Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dvostruki program

Kadeti i pioniri dočekuju Hajduk uz izravan prijenos na Dinamo Plus

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Navijači Dinama u nedjelju će moći uživati u bogatom sadržaju. Kao uvertira uoči okršaja prve momčadi s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, već u prijepodnevnim satima počinje dvostruki program na stadionu Maksimir, kada će derbije s Hajdukom odigrati momčadi kadeta i pionira. Oba susreta možete pratiti u izravnom prijenosu na našoj platformi Dinamo Plus. 

Prva utakmica igra se u 11:00 sati - pioniri trenera Andreja Miokovića traže novu pobjedu u prvenstvu, nakon što su prošlog tjedna u polufinalu Kupa izbacili Osijek. Dodajmo da će baš protiv Hajduka naši pioniri igrati i u finalu tog natjecanja. 

No, u nedjelju se radi o utakmici 23. kola pionirskog prvenstva - dinamovci su na trećem mjestu tablice, s bodom iza Hajduka i njih četiri manje od Gorice. Uoči dvoboja kratko smo porazgovarali s trenerom Miokovićem

- Idemo s najboljim mogućim sastavom u ovom trenutku, nedostaju Nekić koji ima problema s leđima i Belinho, koji u punom pogonu trenira s momčadi, ali zbog oporavka šake još ne smije u maksimalni kontakt na travnjaku, otkrio nam je trener Mioković. 

Koliko je momčadi značila pobjeda u polufinalu Kupa nad Osijekom. Nije bilo pogodaka, a jedanesterci su išli do desete serije? 

- Da, deset serija se pucalo, bilo je dosta dramatično kako kažete jer se prednost stjecala i gubila velikom brzinom. Igrači su uobičajeno proslavili što na terenu, što u svlačionici, a ja sam prvenstveno zadovoljan kako smo tu utakmicu odigrali, a zatim naravno i rezultatom, ulaskom u finale jer ove godine cijelo vrijeme imam osjećaj da igramo bolje no što rezultat ukazuje. Naravno da smo svi sretniji kad se dobije, ali niti je sve idealno u pobjedama, niti je sve negativno u porazima. Treba realno i racionalno sagledavati stvari. 
 
Kakvo je samopouzdanje momčadi nakon solidnog proljetnog dijela sezone? Igrali ste poprilično dobro u kontinuitetu uz male iznimke.
 
- Samopouzdanje se sigurno podiže dobrim igrama pa i rezultatima, ali ne smije nam o tim faktorima ovisiti rezultat. Mi mislim prvenstveno na igrače, smatramo da smo kao kolektiv dobri i da smo zato u Dinamu. Na kraju krajeva, najefikasnija smo momčadi lige i to uvjerljivo, stvaramo dosta šansi, dominiramo uglavnom, a to ne može momčad koja igra loše, nema kvalitetu i ne vjeruje u sebe. Tako da generalno se slažem da igramo dosta dobro.
 
Jeste li analizirali Hajduk, na što treba obratiti pažnju kod njihove momčadi?
 
- Analiziramo svakog protivnika jer mislim da je to odgovorno, ali mi svoju priču ipak gradimo fokusiranjem na sebe same, želimo biti oni koji usmjeravaju utakmicu. Doduše, treba prizanti da je ovo najveći hrvatski derbi, sigurno nas vesele takvi susreti, ali pristup ostaje isti, zaključio je trener Mioković.  
 
"Vječni derbi" u kadetskoj konkurenciji počinje u 12:45, a svakako vrijedi spomenuti kako trener Ivica Landeka i njegova momčad eventualnom pobjedom mogu osigurati naslov prvaka tri kola prije kraja.
 
- U sastavu nam nedostaje jedino lijevo krilo Horvat, on se ozlijedio u Koprivnici, ali momčad je osim toga na okupu. Ali imat ćemo i igrače 2007. godišta koje smo tijekom sezone prebacili u juniore, pošto oni nemaju utakmicu, tako da na raspolaganju nam je dobra momčad, započeo je trener Landeka. 
 
U cijeloj sezoni imate 19 pobjeda i samo tri remija, još ste bez poraza.. Kako momčad djeluje uoči Hajduka i kako ste se pripremali? 
 
- Dečki su spremni kao i za svaku utakmicu, a pošto je ovo najveći derbi, jedva čekamo da susret krene i očekujemo naše top izdanje. 
 
Je li priprema nešto drukčija s obzirom na to da možete osigurati titulu? 
 
- Dečki su uvijek motiviratni, u ovakvim utakmicama im ništa ne treba reći, možda ih čak treba i malo smiriti, imat će ogromnu želju.
 
Koliko bi sezona bez poraza značila za vas kao trenera? 
 
- Sigurno da je bilo lijepo, igramo kao i uvijek, pripremamo se utakmicu po utakmicu, ali bilo bi lijepo i to ostvariti, a posebno uzeti pobjedu u ovoj utakmici, zaključio je trener Landeka. 
 
 
Kopirano!