Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Al Abtal Cup

Dinamo II u srijedu ugošćuje Saudijce

Zelenima su zabili tri pogotka, a sad su na redu – bijeli... Mladi Dinamovi nogometaši ove će srijede u 11 sati na pomoćnom terenu maksimirskog stadiona ugostiti saudijsku momčad White Future Falcons nedugo nakon što su s 3:1 nadigrali – Greem Futur Falcons. Riječ je o dvjema momčadima iz Saudijske Arabije, suparnicima na prestižnom Al Abtal International Cupu.

U pitanju nadmetanje koje je slično Premier League International Cupu u kojem je mlada maksimirska momčad redovito sudjelovala zadnjih godina u Engleskoj. Taj je turnir u međuvremenu „zamrznut“ zbog pandemije pa se slična platforma otvorila u Španjolskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Saudijske Arabije. Dosadašnje su utakmice, dakle, igrane u Španjolskoj, a plavi će turnir nastaviti u srijedu na – svom terenu.

U prvim dvjema utakmicama plavi su u studenom, pod vodstvom trenera Igora Cvitanovića, odigrali 1:1 protiv Olympiquea iz Marseillea dok ih je mjesec kasnije svladala Valencia s 4:3. Ove godine u siječnju Dinamo je pod paskom trenera Damira Krznara nadigrao domaći Real Sociedad s 5:2, a četiri dana kasnije i Green Future Falcons s 3:1

– Zadnje dvije utakmice bile su vrlo uspješne, spojili smo tada u četiri dana jedno putovanje, između toga imali prilika za dva, tri zajednička treninga i to je rezultiralo boljom prezentacijom.. Ovaj put nam dolazi suparnik iz donjeg dijela ljestvice, ali jasno je da se ne smijemo opustiti, pobjedom bismo osigurali finalni turnir u Saudijskoj Arabiji. Napravit ćemo izvjesne korekcije u momčadi s obzirom na to da su nam neki igrači iznimno opterećeni, a slijede važne utakmice za Dinamo II u Drugoj HNL kao i za juniore. Tu su i obaveze u reprezentaciji, igrači će imati gust raspored. Kombinirat ćemo nešto, neće to biti udarna momčad, ali bit će respektabilna i znat će odgovoriti izazovu – istaknuo je trener Krznar.

O samom sljedećem suparniku teško je konkretno govoriti jer praktički nema fiksnu momčad.

– Na začelju su ljestvice, a kroz snimke je teško načiniti projekciju o tome kakva im je kvaliteta.. Dosta mijenjaju momčad, kroz sastav fluktuira 30, 40 igrača pa je relativno teško pripremiti se za njih. Usredotočili smo se na nas i našu igru, očekujemo dobar rezultat, ali trebamo biti ozbiljni.

Kad podvučemo crtu, pravo mjerilo bili su prethodni sjajni rezultati u ovom natjecanju.

– Tako je. Uvijek nam je težnja uspoređivati se s klubova uglavnom iz zapadnog dijela Europe, dvoboji protiv Olympique Marseillea, Valencije i Real Sociedada bile su mjerodavne. U sve tri smo pružili relativno dobru igru iako je nekad željeni rezultat izostao. Možemo biti zadovoljni utakmicom protiv te tri momčadi koje su i po godištima igrača bile al pari s nama. Zadovoljni  smo i s prezentacijom protiv Green Future Falconsa koji su godinu, dvije stariji, odgovorili smo na vrlo dobar način, fizički nismo zaostajali, čak smo i dominirali. Bili smo opasni i zabijali iz prekida što govori da smo bili fizički ravnopravni pa u određenom dijelu i superiorni. To je i zadatak naše druge momčadi u konkurenciji Druge HNL protiv puno starijih, iskusnijih, čvršćih i jačih igrača, da im pariramo u tom segmentu. Zasad to vrlo dobro funkcionira. Imamo dosta igrača 2003. i 2004. godišta i apsolutno stasaju u toj fizičkoj komponenti koja je bila možda i glavni razlog što jesenski dio nije bio na razini koju smo htjeli. Ipak, za to treba vremena, na dobrom smo putu.

Dojmljiv je podatak da je Dinamo II u Drugoj HNL kao domaćin u Kranjčevićevoj nanizao čak šest uzastopnih pobjeda.

– To je odlično.. Počelo je još u onom jesenskom dijelu gdje je trener Igor Cvitanović uspio dobiti od njih natjecateljski duh i konkurentnost u dijelu fizikalija, a sad smo to nastavili. U Dinamu je, naravno, prioritet i tehnička i taktička obuka. Polako ro sjeda na mjesto, ali tu još ima jako puno posla, ne zavaravamo se, bit će oscilacija. Moramo tim dečkima pružiti najviše što možemo bez obzira na to gdje će na ljeto završiti,. Prema njima se odnosimo iznimno odgovorno.

Dinamo II će domaćinstvo ponovno preseliti iz Kranjčevićeve na maksimirski teren, i to – glavni.

– To nas veseli, sigurno će i dečkima biti dodatna motivacija. Kvaliteta travnjaka u Drugoj HNL nije na razini te lige i veseli nas što ćemo odraditi utakmice na besprijekornom travnjaku.. Prva slijedi ovoga vikenda, i to protiv vodeće momčadi prvenstva, Varaždina. Bit će to nogometna svečanost – zaključio je trener Krznar.

Kopirano!