Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Rudeš – Dinamo II 3:2

Rudeš do pobjede u samoj završnici

Malo je nedostajalo da mladi Dinamovi nogometaši u dva uzastopna ogleda otkinu bodove dvama vodećim momčadima Druge HNL. Nakon što su u prošlom kolu u dvoboju na maksimirskom travnjaku plavi pobijedili Varaždin s 1:0 ove su nedjelje ipak ostali za nijansu kratki u okršaju protiv svojega zapadnog gradskog susjeda Rudeša. u dopadljivoj, otvorenoj i atraktivnoj utakmici s rezultatskim preokretima. Rudeš je u 22. kolu Druge HNL ipak slavio protiv Dinama II s 3:2.

Domaći su vodili s 2:0, Dinamo II uspio izjednačiti da bi dvije minute prije kraja Rudeš ipak postigao pobjedonosni pogodak. Maksimirski su nogometaši prvi zaprijetili. Gabrijel Rukavina u 15. je minuti povukao napad preko sredine terena, poslao ulijevo za Ivana Laću, a on iz prve silovito s 14 metara lansirao loptu malo preko gola.

Domaći su poveli dvije minute kasnije. Antonio Boršić efektnom je dubinskom loptom proigrao Tomislava Gudelja koji je utrčao u kazneni prostor, dohvatio loptu u zadnji trenutak prije Dinamova vratara Nikole Čavline, uspio ga zaobići pa iskosa s lijeva poslao loptu u praznu mrežu.

Rudeš je povisio vodstvo na otvaranju drugog dijela. Bruno Brajković snažno je gađao s 14 metara ljevicom s desna, Čavlina odbio loptu, a na nju na vrhu peterca ponovno natrčao Gudelj i u padu zabio za 2:0.

Dinamo II vratio se u igru u razmaku od samo tri minute. Tomislav Srbljinović u svom je kaznenom prostoru srušio Dinamova napadača Laću, a Damjan Daničić iz jedanaesterca u 70. minuti smanjio vodstvo. A, tada je uslijedio najljepši trenutak utakmice. Laća je kratko podvalio loptu Milanu Vukotiću koji ju je povukao pored dvojice čuvara i maestralnim udarcem s 20 metara, malo s lijeva, precizno i silovito desnom nogom pogodio same suprotne rašlje za izjednačenje u 73. minuti.

Domaći su pobjedonosni pogodak najavili u 86. minuti kad je Gudelj s ruba kaznenog prostora oštro potegnuo, a Čavlina paradom u letu iščupao loptu ispod grede.

Ipak, dvije minute kanije zatresla se mreža Dinama II. Opet je u izvorištu akcije bio sveprisutni Boršić. Iz slobodnog je udarca gotovo uz centar igrališta zavrnuo visoku loptu u kazneni prostor gdje je opet osvanuo Gudelj i glavom na vrhu peterca proslijedio ulijevo. Ondje je maksimirsku obranu nadskočio i Dominik Pavlek i smjestio u mrežu.

U sljedećem kolu Dinamo II će 10. travnja na glavnom terenu maksimirskog stadiona dočekati još jednoga susjeda sa zapadnog dijela grada, momčad Jaruna.

 

Zagreb, 2. ožujka 2022.

Druga HNL, 22. kolo

Rudeš – Dinamo II 3:2

SC Rudeš

Rudeš: Mustapić – B. Brajković, R. Ćosić, Pavlek, Boršić – Srbljinović, Bašić; Sekulić (72. R. Brajković), Borovac (61. Marković), Majić (72. Shatri) – Gudelj (90+4. Kamga)

Trener: Ivan Landeka

Dinamo II: Čavlina – Hrvoj, Braun, Daničić, Brekalo (61. Kanižaj) – Soldo, Tomek; Šaranić (61. Sučić), Ćuže (61. Vukotić), Rukavina (82. Mamić) – Laća (82. Čavara)

Trener: Damir Krznar

Sudac: Mateo Čalić (Marčana)

Strijelci: 1:0 Gudelj (17.), 2:0 Gudelj (48.), 2:1 Daničić (70. - 11 m), 2:2 Vukotić (73.), 3:2 Pavlek (88.)


Kopirano!