Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Varaždin - Dinamo 0:1

Vidović zabio za novu pobjedu, Dinamo pobjednički kroz Varaždin

Autor fotografije: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

„Oršićevka minijatura“ Gabriela Vidovića za pobjedu, pogođena vratnica, jubilarni, 400. službeni nastup maksimirskog kapetana i vođe, Arijana Ademija, a uza sve to – sjajan sklad tribina i terena, Dinamovih navijača i igrača, simbioza koja se na kraju stopila zajedničkom slavljeničkom pjesmom. Mnoštvo je zanimljivosti bilo u ogledu 32. kola SuperSport HNL-a u kojem je Dinamo u gostima svladao momčad Varaždina s 1:0 Vidovićevim golom na samom otvaranju drugog poluvremena. Ali malo je nedostajalo da Varaždinci zakompliciraju priču nakon što je Marko Dabro propustio veliku priliku u 86. minuti.

Bilo je puno simbolike u varaždinskoj kulisi u tim početnim sekundama drugog poluvremena: baš kad su Dinamovi navijači na južnoj tribini razvili prigodni transparent s natpisom „26. travnja 1911.“ u spomen na rođendan purgerskoga kluba obilježen dan ranije, Vidović je podario jednako prigodan rođendanski poklon. Vješto je prihvatio loptu na lijevoj strani, povukao nekoliko koraka udesno pa točno s ruba kaznenog prostora precizno desnom nogom, „oršićevskim trademarkom“, filigranski pogodio suprotni gornji kut. Prošle su tek 52 sekunde igre u drugom poluvremenu...

Bila je to živahna, otvorena, zanimljiva utakmica od samog početka pa je tako, primjerice, razigrani i sveprisutni Petar Sučić u 7. minuti sjajnom je dubinskom proigrao Martina Baturinu kojeg je u zadnji trenutak prekršajem za slobodan udarac zaustavio Karlo Lusavec. Ubrzo potom Lusavec se na sličan način ponovno ispriječio Baturini, ovaj put u kaznenom prostoru, ali sudac je procijenio da nije riječ o prekršaju za kazneni udarac.

Na drugoj je strani ubrzo potom Dimitar Mitrovski poslao efektnu loptu udesno u for Marku Vukčeviću koji je u silovitom prodoru pogodio vanjski dio mreže. U 28. je minuti Domagoj Drožđek nakon ubačaja s desna pokušao na drugoj vratnici volejem s desetak metara, ali je Ivan Nevistić amortizirao loptu.

Bruno Petković zaradio je gormki pljesak s tribina u 29. minuti kad je uz gol-aut crtu žonglerskom minijaturom prošao između dvojice čuvara pa nadomak petercu u driblingu preskočio još dvojicu, ali ipak je lopta završila kod vratara Olivera Zelenike. No, još u u istoj minuti ponovno je bilo nemirno pred domaćim vratima, prvo je Sučić silovito gađao s desna u suprotni donji kut, Zelenika odbio, a Baturina potom pogodio u blok.

Sandro Kulenović tri je minute potom osvojio loptu, Sučić također pogodio u blok pa u novom pokušaju s 18 metara ljevicom s desna uzdrmao suprotnu vratnicu.

Varaždin je bio nadomak golu u 36. minuti kad je Kevin Theophile, nakon kombinacije Antonija Boršića i Dimitra Mitrovskog, izbio loptu pred gol-crtom. Ubrzo je potom Sučić efektno, trzajem iz koljena, na lijevoj strani podvalio loptu u for Kulenoviću, ali domaći su je u zadnji trenutak izbili u korner. U smiraju prvog dijela Igor Postonjski potegnuo je iz slobodnog udarca s 30 metara, a lopta prohujala malo preko gola.

Uslijedile su četiri velike Dinamove prilike u razmaku od tri minute. Prvo je Petković u 74. gađao glavom nakon kornera, a Zelenika ipak spriječio pogodak. Pokušao je potom Sučić silovito s 18 metara malo pored gola. U sljedećem je napadu Fran Brodić u kontri zaobišao vratara, ali je Luka Jelenić klizećim startom izbio loptu pred gol-crtom.

Dinamo je mogao potvrditi pobjedu u 78. minuti kad je Baturina vještim potezom iz okreta s desne strane poslao dubinsku u for Sučiću, koji je izbio jedan na jedan pred Zeleniku, ali je umjesto udarca izabrao dribling, otišao suviše ukoso i potom izgubio ravnotežu.

Mogli su to Varaždinci kazniti u 86. minuti kad je Dabro pobjegao obrani, silovito nadirao s lijeve strane, zaobišao Nevistića i pogodio vanjski dio mreže.

 

Varaždin, 27. travnja 2024.

SuperSport HNL, 32. kolo

Varaždin – Dinamo 0:1

Gradski stadion Varaždin

Varaždin: Zelenika – Nekić (61. Škaričić), Jelenić, Ba (83. Lesjak) – Vukčević, Lusavec, Postonjski, Boršić (71. Vuk); Mitrovski (83. Poldrugač) – Dabro, Drožđek (71. Domjanić)

Trener: Nikola Šafarić

Dinamo: Nevistić – Bernauer, Theophile, Ristovski – Špikić (46. Kaneko), Sučić (85. Ademi), Mišić, Baturina (90. Rog), Vidović (72. Hoxha) – Petković, Kulenović (72. Brodić)

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Dario Bel (Osijek), Gledatelja: 8.677

Strijelac: 0:1 Vidović (46.)

Kopirano!