Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Rijeka – Dinamo 1:2

Petković i Hoxha režirali preokret u spektakularnoj završnici na Rujevici

Dva brzopotezna preleta kroz suparnički prostor, navođeni projektil Brune Petkovića iz slobodnog udarca i radarski pogođena mala mreža u izvedbi Arbëra Hoxhe, i to minutu i pol po ulasku s klupe, lansirali su Dinamo ka pobjedi u spektakularnoj završnici derbija na Rujevici. U dvoboju čiji je zaplet pomiješao žanrove drame, trilera i akcije Dinamo je u gostima, preokretom u završnim minutama, pobijedio Rijeku s 2:1 u dvoboju 33. kola SuperSport HNL-a što znači da se tri kola prije kraja nadmetanja vijori na vrhu s četiri boda više u odnosu na svoga riječkog pratitelja, glavnog konkurenta u borbi za naslov prvaka. Bila je to Dinamova deveta uzastopna prvenstvena pobjeda.

Ponovno je Petković, mastermind Dinamove igre, inicirao preokret i potjerao plave u galop ka pokalu, baš kao što je to činio i u ranijem dijelu sezone u derbijima protiv Hajduka, Osijeka i jednako tako u ranijim okršajima protiv Rijeke. I ovom je izvedbom, ovom minijaturom u završnici začinio dojmljiv jubilej – svoj 250. službeni nastup za Dinamo.

Tribine Rujevice eruptirale su u 49. minuti kad je Marko Pjaca realizirao jedanaesterac za vodstvo domaćih zakucavši loptu pod gredu. Prethodno je Marco Pašalić utrčao u kazneni prostor s desne strane, pritom mu je uklizao Ronaël Pierre-Gabriel koji je ga je zakvačio nakon što je lopta već poletjela prema petercu. Mađarski sudac Tamas Bognar procijenio je da je riječ o kaznenom udarcu, a Pjaca ga je konvertirao u vodstvo.

Dinamo se u igru vratio u 75. minuti kad je Petković izborio prekršaj u opasnoj zoni, a potom i sam izveo slobodan udarac. Plesao je s loptom pred riječkim kaznenim prostorom, u driblingu prošao dvojicu čuvara pri čemu ga je prekršajem srušio riječi stoper Stjepan Radeljić. Bilo je to otprilike 22 metra od vrata, a Petković je desnom nogom, silovito i precizno, preko živog zida zavukao loptu u mrežu.

Potpuni je preokret uslijedio u 89. minuti kad je Takuya Ogiwara na lijevoj strani lansirao dugu loptu u for Hoxhi, on se sjurio prema šesnaestercu, driblingom izvagao čuvara i pritom poput svrdla prošao u kazneni prostor pa ljevicom s desetak metara pogodio suprotni donji kut. I to samo minutu i pol nakon što je u igru ušao s klupe. Bio je to Hoxhin drugi pogodak u Dinamovu dresu od čega prvi u HNL-u.

U ponešto suzdržanom prvom poluvremenu prvo je Petar Sučić u 9. minuti poslao efektnu dubinsku loptu u for Martinu Baturini koji je izbio sam pred vratara Nediljka Labrovića i pritom uzdrmao – vratnicu. Dohvatio je Baturina i odbijenu loptu, ali je u novom pokušaju pogodio u blok. Pomoćni je sudac pritom označio zaleđe, ali veliko je pitanje što bi, u slučaju eventualnoga pogotka, pokazala VAR snimka, dojam je da je maksimirski vezist tom prilikom ipak bio u dozvoljenoj situaciji.

Dinamovu je obranu na ozbiljnije iskušenje stavio Toni Fruk u 20. minuti, gađao je s 18 metara, a lopta prohujala uza sami donji kut. U smiraju prvog dijela zaprijetio je i Pašalić, ljevicom je potegnuo s 15 metara s desne strane, a lopta je proletjela pored suprotne vratnice

Nedugo nakon Rijekina vodstva domaći defenzivni vezni, Lindon Selahi, grubim je prekršajem pomeo Baturinu, ali mađarski sudac nije mu želio pokazati drugi žuti karton.

Ponovno je Fruk bio na sceni u 72. minuti, presjekao je pogrešno dodavanje na Dinamovoj polovici, sjurio se lijevom stranom pa s desetak metara gađao bliži kut, ali je vratar Ivan Nevistić uspio bekendirati loptu.

Dvaput su domaći zaprijetili u 81. minuti, nedugo nakon Dinamova izjednačenja. Prvo je Niko Janković silovito gađao s dvadesetak metara, a Nevistić paradom iščupao ispod grede. Već u sljedećem napadu Pašalić je zavrnuo ljevicom s desna, glavom je loptu okrznuo Ivan Smolčić i pogodio – suprotnu vratnicu.

U završnim sekundama, na isteku sučeve nadoknade vremena Janković je sa sedam metara s lijeva pogodio vanjski dio mreže.

 

Rijeka, 5. svibnja 2024.

SuperSport HNL, 33. kolo

Rijeka – Dinamo 1:2

Stadion Rujevica

Rijeka: Labrović – Smolčić, Mitrović, Radeljić, Goda (84. Čabraja) – Hodža (78. Obregon), Selahi (57. Petrovič); Pašalić, Fruk (78. Janković), Pjaca – Ivanović (78. Marić)

Trener: Željko Sopić

Dinamo: Nevistić – Bernauer, Theophile, Ristovski – Pierre-Gabriel (70. Ogiwara), Sučić (66. Ademi), Mišić, Baturina (87. Hoxha), Vidović (70. Rog) – Kulenović (46. Špikić), Petković

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Tamas Bognar (Mađarska), Gledatelja: 8.118

Strijelci: 1:0 Pjaca (49. - 11 m), 1:1 Petković (75.), 1:2 Hoxha (89.)

Kopirano!