Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo II – Dubrava Tim kabel 3:1

Kapetan Ćuže žonglerskim potezima povukao plave prema pobjedi

Bila je to prava žonglerska točka u kojoj je Dinamov „mag“, kapetan Mario Ćuže, uz tri maestralna poteza povukao momčad prema pobjedi. Prvo je efektnim primanjem lopte i udarcem iz okreta postigao prvi, potom žonglerskom minijaturom izbacio suparnike iz ravnoteže i asistirao za drugi, a nakon toga dodavanjem petom u zraku pokrenuo akciju i za treći pogodak. Nogometaši Dinama II na krilima svog kapetana Ćuže svladali su gradskog susjeda Dubravu Tim kabel s 3:1 u ogledu 26. kola Druge HNL i doskočili do 5. mjesta na ljestvici.

Mnoštvo efektnih proigravanja, duplih pasova, dodavanja petom, silovitih udaraca i atraktivnih pogodaka... Bogat je bio repertoar na glavnom terenu maksimirskog travnjaka u dvoboju odigranom u pomalo neobičnom terminu u – ponedjeljak.

Vodeći pogodak uslijedio je nakon prave Dinamove kanonade prema suparničkim vratima. Plavi su potkraj prvoga dijela u nepune četiri minute priredili veliki „nered“ u suparničkom kaznenom prostoru gdje su vratar Nikola Ilinčić i braniči Dubrave u zadnji trenutak bekendirali opasne udarce.

Pogodak je osvanuo u 39. minuti. Milan Vukotić iz kornera je kratko odigrao Ivanu Šaraniću, on ubacio u sredinu, Marko Novak-Stanko s ruba kaznenog prostora, leđima okrenut golu, uspio visoku loptu proslijediti pred vrata gdje je Ćuže priredio pravu minijaturu. Loptu je u primanju lijevom nogom, također leđima okrenut vratima, podignuo u visini prsa pa iz okreta od 180 stupnjeva, također ljevicom, silovitim udarcem pogodio mrežu.

U 69. je Vukotić opet iz kornera kratko proigrao Šaranića, on ubacio na „drugu vratnicu“, Damjan Daničić proslijedio glavom, a Ćuže spretnim žonglerskim potezom tehnicirajući desnom nogom izvukao loptu između dvojice braniča pa ljevicom zavrnuo pred vrata gdje je osvanuo Bartol Barišić i glavom zakucao u gol.

Gosti su smanjili u 81. minuti. Prvo je Džemal Ibiši izbio sam pred vratara Nikolu Čavlinu koji je spriječio naoko siguran pogodak skrenuvši loptu u korner. Ipak, baš nakon tog udarca iz kuta Eduard Kobak je ubacio, a stoper Amet Korça glavom s desetak metara poslao loptu od vratnice u gol.

Priču je u 90. minuti pogotkom zaključio Ivan Laća. Akcija je krenula s desne strane gdje je Ćuže loptu u zraku prebacio petom, u nastavku je došla do suprotne aut-crte odakle ju je Toma Palić proslijedio u sredinu. I tada je Laća, također zavidnom žonglerskom vještinom, efektno ljevicom „zalijepio loptu za nogu“, povukao je i u sljedećem trzaju istom nogom silovito pogodio sami donji kut.

Još je u 14. minuti Daničić ubacio s lijeva, a Gabrijel Rukavina u padu s desetak metara pogodio u blok. Slično je bilo i šest minuta kasnije kad je Tin Hrvoj oštro zavrnuo s desna, a Ćuže u naletu također lansirao loptu u obrambeni zid.

Rukavina je u 31. minuti kao jureći vlak protutnjao lijevim krilom, oštro ubacio pred vrata, a domaći kapetan, stoper Tin Ljubanović, u zadnji trenutak izbio ispred Barišića.

Potkraj prvoga dijela uslijedila je serija udaraca prema vratima Dubrave. Prvo je Tomislav Duvnjak u 34. presjekao loptu, povukao napad, odigrao sjajan dupli pas sa Šaranićem... Ali, u zadnji je trenutak iskočio gostujući desni bek Rene Šarić i odnio loptu ispred Duvnjaka na vrhu peterca. Već je u sljedećoj akciji Vukotić s 20-ak metara s desne strane silovito potegnuo desnom nogom, ali lopta je prohujala pored samog suprotnog donjeg kuta. Minutu kasnije Hrvoj je bio u naletu sa sedam metara, silovito gađao s desna, ali Ilinčić je čudesno obranio. U nastavku akcije, Ćuže je dočekao visoku svijeću, izbjegao zaleđe, izašao posve sam na vrh peterca pred vratara i dok su već svi dinamovci slavili pogodak, lopta je pogodila – vratnicu.

U samoj uvertiri vodećeg gola Duvnjak je u 38. minuti silovito gađao s 20 metara malo s lijeva desnom nogom u suprotne rašlje, ali Ilinčić je paradom ipak iščupao loptu. No, u sljedećoj je akciji Dinamo II ipak poveo...

Sredinom drugog dijela ponovno su se istaknula obojica vratara. Ilinčić je u 60. zaustavio snažan Barišićev udarac s desetak metara nakon što je Dinamovu devetku efektnom dubinskom loptom proigrao Vukotić. Pet minuta kasnije Čavlina je bekendirao silovit udarac Filipa Vajdovčića.

Nogometaši Dinama II u sljedećem će kolu, 8. svibnja, na travnjaku u Kranjčevićevoj dočekati riječki Orijent.

 

Zagreb, 2. svibnja

Druga HNL, 26. kolo

Dinamo II – Dubrava Tim kabel 3:1

Stadion Maksimir

Dinamo II: Čavlina – Hrvoj (46. Moran), Katinić, Novak-Stanko, Daničić – Duvnjak (60. Burton); Šaranić, Ćuže, Vukotić (77. Krizmanić), Rukavina (88. Palić) – Barišić (77. Laća)

Trener: Damir Krznar

Dubrava Tim kabel: Ilinčić – Šarić, Korça, T. Ljubanović (79. J. Palić), Čoko – Vajdovčić (72. Kobak), Ivanović (57. Prpić Bosanac), Babin, Ibiši – Petrović (46. Marton), I. Ljubanović (57. Petriško)

Trener: Alen Šušnić

Sudac: Ante Terzić (Split), Gledatelja: 200

Strijelci: 1:0 Ćuže (39.), 2:0 Barišić (69.), 2:1 Korça (81.), 3:1 Laća (90.)

 

 

 

 

 

 

Kopirano!