Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nastavak retro kolekcije

Ekskluzivno: Prvi dres Gradjanskog u plavoj boji

Poseban hommage prvom plavom dresu u povijesti kluba, ali i podsjetnik na outfit u kojem su purgeri otvorili slavljeničku sezonu na putu do svoga prvog naslova državnog prvaka. I u međuvremenu pobijedili Barcelonu u gostima... Mnoštvo je crtica koje se naslanjaju na novi dio projekta “Dinamo Classics” u kojem nastavljamo kampanju promocije retro dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti. Ovom prilikom s posebnim ponosom predstavljamo klupski styling kojeg povijest pamti po tri osnovna detalja:

a) to je prva garnitura koju je klub koristio nakon što je preuzeo plavu kao svoju stalnu boju;

b) u tom je dizajnu Gradjanski otvorio sezonu u kojoj je, prije nešto više od 100 godina, osvojio prvi naslov državnog prvaka u povijesti;

c) u takvoj su opremi purgeri pobijedili Barcelonu u gostima u utakmici koja je ponukala gradske vlasti da pokrenu izgradnju igrališta.

Riječ je o svijetlo plavoj nijansi koju je Gradjanski nosio od travnja 1919. do rane jeseni 1923. godine uz dvije varijante: s bijelom kragnom i bez nje. Nakon toga je preuzeo klasičnu plavu.

Bila je to kombinacija sa zašivenim tadašnjim pravokutnim grbom uz modni krik u svijetu sporta – vezicu podno kragne po uzoru na britanske klubove kao svojevrsne „trendsetere“. Kibici purgera u zanosu su najavljivali velike rezultate i očekivali uzlet momčadi u “nebeske visine” pa je prikladno bilo i odjenuti dres – nebesko plave boje. Prvu utakmicu u plavoj kao svojoj službenoj boji Gradjanski je odigrao u ovakvom dizajnu. Bilo je to 13. travnja 1919. godine, i to baš na maksimirskom travnjaku, a suparnik je bio engleski York Lancaster.

U toj su kombinaciji, primjerice, purgeri pobijedili i Barcelonu u gostima, 9. travnja 1923. godine, u utakmici koja je odjeknula Europom i koja je bila impuls da gradske vlasti na čelu s Vjekoslavom Heinzelom pokrenu gradnju igrališta Gradjanskog.

Krajem prošle godine zaokružili smo 100. obljetnicu prvog naslova državnog prvaka u povijesti kluba. U toj, 1923. godini organizirano je inauguralno izdanje prvenstva tadašnje Kraljevine SHS, a prvi pobjednik bio je upravo Gradjanski. Ovo je vizualna kombinacija u kojoj je krenuo u tu sezonu. Završio ju je u klasičnoj plavoj.

Cijena dresa je 59,60 eura, već sada ga možete naručiti putem našeg webshopa OVDJE, a od srijede 27. ožujka dostupan je i u našim fan shop poslovnicama!

Kopirano!