Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo II – Varaždin 1:0

Mladi dinamovci svladali vodeću momčad lige

Autor fotografije: Pixsell

Maestralno dodavanje Ivana Šaranića za pogodak Bartola Barišića tek je jedna od sekvenci iz zanimljive, otvorene i dopadljive utakmice u kojoj su nogometaši Dinama II, pod vodstvom trenera Damira Krznara, u 21. kolu Druge HNL svladali vodeću momčad prvenstva, Varaždin, s 1:0.

Bio je to ujedno povratak mladih maksimirskih nogometaša u svoju bazu – Maksimir. Nakon što su dulje od dvije godine bili domaćini u Kranjčevićevoj nogometaši Dinama II do kraja će sezone svoje suparnike ugostiti na glavnom maksimirskom travnjaku. Tako je bilo i ove nedjelje u ogledu protiv Varaždina.

Računamo li dvoboje u Kranjčevićevoj i ovaj nedjeljni na maksimirskom travnjaku Dinamo II u ulozi domaćina je povezao čak sedam uzastopnih pobjeda u Drugoj HNL.

Šaranićev potez u 9. minuti za vodeći pogodak bila je minijatura za naklon. Veličanstvenom je asistencijom, hipnotiziranom loptom, koju je lansirao trzajem ljevicom po zemlji s 30 metara, proigrao Barišića. Bio je to no-look-pass, lopta je prošla koridorom kroz šestoricu braniča, spretno ju je prihvatio Barišić na desnoj strani i iskosa sa sedam metara zakucao u suprotnu malu mrežu.

Štoviše, Šaranić je već u 3. minuti snažnim udarcem s 18 metara zagrijao dlanove varaždinskog  vratara Karla Sentića.

U uvertiri pogotka Varaždinci su propustili iskoristiti najbolju priliku na utakmici. Michele Šego s lijeva je poslao loptu u kazneni prostor, ondje ju je dohvatio Ivan Posavec i osvanuo sam na vrhu peterca pred Dinamovim vratarem, ali ju je poslao pored vratnice.

Gosti su desetak minuta kasnije bili nadomak izjednačenju. Tonio Teklić s desna je odigrao povratnu, a Dinamova obrana dvaput izbijala pred samom gol-crtom nakon što su snažno gađali Leon Belcar pa Karlo Lusavec.

Dvaput je uzastopno nered pred varaždinskom obranom priredio Mario Ćuže. Prvo je u 29. minuti na lijevoj strani izborio loptu, proigrao Milana Vukotića koji je potegnuo spretno iz okreta s ruba kaznenog prostora, ali malo preko gola. Šest minuta potom opet je Ćuže povukao napad s lijeva, primaknuo se sredini, a Šaranić s18 metara plasirao pored samoga donjeg kuta.

Ubrzo je zaiskrilo pred Dinamovim vratima, Posavec je prošao desnom stranom, proigrao Frana Brodića koji je snažno gađao u kut, a maksimirski vratar Mislav Zadro paradom spriječio pogodak

U 40. se minuti na drugoj strani istaknuo i njegov kolega na varaždinskim vratima, Sentić, koji je nogom u padu izbio loptu u korner nakon Šaranićeva udarca s 15 metara. Dvije minuta kasnije Teklić je pokušao s desetak metara s lijeva desnom nogom, nakon što ga je vješto proigrao Šego, ali lopta je prohujala preko Dinamova gola.

U 58. je s desetak metara s desna silovito pokušao Posavec, ali Zadro je uspio izboksati loptu. Na drugoj je strani uzvratio Ćuže udarcem s 18 metara, a Sentić iščupao loptu iz samoga donjeg kuta.

Vukotić je u 72. dobro gađao s lijeva, ali je lopta okrznula nekoga u varaždinskoj obrani i otkotrljala se uza samu vratnicu u korner.

Na drugoj je stranu u 90. minuti volejem s desna sa sedam metara pokušao Mateo Topić, ali i ovaj put se ispriječio Zadro.

U sljedećem kolu, 2. travnja, mlade dinamovce čeka novi zahtjevan ispit. Nakon dvoboja protiv vodeće momčadi lige, Varaždina, sad će gostovati kod drugoplasiranog Rudeša.

 

Zagreb, 20. ožujka 2022.

Druga HNL, 21. kolo

Dinamo II – Varaždin 1:0

Stadion Maksimir

Dinamo II: Zadro – Hrvoj, Braun, Katinić (87. Rukavina), Daničić – Tomek, Soldo; Šaranić (68. Sučić), Vukotić (73. Brekalo), Ćuže (68. Mamić) – Barišić (87. Laća)

Trener: Damir Krznar

Varaždin: Sentić – Kolarić, Karabatić, Škaričić (77. Senić) , Urata (60. Mekić) – Lusavec (69. Herrera), Belcar; Brodić (77. Domjanić), Teklić (60. Topić), Posavec – Šego

Trener: Mario Kovačević

Sudac: Antonio Škobić (Osijek), Gledatelja: 100

Strijelci: 1:0 Barišić (9.)

Kopirano!