Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Prvi remi:

Bez golova u utakmici u "europskom ritmu"

Photo by: gnkdinamo.hr

Prijateljska utakmica, La Manga, 30.1.2016.

GNK Dinamo – CSKA Moskva 0:0

Gledatelja: 400

Dinamo: Eduardo (od 59. Ježina) – Stojanović, Gonçalo, Schildenfeld (od 78. Soldo), Musa – Machado (od 59. Pavičić), Antolić (od 66. Šovšić) – Fernandes (od 66. Gojak), Rog (od 73. Olmo), Hodžić (od 59. Brekalo) – Henriquez (od 26. Ćorić) (od 80. Moro)

CSKA Moskva: Čepčugov – Fernandes, Berezutski, Ignaševič,Tkačev – Wernbloom, Natcho – Tošić, Dzagoev, Golovin – Musa; još su igrali:  Vasin, Milanov, Pančenko, Pomazun, Sergio

Žuti kartoni: Fernandes (43.), Musa (81.) / Tkačev (40.)

 

Čvrstu i zanimljivu utakmicu punu visokom ritma i pravih duela odigrali su Dinamo i moskovski CSKA. Rusi su bolje ušli u utakmicu i imali inicijativu na početku utakmice da bi Modri kasnije bili sve bolji, a posljednjih 20-ak minuta imali i niz sjajnih prilika te zaslužili pobjedu, no nije bilo golova.

Nakon utakmice i pobjede protiv lidera poljskog prvenstva Modri su dan kasnije igrali protiv prve momčadi ruskog prvenstva – CSKA Moskve. Utakmicu su, za razliku od one jučer, igrali igrači koji su za vrijeme utakmice protiv Gliwica imali trening pa su tako, između ostalih, u sredini terena igrali Machado i kapetan Antolić dok je ispred njih počeo Rog.

Ruska momčad se pokazala kao najjači protivnik dosada i u prvih desetak minuta utakmice su dobro stisnuli Modre, ali nije bilo pravih prilika. Naravno, Modri su ubrzo uspjeli povezati svoju igru i maknuti rusku momčad od svojeg gola, a kako je vrijeme prolazilo tako su dolazile i prve prilike. Prvo je Eduardo na vrijeme izašao s gola i ušao u udarac Golovina da bi s druge strane malo prije ušli Ćorić u krasnom prodoru nanizao pola momčadi CSKA, no na kraju nije imao snage za točno dodavanje.

Dinamo i CSKA Moskva, vodeća momčad ruske lige, odigrali su zanimljivu utakmicu u kojoj su Rusi bili bolji na početku utakmice, no kako je vrijeme prolazilo tako su Modri bili sve bolji da bi u drugom dijelu imali niz lijepih prilika, no ipak je završilo bez golova. Susret je prošao u vrlo visokom ritmu i nije uopće izgledao niti kao prijateljska utakmica, a kamoli ona na pripremama već kao susret Lige prvaka.

Nakon pola sata igre "otvorilo" se na obje strane pa je tako centaršut Natcha ušao u mrežu, ali sudac je poništio pogodak zbog zaleđa, a Modri su prijetili udarcem Goncala nakon kornera koji ide tik uz vratnicu. Do kraja prvog dijela još je dva puta lijepo reagirao Eduardo koji je obranio dalekometni pokušaj Golovina koji je išao pod prečku, a potom i zaustavio Musu.

Drugo poluvrijeme su Modri otvorili prilikom i udarcem Fernandesa nakon kornera Ćorića, ali i ovaj pokušaj odlazi s krive strane vratnice. Kao i obično, prvih 20-ak minuta nastavka bilo je rezervirano za brojne izmjene pa je tako trener Mamić na teren poslao skoro cijelu novu momčad, a u tom periodu su nešto konkretniji bili Rusi.

Pančenko je pucao s 22-23 metra što Eduardo brani u 51. minuti, a samo minutu kasnije Milanov dobiva idealnu povratnu, no njegov udarac s desetak metara naš vratar brani nogom. Modri su tada ponovno malo ubrzali, prebacili igru na polovici Rusa i imali nekoliko lijepih pokušaja od svojih svakako posebno vrijedi istaknuti udarac Brekala u 77. minuti od bloka pogađa vanjski dio mreže.

Samo minutu kasnije Modri su imali najbolju priliku na utakmici kada su spojili nekoliko brzih i točnih dodavanja da bi na kraju Šovšić našao Brekala koji ulazi u kazneni prostor i puca, ali Čepčugov brani njegov udarac. Dinamo je nastavio stiskati, prijetio je Olmo, a nešto kasnije i za Ruse nezaustavljivi Brekalo, ali nije bilo golova.

 

Dinamo je tako u trećoj utakmici u Španjolskoj, nakon poraza i pobjede, upisao i remi, ali ono što je najvažnije je da su hrvatski prvaci odigrali još jednu kvalitetnu utakmicu.

Copied!