Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Hajduk 0:1

Pioniri Dinama dominirali, no na koncu nesretno izgubili finale Kupa

Autor fotografije: Goran Stanzl/PIXSELL

Pioniri Dinama nažalost nisu uspjeli doći do trofeja u Hrvatskom nogometnom kupu u svom uzrastu. U finalnoj utakmici odigranoj u srijedu po kišom natopljenom terenu na stadionu ŠC Rudeš, Hajduk je pobijedio s minimalnih 1:0. 

Plavi su od samog početka utakmice nametnuli svoj ritam igre i stvarali šanse, no sreća je ovog puta bila na strani protivnika. Već u 4. minuti nakon ubačaja s desne strane Hajdukov branič Šimović je nespretno zahvatio loptu i umalo postigao autogol, no lopta je završila na gredi. 

Presudni trenutak utakmice dogodio se u 13. minuti. Toni Ruso je oduzeo Dinamu loptu u kaznenom prostoru i šutirao iz blizine, Petar Krišto je krajnjim naporom obranio, ali naletio je Marin Modrić i iz blizine pogodio za vodstvo bijelih.

Do kraja prvog dijela Dinamo je redao opasne napade i poluprilike, ali bez prave prijetnje za Hajdukovog vratara Burgera.

Drugi dio protekao je u silnoj dominaciji naših pionira. U 44. minuti Belinho je tukao iskosa s lijeve strane unutar šesnaesterca, no pogodio je vanjski dio mreže. U 52. minuti Paunović je ubacio s lijeve strane, Delkić na drugoj vratnici tukao glavom, no pogotku se ispriječila stativa. Dvije minute kasnije uslijedila je nova opasnost po bijele - Okanović je odigrao dupli pas s Delkićem, a zatim pucao s ruba šesneasterca, no Burger je u rukometnom stilu obranio udarac desnom nogom. 

U 65. minuti plavi su izveli korner, lopta se nakon gužve odbila na desnu stranu kaznenog prostora do Benkotića koji tuče pod gredu, no Burger spašava sjajnom paradom. Nepunu minutu kasnije još je jednom zaprijetio Delkić s desne strane šesnaesterca - Burger je ponovno skinuo... Posljednji pokušaj zabilježili smo u 67. minuti. Delkić je jednu dugu loptu spustio na Klarića, koji je pucao s ruba kaznenog prostora, no Burger je to rutinski obranio. 

- Čestitam Hajduku na osvajanju Kupa. Neću biti nešto pretjerano kreativan u svojoj observaciji utakmice, samo ću reći da bismo, da se radi o bilo kojem drugom sportu osim nogometa, uvjerljivo pobijedili u ovoj utakmici. Mi smo imali tridesetak napada naspram njihova dva, no to je moje razočaranje kao trenera, ne želim baciti mrlju na njihovu pobjedu do koje su došli legitimnim načinom. Oni su zabili, mi nismo, to je nogomet... Unatoč tomu, čestitam svojim igračima na pristupu, na dominaciji, na kreiranju šansi i energiji koju su pokazali. Od deset elemenata nogometne igre, mi smo bili bolji u njih devet, ali nažalost, ne i u onom najvažnijem, kazao nam je trener Andrej Mioković neposredno nakon završetka utakmice. 

Koliko su vaši igrači napredovali i sazreli kroz sva ova iskustva i nastupe ovog proljeća? 

- Sazreli su jako puno, to je sigurno. Međutim, i dalje se ne mogu oteti dojmu da bolje igramo no što rezultat pokazuje. No, ni to nije slučajno, jer kad se treba prelomiti na našu stranu, često se prelomi na stranu protivnika. Moramo iz ovoga izvući pouku, napraviti dobru analizu, i nadam se da će nam se jednom sve ovo vratiti, zaključio je trener Mioković. 

Čestitamo našim pionirima na ulasku u finale Hrvatskog kupa za pionire, kao i Hajduku na osvajanju spomenutog natjecanja. 

Kopirano!