Jarun 0:0

Bez pogodaka u gradskom derbiju, greda spasila goste

Autor fotografije: Pixsell

Duga akcija plavih uz nekoliko vještih proigravanja pri čemu je Ivan Laća efektnim udarcem lansirao loptu u – gredu... Bio je to najuzbudljiviji trenutak derbija dvaju gradskih susjeda u ogledu 23. kola Druge HNL. Nogometaši Dinama II i njihov suparnik iz zapadnog dijela grada, Jarun, odigrali su 0:0.

Bila je to ujedno druga utakmica u kojoj su mladi maksimirski nogometaši odigrali u svojoj bazi – Maksimiru. Nakon što su dulje od dvije godine bili domaćini u Kranjčevićevoj igrači Dinama II nedavno su u svojoj povratničkoj utakmici na maksimirskom travnjaku pobijedili vodeću momčad prvenstva, Varaždin, s 1:0. Ove su nedjelje na istoj podlozi, glavnom maksimirskom terenu, remizirali protiv Jaruna.

Matej Mamić u 63. je minuti presjekao loptu na suparničkoj polovici, prihvatio ju je Tin Hrvoj, zavrnuo u sredinu gdje je silovito gađao kapetan Mario Ćuže, ali se ispriječio mađarski vratar Bence Gundel-Takacs. No, uspio je tek odbiti loptu na koju je natrčao Laća, iz prve tukao u blok pri čemu se ponovno dokotrljala do njega, a on s lijeve strane efektnim udarcem s desetak metara desnom nogom uzdrmao gredu.

Prvu su priliku plavi imali u 7. minuti kad je Hrvoj ubacio s desna, Laća potegnuo iz prve u naletu s desetak metara, ali pored gola. Ponovno je rastrčani Hrvoj povukao napad u 16. minuti, ubacio za sveprisutnog Laću, on vješto glavom odigrao povratnu za Ćužu, koji je potegnuo volejem s ruba kaznenog prostora. Ipak, Gundel-Takacs opet je bio na mjestu.

Već je u sljedećoj akciji zaiskrilo pred domaćim vratima. Jarunski napadač Mihovil Geljić povukao je polukontru s desna, proigrao Arijana Ačkara, inače sima nekadašnjega Dinamova igrača Željka Ačkara, on pokušao desnom vanjskom, ali nije dobro zahvatio loptu pa ju je vratar Nikola Čavlina lako uhvatio.

Potkraj prvoga dijela Marko Soldo u gužvi je uspio na lijevoj strani pronaći Gabrijela Rukavinu koji je utrčao u kazneni prostor, izborio se za poziciju za udarac, ciljao desnom u suprotni kut, ali je i ovaj put jarunski vratar ipak uspio zaustaviti loptu.

U zadnjim sekundama prvoga dijela Raul Florucz poslao je loptu ulijevo za Ačkara, on zavrnuo u sredinu, Domagoj Marušić silovito gađao s ruba kaznenog prostora, ali u zadnji je trenutak uklizao Dennis Gyamfi i skrenuo u korner.

Gosti su imali veliku priliku i u 51. minuti kad je Kristijan Blaževski ubacio s desna na drugu vratnicu, Geljić gađao glavom, a Čavlina ipak odbio loptu. Natrčao je Tin Karamatić i glavom s tri metra prebacio prazan gol dok je maksimirski čuvar mreže već ležao na travi, no u tom je trenutku pomoćni sudac ionako već označio zaleđe.

U sljedećem kolu nogometaši Dinama II će 15. travnja gostovati kod još jednoga gradskoga susjeda, ali ovaj put iz krajnje istočnog dijela, Sesveta.

 

Zagreb, 10. travnja 2022.

Druga HNL, 23. kolo

Dinamo II – Jarun 0:0

Stadion Maksimir

Dinamo II: Čavlina – Hrvoj, Gyamfi, Braun, Brekalo (90+3. Palić) – Soldo (90+3. Dizdarević), Tomek; Mamić (87. Katinić), Ćuže, Rukavina (80. Sučić) – Laća (80. Mane)

Trener: Damir Krznar

Jarun: Gundel-Takacs – Marušić, Karamatić, Dajčer, Blaževski – Jugović (70. Kelava); Florucz, Ačkar, Dobrić, Dujmović (64. Groznica) – Geljić (87. Bamba)

Trener: Jerko Leko

Sudac: Patrik Kolarić (Strahoninec), Gledatelja: 100

Kopirano!