Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

CIES Football Observatory

Dinamo među najboljim klubovima svijeta po proizvodnji igrača

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Međunarodni nogometni institut CIES Football Observatory objavio je rezultate zanimljivog istraživanja u kojem visoko mjesto zauzima Dinamo. CIES je predstavio popis najučinkovitijih klubova po proizvodnji igrača i pritom ih podijelio u dvije kategorije: a) klubovi iz liga petice; b) klubovi izvan liga petice. Na ovoj drugoj ljestvici Dinamu pripada visoko, četvrto mjesto. Računica uključuje broj igrača koji su prošli klupsku školu i igraju u prvim ligama širom svijeta.

U svom je izračunu CIES obuhvatio čak 60 svjetskih liga, a ondje su u ovoj godini zaigrala 82 nogometaša koji su ponikli u Dinamu po Fifinom kriteriju „home-grown-player“. Kriterij podrazumijeva igrače koji su u dotičnoj školi proveli najmanje tri godine između svog 15. i 21. rođendana.

Na vrhu ljestvice klubova izvan liga petice nalazi se Ajax s 91 igračem ispred Benfice s 87 i Sportinga s 85. Top pet, iza maksimirskog kluba, zaokružuje Dynamo Kyiv sa 79 igrača. Do 10. su mjesta poredani Crvena zvezda sa 73, potom Partizan i Shakhtar, svaki sa 67, te Salzburg i Anderlecht koji imaju po 54. Na ljestvici klubova iz liga petice na vrhu su Barcelona i Real Madrid, svaki sa 101 igračem.

Iako CIES nije publicirao zajedničku ljestvicu, na njoj bi Dinamo zauzeo šesto mjesto. U tom bi slučaju, dakle zbirnoj ljestvici klubova iz i izvan liga petice, top 10 izgledao ovako: 1. Barcelona i Real Madrid (po 101 igrač), 3. Ajax (91), 4. Benfica (87), 5. Sporting (85), 6. Dinamo Zagreb (82), 7. Dynamo Kyiv (79), 8. Paris Saint-Germain (75), 9. Crvena zvezda (73), 10. Olympique Lyon (69).

Kopirano!