Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Osijek 0:0 (pen. 7:6)

Pioniri nakon dramatičnog raspucavanja svladali Osijek i izborili finale Kupa

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamovi pioniri plasirali su se u finale Hrvatskog kupa nakon što su u polufinalnom susretu na Maksimiru bili bolji od Osijeka. 

U regularnom dijelu utakmice igralo se čvrsto, a prave prilike bile su rijetke, kako na jednoj, tako i na drugoj strani, pa se nakon 70 minuta nogometa pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 

U dramatičnom raspucavanju išlo se čak do desete serije, a Osijek je imao dva udarca za prolazak u finale, no jednom je takav scenarij spriječio Dinamov vratar Krišto, a drugi put su gostujući nogometaši promašili cijela vrata. 

Za Dinamo su tijekom izvođenja bili precizni Paunović, Benkotić, Okanović, Delkić, Slaviček, Radić i Vrban, koji je zabio posljednji jedanaesterac i tako osigurao svojoj momčadi finale. 

Dinamo će u finalnoj utakmici igrati s Hajdukom, koji je u drugom polufinalu odigranom ranije tijekom dana pobijedio Rijeku, također nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

- Vidjeli smo jednu dobru, čvrstu i mušku utakmicu, i s naše i s njihove strane. Moram pohvaliti svoje igrače, pristupom i energijom su odradili sve ono što smo se prije početka utakmice dogovorili, taktički su bili na vrhunskoj razini, a u konačnici su i vjerovali u pobjedu. Mislim da smo zaslužili finale, prokomentirao je nakon utakmice trener Andrej Mioković. 

Jedanaesterci su otišli u nevjerojatnih deset serija, Osijek je dva puta propustio realizirati udarac za pobjedu, a vi ste se vraćali iz minusa i na kraju slavili. Da je raspucavanje kojim slučajem otišlo na drugu stranu, biste li imali prigovora za svoje igrače?

- Doista ne bih. Rekao bi im apsolutno sve isto, samo bi moje raspoloženje bilo drukčije.

To u konačnici i pokazuje da ova momčad ima i jaku mentalnu snagu, uostalom, ovog ste proljeća u prvenstvu znatno smanjili zaostatak za vodećom Goricom?

- Mentalno smo iz utakmice u utakmicu na sve višoj razini, no to je nešto na čemu iz dana u dan radimo. Drago mi je što smo se u prvenstvu približili vodećoj momčadi, ali ja svoju momčad ne gledam kroz trofeje. Moj glavni cilj je da u ovim godinama savladaju sve tehničke i taktičke izazove s kojima ih suočimo, trofeje svi volimo, ali trofeji su u ovim generacijama za mene sekundarni i pri tome stojim, zaključio je trener Mioković.  

Čestitamo našim pionirima i treneru Andreju Miokoviću na pobjedi i plasmanu u finale!

Kopirano!