Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dojmljive brojke

Petković odigrao svoju 250. službenu utakmicu za Dinamo

Pogotkom u Sevilli isprovocirao je prolaz protiv Betisa, panenkom i silovitim udarcem s 11 metara potpisao je veliki preokret u završnici utakmice u Osijeku, još na samom otvaranju sezone asistirao Martinu Baturini za pokal pobjednika Superkupa, odigrao je i ključnu ulogu u jesenskoj maksimirskoj pobjedi protiv Rijeke, s dva gola u zadnjem kolu protiv Ballkanija povukao Dinamo u europsko proljeće u Konferencijskoj ligi, a nedavnom je delikatesom počastio plave navijače lansiravši momčad do dviju pobjeda na Poljudu u razmaku od samo pet dana, prvo pogotkom u prvenstvenoj utakmici, a potom i snažnim udarcem kojim je isprovocirao slavlje u Kupu kad je Sandro Kulenović odbijenu loptu zakucao u gol... I sad je maestralnim slobodnim udarcem režirao preokret na Rujevici u možda ključnoj utakmici u lovu na naslov prvaka. A sve je to tek djelić njegova opusa iz aktualne sezone u kojoj je mamio pljesak publike žonglerskim minijaturama, driblinzima, slalomima između braniča, dubinskim proigravanjima. Redatelj Dinamove igre, razigrani, raspoloženi i nadahnuti Bruno Petković ove je nedjelje protiv Rijeke na Rujevici odigrao svoju 250. službenu utakmicu u dresu maksimirskog kluba.

A u tom je bogatom paketu bilo svakojakih delicija: geometrijski precizne „škarice“ kojima je uveo Dinamo u Ligu prvaka, asistencija petom za slavlje protiv češke Viktorije u onom famoznom europskom proljeću 2019. godine, „apotekarsko vaganje“ vratara čime bi s bijele točke poslao laganu loptu uz stajnu nogu, bajkoviti „no-look pasovi“ preko cijelog terena, piruete po uzoru na dvostruki aksl...

U redu, zavukla se tu i poneka „nedaća“ poput neiskorištenog jedanaesterca protiv Hajduka u Maksimiru na otvaranju prvenstvene sezone, dva mjeseca izbivanja zbog ozljede...

Kako god, od sredine kolovoza 2018. godine i njegove premijere u prvenstvenoj pobjedi protiv Osijeka s 2:1 u Zagrebu, Petković je s plavima osvojio devet trofeja: naslov prvaka u svakoj (!) od dosadašnjih pet punih sezona, jedan pokal pobjednika Kupa i tri Superkupa. To je tek djelić njegova dojmljiva maksimirskog opusa, a posebnu težinu imaju europske izvedbe. Čak četiri plasmana u proljetni dio kalendara europskih klupskih natjecanja, dva sudjelovanja u Ligi prvaka, drugo mjesto na povijesnoj klupskoj ljestvici najboljih strijelaca u Uefinim nadmetanjima... Na vrhu je Mislav Oršić s 28 pogodaka, a odmah iza njega je Petković s 26.

Od tih 250 nastupa 159 ih je odigrao u HNL-u, 15 u hrvatskom Kupu, tri u Superkupu i 73 u europskim dvobojima. Pritom je ukupno postigao 82 pogotka uz 71 asistenciju, a uza sve to izborio 11 jedanaesteraca od kojih je devet pretvoreno u pogodak. Ujedno je i četvrti na ljestvici igrača s najviše europskih nastupa u Dinamovoj povijesti: na vrhu je Arijan Ademi sa 104, slijede Sammir sa 76, Dominik Livaković sa 74 i Petković sa 73.

Dragi Bruno, od srca čestitke na velikih 250.

 

Kopirano!